Backup-uri SMS: Cum se salvează mesaje text

Dacă folosiți adesea mesaje text SMS, ar trebui să știți cum să salvați mesaje text pe telefon, astfel încât să le puteți prelua cu ușurință ulterior. De asemenea, este o idee bună să faceți o copie de rezervă a mesajelor text înainte de o actualizare majoră. Există o varietate de moduri de a efectua o copie de rezervă SMS în funcție de tipul de telefon pe care îl aveți, indiferent dacă este un dispozitiv Android sau iPhone.

Instrucțiunile din acest articol se aplică smartphone-urilor iOS și Android.


Cum se face o copie de rezervă a mesajelor text pe Android

Există o modalitate ușoară de a face backup pentru mesaje text pe telefonul dvs. Android utilizând o aplicație mobilă gratuită numită SMS Backup & Restore. Puteți salva mesaje pe dispozitivul însuși, computerul dvs., adresa de e-mail sau un serviciu de stocare online urmând acești pași:

  1. Descărcați Backup și restaurare SMS din Magazinul Google Play și lansați aplicația.

    Trebuie să aveți Android 4.0.3 sau o versiune ulterioară pentru a utiliza această aplicație.

  2. În meniul principal, atingeți Configurați o copie de rezervă pentru a începe.

  3. Mutați glisoarele de lângă Mesaje și apeluri telefonice în poziția Activat pentru a le face backup.

  4. Robinet Opțiuni avansate pentru a personaliza ceea ce este backup. Alegeți numai conversațiile selectate și indicați dacă să includeți emojis sau mesaje MMS, cum ar fi fotografii și videoclipuri. Când ați terminat, selectați Următor →.

  5. Alegeți unde doriți să salvați copia de rezervă (Google Drive, Dropbox sau OneDrive), apoi atingeți Configurare ai selectat opțiunea.

  6. Selectați Logare pentru a vă conecta telefonul la contul dvs. online. Alegeți cât timp doriți ca mesajele să fie salvate în ecranul de configurare. Dacă faceți backup pentru mai multe servicii sau locații, repetați acest pas pentru fiecare opțiune. Atingeți Economisești.

  7. Alegeți cât de des doriți să programați copiile de rezervă și apoi selectați Înapoi în sus acum.

    De asemenea, este posibil să stocați copii de siguranță SMS pe un card SD sau să transferați copii de siguranță SMS noi sau existente direct pe un alt telefon Android utilizând caracteristica Wi-Fi Direct.

Backup și restaurare SMS nu este singura dvs. opțiune. Există și alte aplicații populare pe care le puteți utiliza pentru a face copii de rezervă ale mesajelor text, inclusiv FonePaw Android Data Recovery, MobiKin Doctor pentru Android și Dr. Fone pentru Android.


Cum se face o copie de rezervă a mesajelor text pe iPhone

Utilizatorii de iPhone au acces la iCloud, pe care îl puteți utiliza pentru a face backup pentru mesaje text, precum și pentru alte date de pe telefon. Iată cum să activați copiile de rezervă ale mesajelor text în iCloud:

  1. Mergi la pagina setările pe iPhone.

  2. Apăsați pe săgeată lângă numele tău.

  3. Robinet icloud.

  4. Porniți posturi prin deplasarea glisorului în poziția Pornit / verde.

Ai terminat. Acum, mesajele dvs. SMS încep să facă backup la iCloud.

Când ștergeți un mesaj de pe un dispozitiv folosind iCloud, acesta este eliminat de pe orice alte dispozitive cu același ID Apple folosind Mesaje în iCloud.


Cum se face o copie de rezervă a mesajelor text pe iTunes

Apple a eliminat iTunes din macOS Catalina (10.15), dar dacă rulați în continuare iTunes pe o versiune anterioară a sistemului de operare, puteți să faceți o copie de rezervă a mesajelor SMS de pe iPhone pe Mac prin iTunes:

  1. Conectați-vă iPhone-ul la computer utilizând cablul livrat împreună cu telefonul. iTunes ar trebui să se deschidă automat pe Mac. Dacă nu, deschideți-l manual.

  2. Deblocați iPhone-ul când vă solicită să faceți acest lucru.

  3. Ar trebui să vedeți ecranul iPhone Summary. Dacă iTunes se deschide în schimb pe ecranul iTunes Store, căutați pictograma iPhone mică chiar sub și în dreapta butonului Redare. Selectați-l pentru a deschide ecranul Rezumat iPhone.

  4. Dacă ați activat anterior copiile de rezervă automate, iPhone-ul dvs. începe automat să se sincronizeze cu computerul sau iCloud prin iTunes, în funcție de opțiunea aleasă din secțiunea Backup-uri a ecranului Rezumat iPhone.

    Dacă nu ați activat copiile de siguranță automate în iTunes și doriți să o activați, selectați icloud or Acest calculator în Faceți backup automat în secțiunea Backup-uri. Apoi, bifați caseta de lângă Sincronizați automat când este conectat acest iPhone în Opţiuni secțiunea ecranului Rezumat.

  5. Selectați Înapoi în sus acum dacă iTunes nu este configurat să facă backup automat atunci când iPhone-ul este conectat. iTunes face o copie de rezervă completă a datelor de pe telefon, inclusiv a mesajelor text. Acest proces durează câteva minute.

    De asemenea, puteți merge la Fișier > Dispozitive > Copii de rezervă pentru a iniția o copie de rezervă manuală unică.

Metoda iTunes pentru backupul SMS este în regulă dacă doriți o copie de rezervă completă a datelor de pe telefon, inclusiv a mesajelor text. Singurul dezavantaj este că nu vă permite să alegeți și să alegeți elemente individuale pentru a le restabili pe iPhone.


Faceți backup pentru mesaje text pe iOS utilizând o aplicație terță parte

Dacă doriți mai mult control asupra modului în care faceți backup pentru mesaje text decât ceea ce este posibil cu iCloud sau iTunes, încercați o aplicație terță parte. Unele aplicații terțe pentru backupul mesajelor text care primesc recenzii pozitive includ PhoneRescue, Dr. Fone și Enigma Recovery. Prețurile variază, așa că vă recomandăm să faceți cumpărături. Iată cum să faceți o copie de rezervă a mesajelor text folosind Dr. Fone:

  1. Descărcați Dr. Fone pentru iPhone și instalați-l pe computerul dvs. (atât versiunile pentru Windows, cât și pentru Mac sunt disponibile).

  2. Deschideți Dr. Fone pe computer și selectați Recupera din partea stângă a ecranului care se deschide.

    Dacă iPhone-ul dvs. nu este deja conectat la computer, veți primi o solicitare pentru a-l conecta utilizând un cablu USB. De asemenea, poate fi necesar să îl deblocați.

  3. În panoul din stânga, puteți alege Recuperați-vă de pe dispozitivul iOS, Recuperați din fișierul de rezervă iTunes, Sau Recuperați din fișierul de rezervă iCloud. Pentru a face backup pentru mesajele stocate pe telefon, selectați Recuperați-vă de pe dispozitivul iOS.

  4. Asigurați-vă că caseta de lângă Șters date de pe dispozitiv este bifat în partea de sus a ferestrei, apoi debifați caseta de lângă Date existente pe dispozitiv în partea de jos.

  5. Aveți în continuare mai multe opțiuni disponibile în secțiunea de sus pentru recuperarea datelor șterse de pe dispozitiv. Pentru a recupera mesajele text șterse, asigurați-vă că a fost marcată caseta Mesaje și atașamente este bifat. Bifați sau debifați celelalte casete, în funcție de dorința de a recupera și acele tipuri de date.

  6. Selectați Incepe scanarea în colțul din dreapta jos al ferestrei. În cele din urmă, va apărea o nouă fereastră care afișează mesajele text șterse pe măsură ce intră. Dr. Fone poate continua să recupereze mesajele pentru câteva minute după acest punct; aplicația va afișa un cronometru în colțul din dreapta sus al ferestrei.

  7. Când Dr. Fone este terminat, selectați mesajele text pe care doriți să le recuperați, apoi alegeți Exportați în Mac (sau o notificare similară pentru computerul dvs. Windows) în colțul din dreapta jos al ecranului.

Puteți continua să îl utilizați pe Dr. Fone acum că ați descoperit dacă a fost capabil să vă recupereze mesajele text. O licență de un an costă 69.95 USD, în timp ce o licență pe viață costă 79.95 USD. Este disponibilă o garanție de rambursare de 7 zile.