Analizați tabelele de date de pe web utilizând Microsoft Excel

O caracteristică puțin cunoscută a Excel este capacitatea sa de a importa pagini web. Dacă puteți accesa datele de pe un site web, este ușor să le convertiți într-o foaie de calcul Excel dacă pagina este configurată corect. Această capacitate de import vă ajută să analizați datele web utilizând formulele și interfețele familiare Excel.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Excel pentru Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 și Excel pentru Mac.


Importați date dintr-o pagină web

Excel este o aplicație de foaie de calcul optimizată pentru evaluarea informațiilor într-o grilă bidimensională. Dacă doriți să importați date dintr-o pagină web în Excel, cel mai bun format este ca un tabel. Excel importă fiecare tabel de pe o pagină web, doar tabele specifice sau chiar tot textul de pe pagină.

Când datele web importate nu sunt structurate, este necesară restructurarea înainte de a putea lucra cu acestea.

Importați datele (Excel pentru PC)

După ce ați identificat site-ul web care conține informațiile de care aveți nevoie, puteți importa datele direct în Excel folosind De pe Web instrument cu doar câteva clicuri, personalizând opțiunile de import pe parcurs.

Iată cum să importați un tabel de date de pe web pe un computer:

  1. Deschis Excela.

  2. selectaţi Data filă și alegeți De pe Web în grupul Obțineți și transformați date. Se va deschide caseta de dialog De pe web.

  3. Selectați de bază, tastați sau lipiți fișierul URL-ul în casetă și selectați OK. Dacă vi se solicită, alegeți să Ia legătura pe site.

  4. În caseta Navigator, selectați tabelele de importat. Excel izolează blocurile de conținut (text, tabele și grafică) dacă știe cum să le analizeze. Pentru a importa mai multe elemente de date, bifați o bifă lângă Selectați mai multe elemente.

  5. După ce selectați un tabel, apare o previzualizare în partea dreaptă a casetei. Dacă este tabelul dorit, selectați A incarca. Tabelul apare într-o nouă foaie de lucru.

  6. Partea dreaptă a ecranului afișează Interogări și conexiuni panou. Dacă ați importat mai multe tabele, selectați un tabel din panoul Interogări și conexiuni pentru a-l vizualiza.

Editați datele înainte de a le importa

Dacă setul de date pe care îl doriți este foarte mare sau nu este formatat conform așteptărilor dvs., modificați-l în Editorul de interogări înainte de a încărca datele de pe site în Excel.

În caseta Navigator, selectați Transformarea datelor în loc de Sarcină. Excel încarcă tabelul în Editorul de interogări în loc de foaie de calcul. Acest instrument deschide tabelul într-o casetă specializată care vă permite să:

  • Gestionați interogarea
  • Alegeți sau eliminați coloanele și rândurile din tabel
  • Sortați datele
  • Împărțiți coloanele
  • Grupați și înlocuiți valorile
  • Combinați tabelul cu alte surse de date
  • Reglați parametrii tabelului

Platforma Editorul interogărilor oferă funcționalități avansate care sunt mai asemănătoare cu un mediu de baze de date (cum ar fi Microsoft Access) decât instrumentele familiare de foi de calcul Excel.

Lucrați cu datele importate

După încărcarea datelor dvs. web în Excel, veți avea acces la panglica Instrumente de interogare. Acest nou set de comenzi acceptă editarea sursei de date (prin Editorul de interogări), reîmprospătarea din sursa de date originală, fuzionarea și adăugarea cu alte interogări din registrul de lucru și partajarea datelor scrise cu alți utilizatori Excel.


Importați datele (Excel pentru Mac)

Nu puteți importa date de pe un site web în Excel pentru Mac. Va trebui să salvați site-ul web pe computerul dvs. utilizând browserul dvs. web Salvare ca funcţie. După ce ați salvat site-ul web, importați datele HTML ale paginii într-o foaie de calcul Excel cu următoarea metodă:

  1. Deschis Excela.

  2. Selectați Data > Din HTML.

  3. Navigați la locația paginii web HTML salvate, selectați-o și selectați Deschis.

  4. Excel importă automat întreaga pagină web într-un nou registru de lucru. De aici, curățați graficul pentru a include doar datele necesare.

În timp ce Din HTML Metoda pentru Mac nu este la fel de curată sau controlată ca De pe Web opțiune pentru computer, permite totuși importul datelor dintr-o pagină web într-o foaie de calcul Excel.