Camera iPhone nu funcționează? Încercați aceste remedieri

Camera iPhone este o combinație de software și hardware, așa că, dacă ceva acționează, va trebui să investigăm unde se află problema.

Vom începe cu software și apoi vom trece la hardware.

Kaique Rocha / Pexels


Depanarea software-ului camerei iPhone

  • Testați cu FaceTime

    Poate că cel mai rapid mod de a testa atât camerele frontale cât și cele din spate este cu FaceTime aplicație. Lansați aplicația cu un prieten și încercați să comutați între camerele din față și din spate. Este într-adevăr aplicația perfectă pentru testarea ambelor camere.

  • Părăsiți aplicația

    Problema cu camera dvs. poate fi doar aplicația camerei în sine. Indiferent dacă este înghețat sau nu se încarcă corect, renunțarea la aplicație ar putea fi tot ce ai nevoie. Este posibil să trebuiască să forțați renunțarea pentru a închide complet aplicația. 

  • Reporniți iPhone-ul

    În timp ce repornirea telefonului poate părea o soluție puțin probabilă, ați fi surprins de câte ori acest lucru va rezolva cea mai simplă problemă. Când reporniți iPhone-ul, ștergeți memoria temporară de orice erori sau închideți aplicațiile. Repornirea oferă iPhone-ului dvs. un nou început, de parcă tocmai l-ați porni. În timp ce mulți oameni din tehnologia informației glumesc despre oprirea lucrurilor on, ea chiar rezolvă multe probleme.

  • Actualizați software-ul

    Majoritatea dezvoltatorilor, inclusiv Apple, vor îmbunătăți și corela continuu aplicațiile și chiar sistemul de operare (iOS) de pe telefon. Problemele aparatului foto pot fi doar software depășit. Puteți verifica dacă aplicația camerei dvs. are patch-uri sau lansări noi în App Store. De asemenea, puteți vedea dacă Apple a lansat un nou patch sau o versiune de sistem de operare și aici. Majoritatea companiilor încearcă să remedieze erorile pe măsură ce sunt raportate sau la intervale regulate.

  • Resetați iPhone-ul la setările implicite

    Uneori, dvs. sau o altă aplicație puteți modifica setările de pe iPhone, ceea ce va face ca camera sau aplicația camerei să nu mai funcționeze sau să funcționeze defectuos. O modalitate de a elimina această posibilitate este să resetați toate setările de pe iPhone. Lucrul drăguț cu iPhone-ul, puteți reseta setările fără a vă pierde toate datele, fotografiile și alte documente personale. Este aproape ca o resetare din fabrică fără toate greșelile de reîncărcare și copiere de rezervă a tuturor. Acest lucru este diferit de „ștergerea” iPhone-ului dvs. (care vă șterge datele), dar pașii sunt foarte asemănători.

    1. iPhone X, 8, 7, 6
    2. Robinet setările.
    3. Robinet general.
    4. Robinet restabili.
    5. Robinet Resetează toate setările.
    6. În caseta de dialog, atingeți Resetează toate setările.
  • Ștergeți iPhone-ul

    Unul dintre ultimele eforturi de încercat înainte de a contacta Apple este să readuceți telefonul la setările sale din fabrică. Un început complet nou sau restaurarea iPhone-ului la fabrică poate fi singura soluție pentru problema dvs.

    Aceasta se va șterge tot pe telefon, deci asigurați-vă că ați făcut backup pentru datele dvs.

  • În mod ideal, unul dintre acești pași a ajutat. Dacă nu, este timpul să aruncăm o privire asupra hardware-ului.


Probleme hardware

Problemele hardware pot fi adesea ușor de diagnosticat. Iată ce trebuie să căutați.

  • Obstrucția lentilelor

    Oricât de evident ar suna, obstrucția obiectivului este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care camera dvs. iPhone nu face fotografii. Mai întâi, asigurați-vă că mâna sau degetele nu blochează obiectivul. Este ușor de făcut, mai ales când sunteți încântați să surprindeți acea fotografie perfectă. În al doilea rând, verificați dacă carcasa telefonului dvs. blochează în totalitate sau parțial obiectivul. Unele cazuri pot fi instalate cu ușurință cu capul în jos, deoarece iPhone-ul are o formă dreptunghiulară simplă.

  • Obiectiv murdar

    La fel ca mulți dintre noi, ne înfășurăm telefoanele în buzunare, poșete și pungi, toate cu obiectivul expus la orice se ascunde pentru a murdări obiectivul. Luați o cârpă curată din microfibră și ștergeți obiectivul. Un obiectiv murdar va afecta și focalizarea și va face ca imaginile să fie neclare. Deci, dacă aveți fotografii neclare sau camera dvs. nu va focaliza corect, o ștergere rapidă ar putea remedia tot ceea ce vă afectează iPhone-ul.

  • supraîncălzirii

    La fel ca orice tehnologie sau aparat, dacă se încălzește prea mult, lucrurile vor începe să funcționeze defectuos. Pe toate dispozitivele iPhone, dacă telefonul dvs. se supraîncălzește, ar trebui să primiți un fel de mesaj pe ecran care să indice că iPhone-ul trebuie să se răcească înainte de al utiliza. Dacă ați văzut acest mesaj, opriți iPhone-ul timp de câteva minute pentru a-i oferi șansa de răcire. Dacă nu ați văzut încă acest mesaj și iPhone-ul dvs. se simte fierbinte la atingere, continuați și opriți-vă. Chiar și doar 10 minute pot face o diferență în temperatura telefonului. Cu toate acestea, dacă începe să se supraîncălzească din nou, consultați magazinul sau site-ul Apple local pentru detalii despre reparații înlocuire.

  • Blițul nu funcționează

    Problemele Flash pot fi hardware sau software. Pentru a verifica software-ul, asigurați-vă că nu ați oprit blițul în aplicație. Priviți în dreapta fulgerului din partea de sus a ecranului și asigurați-vă că este activat Activat. După ce ați confirmat că este aprins, atunci un test rapid al blițului este să porniți lanterna.

  • Dacă tot nu funcționează, va fi necesară o călătorie la Apple Store pentru diagnosticarea ulterioară.