Rulați macrocomenzile AutoExec când deschideți Word

Majoritatea utilizatorilor Microsoft Word au auzit probabil cuvântul macro înainte, dar nu și-au dat seama niciodată ce este, cu atât mai puțin cum să-l creezi și să-l automatizezi. Din fericire, trebuie să vă învățăm cum să creați, să rulați și să setați macro-urile să ruleze automat atunci când porniți Microsoft Word. 


Ce este un macro?

Când îl reduceți la elementele de bază, o macro este doar o serie de comenzi și procese pe care le-ați înregistrat. După înregistrarea unei macrocomenzi, o puteți rula oricând pentru a efectua exact același proces la o dată ulterioară. 

Dacă vă gândiți la asta, aproape orice comandă rapidă pe care o utilizați în Microsoft Office este în esență o macro deoarece apăsați câteva butoane pentru a efectua un set specific de instrucțiuni, mai degrabă decât să navigați prin opțiunile panglicii pentru a rula comenzile.


De ce să folosiți macro-urile AutoExec?

Acum, că știți ce sunt macrocomenzile, vă recomandăm să utilizați macrocomenzile AutoExec. Macro-urile AutoExec sunt acele macrocomenzi care vor rula imediat ce deschideți Microsoft Word. Puteți utiliza aceste macrocomenzi pentru a schimba căile de fișiere, a salva locații, a imprimantelor implicite și multe altele. De asemenea, puteți utiliza macro-uri AutoExec pentru a înlocui șabloanele atunci când trebuie să creați tipuri specifice de documente, cum ar fi note, scrisori, documente financiare sau orice alt tip de document cu informații și formatări predefinite. 

Puteți învăța rapid noțiunile de bază despre cum să lucrați cu macrocomenzi în Microsoft Office Word 2003, 2007, 2010 sau 2013.


Creați macrocomenzi AutoExec

Mai întâi, trebuie să deschideți fișierul Punct normal fișier șablon din locația implicită a fișierului șablon:

C:Documente și setărinume de utilizatorDate despre aplicațieMicrosoftȘabloane

Apoi, trebuie să vă creați macrocomanda folosind metodele explicate în articolele enumerate mai sus. Când vi se solicită să salvați macro-ul și să-i dați un nume, denumiți-l AutoExec

Este important să ne amintim că orice macro care are AutoExec deoarece titlul va rula automat la deschiderea Word. Acest lucru funcționează pentru toate versiunile de Word. 

Fiecare macro trebuie să aibă un nume unic, incluzând toate comenzile pe care doriți să le executați în macro. După denumirea completării macro-ului și denumirea acestuia, salvați șablonul.

Acum că ați finalizat acest proces, data viitoare când porniți MS Word, macro-ul pe care tocmai l-ați creat va fi rulat automat. 


Împiedicați executarea macro-ului AutoExec 

Dacă nu doriți ca macrocomanda să ruleze când Word se deschide, există două moduri de a o opri. Prima opțiune este să faceți dublu clic pe pictograma Microsoft Word și să țineți apăsat butonul Schimba cheie.

A doua opțiune pe care o puteți utiliza pentru a preveni executarea macro-ului este să utilizați Alerga caseta de dialog urmând pașii de mai jos.

  • Apăsaţi Butonul Windows + R
  • Tastați următoarea comandă: winword.exe / m

Încheierea

Acum, că știi cum să creezi și să folosești macrocomenzi pentru diferitele versiuni de Word și cum să îl rulezi automat atunci când deschizi un document nou, vei fi gata să-ți impresionezi toți prietenii și colegii cu eficiența și priceperea de procesare a textului.