about: blank: Ce este această pagină în browserul dvs. web?

Probabil că sunteți destul de familiarizat cu bara de adrese a browserului dvs., acea casetă de text care conține adresa URL a paginii site-ului web în care vă aflați în acest moment, dar este posibil să fi fost surprins să vedeți despre: necompletat acolo în loc de o adresă reală a paginii web .

Probabil, bunul simț a ajutat deja să facă evident faptul că partea goală de aproximativ: gol este în mod clar legată de faptul că vă uitați la o pagină complet goală din browserul dvs. web.

despre: gol.

Puteți încerca chiar acum. Deschideți o altă fereastră sau fereastră de browser și tastați exact următoarele, apoi apăsați Introduce:

about: blank

Fără spații, fără http sau www - doar cele două cuvinte cu două puncte în mijloc. O pagină goală trebuie „încărcată” imediat.

Destul de ușor ... dar ce rost are?


De ce browserele au informații despre: pagina goală?

Din punct de vedere tehnic, browserele care au o pagină aproximativ: goală o au, deoarece face parte din schema URI despre, un set de reguli cvasi-standard pentru gestionarea comenzilor interne pe care browserul le-a ales să le implementeze.

Cu alte cuvinte, about: blank este doar una dintre opțiunile about: [command] disponibile în colecția about, fiecare dintre acestea putând fi folosită pentru a executa o anumită funcție în browserul propriu-zis. Prefăcând comanda cu aproximativ, este clar pentru browser că doriți să faceți ceva local, intern, nu să vizitați o pagină web reală.

executare about: blank în aproape orice browser, cum ar fi Chrome, Firefox, Edge sau Safari și chiar și browsere mobile, va apărea o pagină goală. Este într-adevăr singura comandă care este bine acceptată în toate browserele.

Unele alte obișnuite includ despre despre, care listează toate comenzile disponibile sau mai multe despre browser, about: plugins, care afișează conținut instalat și plugin care este instalat și despre: cache, care afișează informații despre ceea ce este stocat în cache.

Majoritatea browserelor vor traduce aceste comenzi în adrese URL interne mai personalizate, dar din câte știm, acest lucru nu se întâmplă niciodată cu aproximativ: gol.


De ce ați folosi vreodată Despre: gol?

Pare o caracteristică atât de inutilă - încărcarea unei pagini goale - dar este probabil cea mai frecvent utilizată în legătură cu comanda într-un browser și dintr-un motiv întemeiat.

Un motiv foarte obișnuit de utilizat despre: gol este ca pagina dvs. de pornire. Pagina de pornire acționează ca un punct de plecare pentru navigarea dvs. și, deși uneori un motor de căutare, o pagină de webmail sau un site de știri este un loc excelent pentru a începe, chiar și utilizatorul cu putere moderată va descoperi în curând că aceeași pagină se încarcă iar și iar ca nouă ferestrele browserului trebuie deschise pot deveni foarte enervante.

Deschiderea unei noi ferestre și încărcarea instantanee a paginii, deoarece este goală, vă oferă mai multă libertate de a decide ce faceți cu ea de data aceasta.

O pagină de pornire goală prin aproximativ: blank este de asemenea utilă dacă aveți o lățime de bandă redusă sau o conexiune cu plată pentru utilizare (măsurată). Economisește foarte mult timp și, adesea, bani, în aceste situații, deoarece o pagină web care nu va fi neapărat utilizată nu este încărcată automat de nenumărate ori de fiecare dată când browserul se deschide.

Vedeți Cum să setați o pagină de pornire în Windows și Cum să setați o pagină de pornire pe un Mac, dacă sunteți interesat să schimbați pagina dvs. la aproximativ: gol.


Este vorba despre: malware malware?

Nu, absolut nu. A vedea despre: gol în browserul dvs. web nu înseamnă neapărat că este ceva greșit.

Acestea fiind spuse, văzând-o ca pagina dvs. de pornire atunci când nu ați setat-o ​​așa sau vedeți-o tot timpul când intenționați să mergeți la alte site-uri web reale, poate însemna că ceva nu este în regulă și ar putea însemna că malware-ul este sau a fost implicat în într-un fel.

Când malware-ul este implicat în pagina aproximativă: goală, există adesea alte simptome care indică acest lucru, cum ar fi textul aleatoriu configurat ca hyperlinkuri pe site-urile pe care le vizitați, mesaje pop-up false de virus și alte programe ciudate instalate pe computerul dvs. nu-mi amintesc că am pus acolo.

În cel mai rău caz, o neașteptată despre: pagina de pornire goală este un simptom al unei probleme sau o consecință a unei curățări a malware-ului. Dacă puteți, schimbați pagina de pornire înapoi la ceea ce ați avut. Dacă acest lucru nu funcționează sau aveți un alt motiv pentru a crede că computerul dvs. ar putea fi infectat, efectuați o scanare completă a virușilor și a altor programe malware.