Alocați aplicații Mac pentru a se deschide într-un spațiu specific pentru desktop sau în toate spațiile

Sistemul de operare Mac conține un spațiu desktop în mod implicit, dar utilizatorii pot stabili mai multe spații desktop care sunt identificate ca Desktop 1, Desktop 2 și așa mai departe. Toate spațiile pentru desktop sunt accesibile prin intermediul pictogramei Mission Control de pe Dock. Puteți opta pentru a desemna pe care dintre desktop-uri (sau pe toate) se deschide fiecare aplicație. Această caracteristică este utilă pentru persoanele care utilizează mai multe spații pentru utilizări specifice. De exemplu, un desktop utilizat în principal pentru lucrul cu corespondența ar putea avea Mail, Contacte și Mementouri deschise. Poate că un spațiu pentru lucrul cu fotografii ar fi casa pentru Photoshop, Aperture sau aplicația Apple pentru Fotografii.

Modul în care vă organizați și utilizați spațiile desktop depinde de dvs., dar pe măsură ce lucrați cu desktopurile în Mission Control, este posibil să întâlniți aplicații pe care doriți să le deschideți în toate spațiile active. Puteți seta aplicații să se deschidă în toate spațiile, astfel încât atunci când comutați între desktop-uri, aceleași aplicații să fie disponibile pe toate, pe lângă cele pe care le-ați atribuit unor desktop-uri specifice.

Informațiile despre acest articol se aplică următoarelor sisteme de operare: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10) , OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8) și OS X Lion (10.7).


Configurarea mai multor spații desktop

A putea atribui o aplicație unui spațiu necesită mai întâi configurarea mai multor spații desktop. Faceți acest lucru folosind Controlul misiunii. Pentru a adăuga mai multe spații desktop pe computerul Mac:

  1. Apasă pe Control al Misiunii pictogramă din Dock pentru a deschide bara Spaces din partea de sus a ecranului Mac.

  2. Apasă pe semnul plus în extrema dreaptă a barei Spații pentru a adăuga spații suplimentare pentru desktop.

Pentru a comuta între mai multe desktopuri, faceți clic pe Control al Misiunii pictogramă din Dock și selectați desktopul preferat în bara Spații care apare în partea de sus a ecranului.

După ce configurați mai multe spații desktop, puteți atribui o aplicație care să apară pe unul sau pe toate desktopurile dvs. atunci când se deschide. Pictograma sa trebuie să apară pe doc pentru a o putea atribui, dar nu trebuie să rămână pe doc după ce a fost atribuită. Puteți elimina o aplicație atribuită din Dock și aceasta se deschide în continuare în spațiul desktop sau în spațiile pe care le atribuiți, indiferent de modul în care lansați aplicația.


Lansați o aplicație în Toate spațiile desktop

Dacă doriți ca o aplicație să apară pe toate spațiile desktop de fiecare dată când o deschideți:

  1. Faceți clic dreapta pe pictograma Dock a aplicației pe care doriți să fie disponibilă în fiecare spațiu desktop pe care îl utilizați.

  2. Din meniul pop-up, selectați Opţiuni.

  3. Alege Toate desktopurile în submeniu.

Data viitoare când lansați aplicația, aceasta se deschide în toate spațiile de pe desktop.

Dacă vă răzgândiți mai târziu și doriți să eliminați aplicația aleasă din toate spațiile de pe desktop, faceți clic dreapta pe pictograma Dock pentru aplicație și selectați Opţiuni > Nici unul pentru a-l elimina. Apoi, data viitoare când lansați aplicația, aceasta se deschide numai în spațiul de lucru activ în prezent.


Atribuiți o aplicație unui spațiu specific pentru desktop

Când doriți să atribuiți o aplicație unui anumit spațiu desktop, mai degrabă decât tuturor:

  1. Accesați spațiul desktop în care doriți să apară aplicația. Dacă nu este desktopul curent pe care îl utilizați, deschideți Control al Misiunii și faceți clic pe spațiul dorit pentru desktop în bara Spații din partea de sus a ecranului.

  2. Faceți clic dreapta pe Pictograma Dock a aplicației pe care doriți să o atribuiți spațiului de lucru curent.

  3. Din meniul pop-up, selectați Opțiuni.

  4. Clic Acest desktop în submeniu.

Atribuirea aplicațiilor la anumite spații sau la toate spațiile vă poate ajuta să păstrați un desktop ordonat și să creați un flux de lucru mai bun.