Ar trebui să cumperi un iPad Mini 4?

IPad-ul este disponibil în patru modele și cinci dimensiuni, deci nu este de mirare de ce devine tot mai dificil să decidem ce model de iPad este cel mai bun de cumpărat. În tablete, dimensiunea nu contează întotdeauna și, uneori, mai mică este mai bună, mai ales atunci când este însoțită de un preț mai mic.

Deci, în loc să faceți cumpărături pentru noul iPad Pro de 12.9 inci sau 11 inci, iPad Air de 10.5 inci, iPad de intrare de 10.2 inci sau chiar iPad Mini 5, poate ar trebui să verificați un recondiționat accesibil IPad Mini de 7.9 inci. Apple a întrerupt Mini 4 în martie 4 și l-a înlocuit cu iPad Mini 2019.

IPad Mini 4 a fost lansat în 2015 în același timp cu iPad Air 2. A reprezentat un upgrade considerabil față de iPad Mini 3. iPad Mini 4 este fabricat în două modele: numai Wi-Fi sau Wi-Fi cu 4G LTE conectivitate de date.


Ce să îmi placă la iPad Mini 4

În mod surprinzător, iPad Mini 4 nu a fost cel mai ieftin iPad din generația sa disponibil de la Apple. Linia iPad Mini are avantajele sale și mulți oameni o preferă față de iPad-ul mai mare sau de modelele iPad Pro mult mai scumpe.

IPad Mini 4 acceptă cea mai recentă versiune a sistemului de operare iOS, astfel încât caracteristicile sale continuă să se îmbunătățească. Compania Apple.

  • Factorul de formă mai mic este mai ușor de transportat, făcându-l perfect pentru a se încadra într-o valiză deja plină sau într-o geantă mare.
  • IPad Mini 4 acceptă Touch ID pentru securitate și unele dintre caracteristicile ușoare de utilizare oferite de Touch ID.
  • IPad Mini 4 este practic un iPad Air 2 cu un factor de formă mai mic. IPad Air 2 a fost unul dintre cele mai bine vândute modele de iPad la vremea sa.
  • Ecranul de 7.9 inci al iPad Mini este mai mare decât afișajul standard de 7 inci pe tabletele Android în această dimensiune, care ajunge să ofere cu aproximativ 35% mai mult spațiu utilizabil pe ecran.
  • Acesta acceptă caracteristicile multitasking ale iPad-ului.

Ce să nu-mi placă despre iPad Mini 4

Din păcate, există mai multe lucruri care să nu-i placă despre Mini 4 decât să le placă, ceea ce face ca acest model de iPad să fie foarte greu de vândut.

O caracteristică excelentă a modelelor iPad Pro 2018 este capacitatea de a conecta un monitor extern folosind USB-C. măr 

  • IPad Mini 4 nu a fost reîmprospătat după 2015. Funcționează relativ mai lent decât multe modele mai vechi de iPad.
  • Procesorul mai lent ar putea fi o problemă dacă ați primit economii, dar Apple l-a configurat cu o soluție de stocare de 128 GB. Este bine dacă aveți nevoie de spațiu de stocare suplimentar, dar dacă nu, plătiți pentru ceva de care nu aveți nevoie.
  • Nu acceptă Apple Pencil. Aceasta nu va fi o mare problemă pentru persoanele care nu intenționează să utilizeze un stylus, dar dacă vă place să desenați, Apple Pencil este unul dintre cele mai bune stilouri disponibile.
  • Nu acceptă USB-C. Una dintre cele mai tari caracteristici ale celor mai noi modele iPad Pro este suportul pentru USB-C, mai degrabă decât conectorul Apple Lightning. Ca să fim corecți, nici alte modele mai vechi de iPad nu acceptă USB-C.
  • Selfie-urile de pe iPad Mini 4 cu cameră frontală de 1.2 megapixeli nu pot ține o lumânare la majoritatea celorlalte iPad-uri. Pentru comparație, iPad Mini 5 are o cameră frontală de 7 megapixeli.

Ar trebui să cumperi un iPad Mini 4?

Dacă vă gândiți să vă actualizați iPad-ul sau să cumpărați prima tabletă, un iPad (generația nouă sau anterioară) este o achiziție mai bună decât iPad Mini 4. La un moment dat, în curând, dacă Apple va urma precedentul, compania va desemna Mini 4 ca fiind învechit și nu-l va mai susține.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un spor suplimentar de stocare de la 32 GB la 128 GB, iPad Mini 4 devine o opțiune mai atractivă. Mulți oameni preferă factorul de formă mai mic al Mini 4 în comparație cu tabletele mai mari care preiau piața. Dacă nu vă opuneți să cumpărați second hand sau recondiționat, probabil că puteți cumpăra un iPad Mini 4 ieftin, mai degrabă decât să plătiți prețul complet pentru un iPad nou.