Cum să conectați Chromecast la Wi-Fi de hotel

Ce să știți

  • La un hotel cu o rețea Wi-Fi deschisă și fără conectare obligatorie? Conectați Chromecastul la televizor și configurați-l în rețeaua Wi-Fi.
  • Dacă este necesară conectarea la rețea, va trebui să creați un hotspot, să folosiți un router sau să faceți ca routerul hotelului să creadă că Chromecastul dvs. este un laptop.

Acest articol acoperă mai multe moduri de configurare a Chromecastului dvs. într-o rețea hotelieră, astfel încât să vă puteți bucura de televizor în condițiile dvs. Pe măsură ce citiți mai departe în articol, abordările devin mai complicate și îndrăznim să spunem un pic mai nerd.


Creați un hotspot Windows 10

De ce să creezi un hotspot alternativ? Când transformați un laptop sau dispozitiv mobil într-un hotspot conectat la internet, Chromecastul se poate conecta la acesta la fel ca rețeaua dvs. de acasă, deoarece nu este necesară o pagină de bun venit.

Orice alt dispozitiv (mobil sau laptop) conectat la același hotspot poate transmite în flux către Chromecast în același mod în care face o rețea acasă.

Mai întâi, conectați laptopul la Wi-Fi-ul hotelului așa cum ați face în mod normal și conectați-vă la pagina de întâmpinare a hotelului. După ce laptopul dvs. este conectat la internet, sunteți gata să urmați pașii următori pentru a vă conecta Chromecastul.

  1. Clic acasă, Selectați setărileȘi selectați Rețea și Internet.

  2. Selectați Hotspot mobil din panoul din stânga.

  3. Faceți clic pe selector pentru a roti Distribuiți conexiunea mea la internet cu alte dispozitive la On.

  4. Asigura-te ca Distribuiți conexiunea mea la internet de la este setat la Wi-Fi.

  5. De asemenea, asigurați-vă Distribuiți conexiunea mea la internet este setat la Wi-Fi.

  6. Înregistrați Numele retelei Parola de rețea care este afișat în partea de jos a ferestrei.

Acum că hotspot-ul laptopului este activat, configurați Chromecastul așa cum ați face în mod normal, dar utilizați numele de rețea și parola pe care le-ați înregistrat mai sus pentru setările conexiunii.

Dacă nu aveți un laptop Windows 10, vă puteți partaja conexiunea la internet prin Wi-Fi și cu un Mac. Dacă aveți un laptop Windows mai vechi, puteți utiliza Connectify pentru a partaja conexiunea Wi-Fi.


Creați un hotspot mobil

Dacă nu aveți laptopul cu dvs., majoritatea telefoanelor mobile moderne au o caracteristică pentru a partaja conexiunea la Internet printr-un hotspot mobil.

Pentru a activa un hotspot mobil Wi-Fi cu Android:

  1. Deschis Setări.

  2. În Retea fara fir apăsaţi Mai Mult.

  3. Robinet Tethering și hotspot portabil.

  4. Atingeți Configurare Hotspot Wi-Fi.

  5. Tastați a Numele retelei Parola.

  6. Robinet Salvare.

  7. Permite Hotspot Wi-Fi portabil.

Acum telefonul dvs. își partajează conexiunea de internet celulară ca punct de acces Wi-Fi. Vă puteți conecta la această rețea Wi-Fi cu Chromecastul dvs. la fel ca orice altă rețea.

Dacă aveți un iPhone, puteți activa și un hotspot mobil Wi-Fi cu iPhone.

Folosiți această soluție numai dacă aveți un plan de date nelimitat. Transmiterea de filme sau emisiuni prin hotspot-ul dvs. mobil poate consuma o mulțime de date și poate suporta costuri mari de utilizare a datelor. Câteva telefoane sunt capabile să își partajeze conexiunea Wi-Fi în loc de date. Dacă telefonul dvs. are această capacitate, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea datelor.


Folosiți un router portabil

Una dintre cele mai ușoare soluții pentru ca un Chromecast să funcționeze într-o rețea Wi-Fi de hotel este să aduceți un router Wi-Fi de călătorie portabil.

Dacă nu ați folosit niciodată unul, un router de călătorie fără fir este un dispozitiv compact pe care îl puteți conecta la un hotspot wireless și apoi puteți partaja conexiunea cu mai multe dispozitive. Când cumpărați unul, veți dori să fiți siguri că oferă asistență Wi-Fi pentru clienți, ceea ce înseamnă că se poate alătura unei rețele Wi-Fi ca client. Orice lucru care se conectează și se alătură unei rețele (o rețea Wi-Fi în acest caz) este un client. Deci, atunci când iPhone-ul sau laptopul dvs. se alătură unei rețele, acesta este considerat client.

Kittichai Boonpong / EyeEm / Getty Images

Există multe opțiuni excelente pentru routere de călătorie. De asemenea, poate fi necesar să aduceți un cablu de rețea pentru a vă conecta la mufa de rețea a camerei de hotel, în cazul în care hotelul nu oferă unul.

Chiar dacă hotelul nu are mufă de rețea, majoritatea routerelor de călătorie vă permit să vă conectați la rețeaua Wi-Fi a hotelului. Apoi, puteți crea un punct de acces pentru toate dispozitivele din cameră (inclusiv Chromecast) pentru a se conecta între ele.


Asigurați-vă că cardul Wi-Fi arată ca adresa MAC Chromecast

Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează pentru dvs., există o ultimă opțiune.

Modul în care un hotel monitorizează dispozitivele care sunt autorizate să se conecteze la rețeaua Wi-Fi este prin adresa controlului accesului media (MAC).

Un truc la nivel de expert este acela de a face routerul hotelului să creadă că Chromecastul dvs. este de fapt laptopul dvs., setând temporar cardul wireless la aceeași adresă Mac a Chromecastului. Apoi vă autentificați folosind pagina de întâmpinare a hotelului.

Urmați pașii de mai jos pentru a trece autentificarea de pe laptop la Chromecast.

În primul rând, înainte de a pleca pentru călătorie, obțineți adresa MAC a Chromecastului în timp ce este conectat la rețeaua Wi-Fi de acasă.

  1. Deschideți aplicația Google Home pe telefon.

  2. Apăsați pe Dispozitive în colțul din dreapta sus.

  3. Apăsați pe trei puncte în colțul din dreapta sus al dispozitivului dvs. Chromecast pentru a vedea setările.

  4. Derulați în jos până la partea de jos a paginii de setări și înregistrați adresa MAC.

  5. Asigurați-vă că scrieți acea adresă, deoarece veți avea nevoie de ea în pașii următori.


Treceți autentificarea de rețea către Chromecastul dvs.

După ce vă aflați la hotel, efectuați pașii următori pe laptopul dvs. Windows 10 pentru a trece autentificarea rețelei Wi-Fi către Chromecast.

  1. Clic acasă, tip cmdși apăsați tasta Introduce cheie de pe tastatură.

  2. Tip getmac și apăsați Introduce.

  3. Notează Adresă fizică listat lângă dispozitivul conectat de sub Numele transportului. Acesta este al tau laptop Adresa MAC, de care veți avea nevoie mai târziu.

  4. Faceți clic pe Start, tastați Manager de dispozitiv și faceți clic pe Manager de dispozitiv.

  5. Extinde Adaptoare de rețea.

  6. Faceți clic dreapta pe adaptorul Wi-Fi și selectați Proprietăţi.

  7. Dati click pe Avansat tab.

  8. Dati click pe Adresă de rețea proprietate și introduceți Chromecastul Adresa MAC în Valoare camp.

Dacă nu vezi Adresă de rețea or Adresa administrată local, este posibil ca placa dvs. de rețea Wi-Fi să nu accepte falsificarea MAC. Cu toate acestea, este posibil să puteți utiliza în schimb cardul Ethernet.

În versiunile mai vechi de Windows, și instrucțiunile de mai sus funcționează, deschiderea managerului de dispozitiv este puțin diferită. Pentru aceasta, țineți apăsat butonul ferestre din și apăsați tasta R cheie. În caseta de dialog, tastați devmgmt.msc și apăsați tasta Introduce cheie. Continuați restul instrucțiunilor așa cum este descris.

Asigurați-vă că placa Ethernet arată ca adresa dvs. MAC Chromecast

Conectați laptopul direct la portul Ethernet al hotelului. Odată conectat, puteți utiliza aceeași procedură de mai sus pentru a face adresa MAC a plăcii de rețea Ethernet cea a Chromecastului.

După ce v-ați conectat la pagina de întâmpinare a hotelului, deconectați computerul și apoi porniți Chromecastul.

Acum că adresa MAC Chromecast este înregistrată la routerul hotelului, nu ar trebui să aibă probleme la conectarea la rețea. Puteți configura Chromecastul așa cum ați face acasă.

Folosind Chromecast la un hotel

Dacă aceste opțiuni par a fi destul de complicate, ați putea opta pentru cumpărarea altor dispozitive capabile să se conecteze la rețelele hoteliere.

Un Amazon Fire Stick este o opțiune bună, deoarece are un browser web încorporat. Stick-ul de streaming Roku este o altă opțiune, deoarece vă puteți conecta la semnalul său Wi-Fi secundar cu laptopul dvs. pentru a-l conecta la hotspot-ul hotelului.