Când se folosește comanda de montare Linux

Comanda de montare Linux încarcă sistemele de fișiere USB, DVD-uri, carduri SD și alte tipuri de dispozitive de stocare pe un computer care rulează sistemul de operare Linux. Linux folosește o structură de arbore de directoare. Cu excepția cazului în care dispozitivul de stocare este montat pe structura copacului, utilizatorul nu poate deschide niciunul dintre fișierele de pe computer.


Cum se utilizează comenzile Mount și Umount în Linux

Lifewire

Dispozitivele de stocare externe sunt de obicei montate în subdirectoarele directorului / mnt, dar pot fi montate în mod implicit în orice alt director creat de utilizator. Următorul exemplu ilustrează utilizarea tipică a comenzii mount pentru a atașa directorul de fișiere al unui dispozitiv la arborele directorului de fișiere al sistemului Linux. În acest exemplu, un CD este introdus în unitatea CD a computerului. Pentru a vedea fișierele de pe CD, deschideți o fereastră terminal în Linux și introduceți:

mount / dev / cdrom / mnt / cdrom

Această comandă conectează dispozitivul / dev / cdrom (unitatea CD ROM) la directorul / mnt / cdrom, astfel încât să puteți accesa fișierele și directoarele de pe discul CD ROM din directorul / mnt / cdrom, care se numește punctul de montare. Trebuie să existe atunci când comanda este executată. Punctul de montare devine directorul rădăcină al sistemului de fișiere al dispozitivului.

Pentru a demonta aceeași unitate CD-ROM, introduceți această comandă:

umount / mnt / cdrom

După executarea comenzii de demontare, fișierele și directoarele de pe CD-ROM nu mai sunt accesibile din arborele de directoare al sistemului Linux.

Această comandă are același efect:

umount / dev / cdrom

Demontează CD-ROM-ul.

Fiecare tip de dispozitiv are un punct de montare diferit. În aceste exemple, punctul de montare este directorul / mnt / cdrom. Punctele de montare implicite pentru diferitele dispozitive sunt definite în fișierul / etc / fstab. 

Unele distribuții Linux folosesc un program numit automount, care montează automat toate partițiile și dispozitivele listate în / etc / fstab.


Cum se face un punct de montare

Dacă dispozitivul la care doriți să accesați nu are un punct de montare implicit listat în / etc / fstab, trebuie să creați un punct de montare. De exemplu, pentru a accesa un card SD de la o cameră, dar cardul SD nu este listat în / etc / fstab, montați-l din promptul shell.

Introduceți cardul SD în cititorul SD, fie încorporat, fie extern, apoi tastați această comandă pentru a afișa dispozitivele accesibile pe computer:

fdisk -l

Scrieți numele dispozitivului atribuit cardului SD. Va fi într-un format similar cu / dev / sdc1 și apar la începutul uneia dintre linii. 

Folosind comanda mkdir, tastați:

mkdir / mnt / SD

Această comandă face un nou punct de montare pentru cardul SD al camerei. Acum puteți utiliza / mnt / SD în comanda mount împreună cu numele dispozitivului pe care l-ați notat pentru a monta cardul SD. Care arată astfel:

mount / dev / sdc1 / mnt / SD