Dezactivați caracteristica Safari „Deschideți fișiere sigure după descărcare”

Ajustați setările de pe computerul Mac pentru a preveni deschiderea automată a descărcărilor. Această modificare a setărilor vă protejează confidențialitatea, chiar dacă necesită acel mic sacrificiu de comoditate.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Safari pentru Mac și Safari 5.1.7 pentru Windows. Safari nu mai este disponibil pentru computerele cu Windows, iar Apple nu mai acceptă versiunea Windows.


Cum să opriți deschiderea tuturor descărcărilor pentru Mac

Browserul Safari conține o caracteristică implicită care deschide toate fișierele pe care le consideră sigure la finalizarea descărcării. Deși este convenabilă în timp ce este activată, această caracteristică poate afecta negativ securitatea dvs. online. Safari consideră că următoarele tipuri de fișiere sunt fișiere sigure:

  • poze
  • Filme
  • Sunete
  • fișiere PDF
  • Documente text
  • Imagini de disc, cum ar fi fișiere DMG
  • Alte tipuri de arhive

Este mai sigur să deschideți manual fișierele descărcate și să le scanați cu software antivirus, dar mai întâi trebuie să dezactivați setarea Deschidere fișiere sigure în Safari.


Dezactivați setarea „Deschideți fișiere sigure” Safari pe MacOS

Pentru a dezactiva setarea „Deschideți fișiere sigure” pe un Mac prin preferințele Safari pe un computer MacOS:

  1. Deschis Safari pe Mac.

  2. Apasă pe Safari meniu și selectați Preferințe.

    De asemenea, puteți deschide preferințele apăsând Comandă+virgulă de pe tastatură.

  3. Apasă pe general tab.

  4. Ștergeți Deschideți fișierele „sigure” după descărcare caseta.

  5. Închideți fereastra pentru a salva setarea.


Dezactivați setarea „Deschideți fișiere sigure” Safari pe Windows

Apple a întrerupt Safari pentru Windows în 2012. Windows 10 nu acceptă nicio versiune de Safari pentru Windows, dar Windows 8, Windows 7, Vista și Windows XP SP2 și SP3 acceptă ultima versiune, care a fost 5.1.7.

Spre deosebire de setarea din macOS Safari, opțiunea Windows nu deschide fișierul automat, dar puteți regla o setare similară pentru a solicita Windows-ului să vă ceară înainte de a descărca un fișier. Această opțiune introduce un pas suplimentar de luat în considerare dacă doriți efectiv un fișier pe computer.

  1. Apasă pe Gear icon.

  2. Du-te la general tab.

  3. Ștergeți Solicitați întotdeauna înainte de descărcare caseta.

    Nu există nicio modalitate de a configura Safari pentru Windows pentru a deschide automat fișierele descărcate.

  4. Bifând această casetă înseamnă că Safari vă va întreba dacă doriți să descărcați un fișier. Nici o verificare nu înseamnă că Safari descarcă automat fișierele sigure în dosarul pe care îl specificați în Salvați fișierele descărcate în pe același ecran.