Ce înseamnă când un site sau un serviciu online se află în versiunea beta

Când vizitați un site web online care oferă de obicei un fel de produs sau serviciu, este posibil să observați o etichetă „Beta” lângă siglă sau în altă parte a acestui site. Este posibil să aveți deja acces complet la orice sau nu, în funcție de tipul de test beta care se efectuează.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu lansarea produsului sau dezvoltarea de software, acest lucru „beta” poate părea puțin confuz. Iată ce trebuie să știți despre site-urile beta.


Introducere în testarea beta

Un test beta este o versiune limitată a unui produs sau serviciu cu scopul de a găsi erori înainte de lansarea finală. Testarea software-ului este adesea menționată prin termenii „alfa” și „beta”.

În general vorbind, testul alfa este un test intern pentru a găsi erori, iar testul beta este un test extern. În timpul fazei alfa, produsul este de obicei deschis angajaților companiei și, uneori, prietenilor și familiei. În timpul fazei beta, produsul este deschis unui număr limitat de utilizatori.

Uneori, testele beta sunt denumite „deschise” sau „închise”. Un test beta închis are un număr limitat de spoturi deschise pentru testare, în timp ce un beta deschis are fie un număr nelimitat de spoturi (adică oricine dorește poate participa), fie un număr foarte mare de spoturi în cazurile în care deschiderea acestuia pentru toată lumea este nepractic.


Partea superioară și dezavantajul faptului că este un tester beta

Dacă sunteți invitat sau faceți testul beta al unui site sau serviciu deschis publicului larg, veți fi unul dintre puținii norocoși care vor încerca mai întâi noul site sau serviciu și toate ofertele sale de caracteristici înainte de oricine altcineva. De asemenea, veți putea oferi creatorilor feedback și sugestii despre cum să-l îmbunătățiți.

Dezavantajul major al utilizării unui site sau serviciu aflat în prezent în versiunea beta este că este posibil să nu fie foarte stabil. La urma urmei, scopul unui test beta este de a determina utilizatorii să identifice bug-uri ascunse sau erori care devin evidente doar odată ce site-ul sau serviciul sunt efectiv utilizate.


Cum să devii un tester beta

De obicei, nu există cerințe specifice sau cerințe necesare de la testerii beta. Tot ce trebuie să faceți este să începeți să utilizați site-ul sau serviciul.

Apple are propriul său program Beta Software, astfel încât utilizatorii să poată testa următoarele versiuni iOS sau OS X ale companiei. Vă puteți înscrie cu ID-ul dvs. Apple și vă puteți înscrie dispozitivul Mac sau iOS în program. Când deveniți tester beta Apple, sistemul de operare pe care îl veți testa va veni cu o funcție de feedback încorporată pe care o puteți folosi pentru a raporta erori.

Dacă doriți să aflați despre alte site-uri și servicii noi și interesante, care sunt în prezent deschise pentru testarea beta, accesați BetaList. Acesta este un loc în care fondatorii de startup își pot lista site-urile sau serviciile pentru a atrage cei mai buni testeri ca tine. Vă puteți înscrie gratuit și puteți naviga prin câteva categorii care vă interesează să verificați.