Amazon deschide un magazin alimentar complet, în mare parte fără oameni, Go

De ce acest materie

Amazon este cel mai mare comerciant cu amănuntul din lume și a dat tonul practic tuturor inovațiilor majore online și din magazin din 1994. Magazinele sale Go nu numai că elimină majoritatea funcționarilor, dar nu există case de marcat sau casă. Micile magazine de probă au fost privite ca o curiozitate locală, dar acest magazin alimentar aproape de dimensiuni mari semnalează ambiții mai mari. Dacă ați avut probleme cu adaptarea la auto-checkout la Kroger's, așteptați până când veți obține o încărcătură de Amazon Go. Deocamdată marele magazin se află în Seattle, dar Amazon are cu siguranță planuri să-l răspândească în orașul tău natal.

 Amazon

Amazon a dezvăluit noul său 10,400 de metri pătrați Povestea alimentară Amazon Go din Seattle. Potrivit CNBC, acesta este primul magazin fără numerar „de dimensiuni mari” al gigantului cu amănuntul, modelat pe cele 25 de locații Go mai mici, pe care Amazon le-a dezvăluit prima dată la sediul său din Seattle în 2016.

Nu am nevoie de un alt magazin alimentar. Bine, cine o face? Cu toate acestea, Amazon Go Grocery nu este ca Stop and Shop-ul tău local. Fiecare produs este etichetat și preț individual (fiecare banană - nu o grămadă de banane - are un preț) și o serie de tehnologii urmăresc fiecare produs și cumpărător. Există senzori care urmăresc clienții care intră, balize care urmăresc locul în care se află în magazin, senzori care îi văd trăgând o roșie de pe raft și punând-o în coș și un senzor de urmărit când ies. Acest ultim se ocupă și de plată. Așadar, nu vă aduceți banii în magazinul Go, ci doar contul dvs. Amazon Prime. Unii au numit această cea mai bună idee de vânzare cu amănuntul de până acum.

Avem carne ... și alte lucruri: Amazon nu a decis să înceapă construirea acestui magazin după lansarea primei sale locații Go. CNBC raportează că a început construcția supermarketului 610 E. Pikes St. în 2015. Chiar dacă acest magazin este încă considerabil mai mic decât un magazin alimentar tipic, acesta stochează aproximativ 5,000 de articole, inclusiv produse proaspete, fructe de mare, carne, produse de panificație și produse de curățat pentru uz casnic.

Da, dar Amazon nu deține deja Whole Foods? Da, dar compania insistă că nu este vorba despre concurența cu propriul brand. „Nu încercăm să le înlocuim”, a declarat Cameron Janes, vicepreședintele Amazon, pentru CNBC.

În spatele scenelor: Este adevărat, cumpărăturile pentru alimente și nici măcar să nu vă deranjați să efectuați o singură scanare - sau să puteți plăti cu numerar - este extrem de perturbator. Cu toate acestea, în ciuda trecerii atât de mult a comerțului cu amănuntul la online, industria alimentară cu amănuntul rămâne extrem de profitabilă, generând venituri de aproximativ 5.75 miliarde de dolari în 2017. Nu e de mirare că Amazon este atât de fixat de el.

Sunt ouăle mele crăpate? Dacă magazinul alimentar Amazon Go are succes, s-ar putea să vă aflați în mișcare printr-o desfășurare săptămânală de cumpărături într-un timp record. Sigur, cumpărăturile într-un spațiu în care există puțini oameni, în afară de clienți, ar putea fi puțin ciudat, dar magazinele Amazon Go au încă nevoie de funcționari pentru a depozita rafturile, cel puțin până când încep să instaleze roboții.

Via: CNBC


Deveniți expert în cumpărături

Care este cel mai bun mod de a cumpăra un televizor: online sau într-un magazin? Cei mai buni 7 retaileri online pentru o achiziție TV în 2020