Instalați o unitate CD / DVD cu acest tutorial ilustrat

Deși multe computere desktop sunt livrate cu o unitate CD sau DVD, nu este întotdeauna cazul. Puteți instala unul atâta timp cât computerul are un slot deschis pentru o unitate externă. Acest ghid vă arată cum să instalați o unitate CD. Aflați metoda adecvată pentru a instala o unitate optică bazată pe ATA pe un computer desktop folosind o șurubelniță Phillips.

Aceste instrucțiuni sunt valabile pentru orice formă de unitate optică, cum ar fi CD-ROM, CD-RW, DVD-Rom și arzătoare DVD.

  1. Mai întâi, asigurați-vă că computerul este complet oprit. După ce computerul s-a oprit în siguranță, opriți alimentarea internă prin rotirea comutatorului din spatele sursei de alimentare și scoaterea cablului de alimentare CA.

  2. Deschideți computerul pentru a instala unitatea CD sau DVD. Metoda de deschidere a carcasei variază în funcție de modelul computerului. Majoritatea sistemelor utilizează un panou sau o ușă pe partea laterală a computerului, în timp ce sistemele mai vechi pot solicita îndepărtarea întregului capac. Scoateți și puneți deoparte orice șuruburi care fixează capacul sau panoul pe carcasa computerului și apoi scoateți capacul.

  3. Scoateți capacul slotului unității. Majoritatea carcaselor de computer au mai multe sloturi pentru unități externe, dar folosesc doar câteva. Orice slot de unitate neutilizat are un capac care împiedică pătrunderea prafului în computer. Îndepărtați capacul slotului de unitate de 5.25 inci împingând clapele fie în interiorul, fie în exteriorul carcasei. Uneori, un capac ar putea fi înșurubat în carcasă.

  4. Setați modul de unitate IDE. Majoritatea unităților de CD și DVD pentru sistemele de computer desktop utilizează interfața IDE, care permite două dispozitive pe un singur cablu. Așezați fiecare dispozitiv pe cablu în modul corespunzător. O unitate este master, iar cealaltă unitate secundară este un slave. Unul sau mai mulți jumperi de pe partea din spate a unității se ocupă de obicei de această setare. Consultați documentația sau diagramele de pe unitate pentru locație și setări.

    Dacă intenționați să instalați unitatea CD / DVD pe un cablu existent, setați necesitățile unității în modul Slave. Dacă unitatea va locui numai pe propriul său cablu IDE, setați-l în modul Master.

  5. Așezați unitatea CD / DVD în computer. Metoda de instalare a unității variază în funcție de caz. Cele două metode cele mai comune pentru instalarea unei unități sunt fie prin șinele de acționare, fie direct în cușca unității.

    • Șine de antrenare: Poziționați șinele de acționare pe partea laterală a acționării și fixați-le cu șuruburi. După ce ați așezat șinele de unitate pe ambele părți ale unității, glisați unitatea și șinele în slotul corespunzător. Atașați șinele unității, astfel încât unitatea să fie la același nivel cu carcasa atunci când o introduceți complet.
    • Drive Cage: Glisați unitatea în slotul carcasei, astfel încât rama unității să fie la același nivel cu carcasa computerului. Fixați unitatea de carcasa computerului plasând șuruburi în fantele sau găurile corespunzătoare.
  6. Atașați cablul audio intern. Pentru a utiliza unități CD / DVD pentru a asculta muzică, semnalul audio de pe unitatea CD trebuie să fie direcționat către soluția audio a computerului. De obicei, un cablu mic cu două fire cu un conector standard se ocupă de acest lucru. Conectați acest cablu în partea din spate a unității CD / DVD, apoi conectați celălalt capăt fie la o placă audio PC, fie la o placă de bază, în funcție de configurarea audio a computerului. În cele din urmă, conectați cablul la conectorul etichetat ca CD Audio.

  7. Atașați unitatea CD / DVD la computer utilizând un cablu IDE. De obicei, unitatea se află secundar față de hard disk. Dacă da, localizați conectorul liber pe cablul panglică IDE între computer și hard disk și conectați-l la unitate. Dacă unitatea va fi pe un cablu propriu, conectați cablul IDE la placa de bază și la unul dintre ceilalți conectori ai cablului în unitatea CD / DVD.

  8. Conectați unitatea la sursa de alimentare. Localizați unul dintre conectorii Molex cu 4 pini de la sursa de alimentare și introduceți-l în conectorul de alimentare de pe unitatea CD / DVD.

  9. Acum că ați instalat unitatea, puteți închide computerul. Remontați panoul sau capacul carcasei computerului. Fixați capacul sau panoul pe carcasă folosind șuruburile pe care le-ați pus deoparte când ați scos capacul.

  10. Conectați cablul de rețea la sursa de alimentare și întoarceți comutatorul la On poziție.

    Mark Kyrnin

  11. Sistemul computerului ar trebui să detecteze automat și să înceapă să utilizeze noua unitate. Deoarece unitățile de CD și DVD sunt standardizate, nu ar trebui să instalați niciun driver specific. Consultați manualul de instrucțiuni furnizat împreună cu unitatea pentru instrucțiuni pentru sistemul dvs. de operare.