Bixby vs. Asistent Google: Care este cel mai bun?

Asistentul Google și Samsung Bixby sunt cei doi asistenți inteligenți Android de top. Ambele îndeplinesc sarcini și răspund la întrebări pentru utilizatorii cu dispozitive Android. Ne-am uitat la ambele pentru a vedea care dintre acestea se potrivește cel mai bine pentru compatibilitatea dvs. inteligentă la domiciliu și pentru nevoile mâini libere.


Constatări generale

Asistent Google

  • Funcții centrate în jurul produselor Google pentru case inteligente.

  • Multe dispozitive inteligente care nu sunt Google acceptă Asistentul Google.

  • Compatibil cu serviciile media populare.

  • Controlați Asistentul Google din aplicația Google Home.

  • Activat în Android Auto.

  • Funcțiile nu sunt necesare atunci când sunt departe de casă.

Samsung Bixby

  • Multe smartphone-uri Android au un buton Bixby dedicat.

  • Multe funcții specifice dispozitivelor și aplicațiilor Samsung.

  • Deschide aplicații pe unele dispozitive Samsung.

  • Comenzile vocale controlează funcțiile din anumite aplicații.

  • Funcționează cu Bixby Home pentru a examina conținutul din anumite aplicații.

  • Bixby Vision traduce limbi străine și identifică locuri și lucruri.

  • Funcționalitatea este extinsă la televizoarele inteligente Samsung.

Pe dispozitivele mobile Android, Asistentul Google și Samsung Bixby acceptă comenzi vocale pentru a îndeplini o varietate de funcții. Ambele au funcții similare de asistent inteligent. În timp ce Asistentul Google este integrat în mod unic cu ecosistemul Google Home, Samsung Bixby are funcții excelente atunci când sunteți afară.

Accesați Asistentul Google cu comanda vocală OK Google or Hei Google. Pentru Bixby, să zicem Hei Bixby.


Integrare inteligentă la domiciliu: Google câștigă, Bixby câștigă

Asistent Google

  • Integrat cu universul Google Home.

  • Multe dispozitive inteligente pentru casă acceptă Asistentul Google.

  • Controlați dispozitivele activate pentru Google Assistant din aplicația Google Home.

Samsung Bixby

  • Legat de hub-ul Samsung SmartThings.

  • Va avea funcționalitate cu difuzorul Samsung Galaxy Home.

  • Limitat la universul Samsung.

Multe funcții ale Asistentului Google sunt centrate în jurul produselor inteligente pentru casă, inclusiv Google Home și Google Home Hub. Există, de asemenea, sute de dispozitive de casă inteligente de la mărci care acceptă Google Assistant, precum difuzoare inteligente, afișaje inteligente precum Lenovo Smart Display și camere inteligente de securitate. Odată conectat la contul dvs., puteți utiliza Asistentul Google pentru a controla oricare dintre aceste dispozitive cu comenzi vocale.

În timp ce multe dispozitive inteligente de acasă vin cu aplicații pentru a controla setările și funcțiile individuale, toate dispozitivele compatibile cu Google Assistant pot fi controlate cu aplicația Google Home, facilitând conectarea, deconectarea și depanarea dispozitivelor într-o singură locație.

Când vine vorba de integrarea inteligentă a casei, Bixby este legat de hub-ul Samsung SmartThings, care controlează aparatele inteligente din case printr-o aplicație mobilă. Solicitați-i lui Bixby să afișeze dispozitive conectate, să adauge dispozitive sau să caute dispozitive noi. Spune-i lui Bixby să seteze temperatura pe termostat sau să redea următoarea melodie din lista ta de redare. Puteți vorbi chiar și cu frigiderul dvs. inteligent cu Bixby.

Când va sosi mult așteptatul difuzor Samsung Galaxy Home, Bixby va avea mai multe funcționalități. Samsung a anunțat difuzorul în 2018, dar de la începutul anului 2020, nu are încă o dată de lansare.


Caracteristici cheie: Mai multe caracteristici fiind adăugate întotdeauna

Asistent Google

  • Compatibil cu multe servicii media populare.

  • Utilizați aplicația Google Home pentru a controla dispozitivele dacă sunteți prea departe pentru comenzi vocale.

  • Încorporat în Android Auto.

Samsung Bixby

  • Capacități complete disponibile pe Samsung Galaxy S10 și S9, plus Galaxy Note 9.

  • Receptoarele au un buton Bixby dedicat.

  • Bixby Vision oferă caracteristici unice.

Asistentul Google este o tehnologie mai evoluată, dar Bixby se îmbunătățește rapid.

Asistentul Google este compatibil cu cele mai populare servicii media, permițându-le utilizatorilor să se bucure de muzică, emisiuni TV, podcast-uri și cărți audio, solicitând asistentului Google.

Când sunteți departe de casă sau prea departe pentru a efectua comenzi vocale, utilizați aplicația Google Home pentru a controla dispozitivele. De asemenea, puteți conecta diferite servicii la aplicația Google Home pentru a vă face comenzile vocale mai granulare.

Dacă aveți Google Chromecast și Google Home, conectați-vă contul Netflix la aplicația Google Home. Apoi, puteți utiliza comenzile vocale pentru a porni emisiuni și filme fără a lansa manual aplicația Netflix de pe telefon.

În plus față de smartphone-uri și dispozitive de uz casnic, Google Assistant este activat în Android Auto, care devine standard în multe vehicule. Software-ul pentru mașini inteligente este compatibil cu vehicule de la Nissan, Honda, Aston Martin și Lamborghini, printre altele.

În ceea ce privește Bixby, o mare parte a funcționalității sale trăiește pe smartphone-uri. Capacitățile complete ale lui Bixby sunt disponibile pe Samsung Galaxy S10 și S9, plus Galaxy Note 9. Capacitățile limitate sunt disponibile pe alte dispozitive Samsung Galaxy. Aceste telefoane au un buton Bixby dedicat, oferind utilizatorilor acces facil la asistent. În timp ce Samsung deschide Bixby către o mai mare compatibilitate cu aplicațiile de la terți, multe funcții sunt specifice dispozitivelor și aplicațiilor Samsung.

Alte funcții Bixby includ Bixby Vision, care identifică elementele dintr-o fotografie, traduce limbi și scanează coduri QR. De asemenea, poate scana documente și transforma aceste documente în PDF-uri.


Accesibilitate hands-free

Asistent Google

  • Dictarea vocii.

  • Multe funcții de accesibilitate.

  • Utilizatorii pot avea mai puține motive pentru a merge cu mâinile libere atunci când călătoresc.

Bixby

  • Bun la executarea comenzilor vocale de operare a telefonului.

  • Comenzile vocale controlează funcțiile din anumite aplicații.

În timp ce Asistentul Google pentru telefoane este puternic și funcțional, utilizatorii pot avea mai puține motive să meargă cu mâinile libere atunci când sunt afară. Unele utilizări obișnuite pentru Asistentul Google pe telefoane includ dictarea vocală pentru a crea și trimite mesaje text și e-mailuri. Totuși, mulți utilizatori își folosesc smartphone-urile cu mâinile ca funcție principală.

Funcțiile Asistentului Google sunt disponibile pentru utilizatorii care necesită aceste funcții, inclusiv pentru cei cu nevoi de accesibilitate. Google a atins o mulțime de baze atunci când vine vorba de identificarea nevoilor specifice mâinilor libere ale utilizatorilor săi.

Comenzile vocale sunt costumul puternic al lui Bixby. Este bun la executarea comenzilor care controlează telefonul. De exemplu, dacă doriți să trimiteți un e-mail, instruiți-l pe Bixby să deschidă o aplicație de e-mail și să trimită un e-mail cuiva, apoi începeți să dictați.

Puteți deschide aplicații cu Hei Bixby comanda vocală și controlează funcțiile anumitor aplicații precum Google Maps, Uber și Expedia.


Verdict final

Ecosistemul Google este bine stabilit și, în timp ce ecosistemul Samsung este în lucru, se îmbunătățește rapid. Când difuzorul inteligent Galaxy Home ajunge pe scenă, lucrurile pot crește chiar și între Bixby și Google Assistant. Deocamdată, însă, Bixby are mai puțină compatibilitate cu hardware și servicii terță parte, așa că Google Assistant primește avantajul.