Fișier ENCRYPTED (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier .ENCRYPTED poate fi numit fișier TopStudio Encrypted. Cu toate acestea, orice program care criptează un fișier poate utiliza și extensia .ENCRYPTED, nu doar software-ul TopStudio.

Ceea ce indică în mod normal extensia de fișier .ENCRYPTED este că fișierul a fost criptat. Cu toate acestea, uneori, o infecție cu malware poate redenumi o grămadă de fișiere cu altele care au extensia de fișier .ENCRYPTED - mai multe informații despre aceasta mai jos.

matejmo / Getty Images

Fișierele criptate din motive de confidențialitate nu folosesc neapărat extensia de fișier .ENCRYPTED. Pot utiliza o extensie complet diferită, cum ar fi AXX, sau chiar să nu aibă deloc una.


Cum se deschide un fișier ENCRYPTED

EasyCrypto este un program care creează fișiere criptate. Când face acest lucru, adaugă extensia .ENCRYPTED la sfârșitul numelui fișierului. Cu toate acestea, diverse alte programe pot cripta și datele, multe dintre ele folosind doar o metodă diferită pentru a stoca datele criptate.

TrueCrypt, de exemplu, este un program complet de criptare pe disc care criptează fișiere la fel ca EasyCrypto, dar nu folosește extensia .ENCRYPTED. Puteți deschide în continuare fișierele criptate, dar pentru că sunt utilizate cu TrueCrypt, trebuie să utilizați acel program pentru a le deschide.

Un alt exemplu este extensia de fișier .FORTENC utilizată de un program numit Fort. Acestea sunt fișiere criptate, dar nu folosesc extensia de fișier .ENCRYPTED.

Aveți un fișier .ENCRYPTED despre care știți că nu este folosit de EasyCrypto? Dacă există vreun alt program de criptare a fișierelor pe computerul dvs., încercați să îl utilizați Fișier meniul pentru a încărca sau monta fișierul .ENCRYPTED. Este posibil ca programul pe care îl aveți deja să fie cel care a creat fișierul .ENCRYPTED și, prin urmare, să fie și cel care îl deschide.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul ENCRYPTED, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele ENCRYPTED, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.

Cum să vă criptați fișierele și de ce ar trebui


Cum se convertește un fișier Criptat

Fișierele Criptate care sunt utilizate cu EasyCrypto nu ar trebui să fie convertite în niciun alt format, motiv pentru care EasyCrypto nu oferă o modalitate de a converti unul.

Cu toate acestea, dacă aveți fișiere în fișierul .ENCRYPTED pe care doriți să le convertiți, decriptați-le mai întâi și apoi utilizați un convertor de fișiere gratuit pe ele. De exemplu, dacă fișierul ENCRYPTED este plin de MP3-uri pe care doriți să le convertiți, decriptați mai întâi fișierele astfel încât să nu mai fie asociate cu extensia .ENCRYPTED, apoi folosiți un convertor audio gratuit pentru a le converti în WAV, M4R, sau un alt format.


Restabiliți fișierele .ENCRYPTED create de viruși

Dacă există o mulțime de fișiere .ENCRYPTED pe computerul dvs., nu aveți nicio idee despre cum au ajuns acolo și niciunul dintre ele nu se va deschide așa cum ar trebui, computerul dvs. a fost probabil infectat cu ransomware-ul Crypt0L0cker sau Dr. Jumbo.

Ceea ce se întâmplă este că malware-ul criptează mai multe fișiere și apoi le păstrează răscumpărare. Aceste fișiere își păstrează în mod normal numele, dar au adăugat extensia .ENCRYPTED la sfârșit, cum ar fi imagefile.jpg.encriptat pentru un fișier JPG.

Ce trebuie să faceți dacă Ransomware vă ține computerul ostatic

Uneori, aceste fișiere .ENCRYPTED nici măcar nu vor încerca să se deschidă când le faceți dublu clic sau le atingeți de două ori. Alții vor deschide un fișier text - același fișier text pentru fiecare fișier pe care îl deschideți - care spune ceva de genul:

Toate datele dvs. au fost criptate! Dacă nu contactați această adresă de e-mail în 48 de ore, toate datele dvs. vor fi șterse!

Vă fac să credeți că singura modalitate de a vă recupera fișierele este dacă plătiți pentru ele, dar acest lucru nu este adevărat.

Puteți deschide aceste tipuri de fișiere .ENCRYPTED eliminând malware-ul Crypt0L0cker sau Dr. Jumbo. Vă recomandăm să începeți cu programul gratuit Malwarebytes. Dacă acest lucru nu elimină virusul, utilizați versiunea de încercare a HitmanPro pentru a scana computerul pentru a detecta infecții.

Dacă niciunul dintre aceste programe nu elimină programele malware și restabilește fișierele la normal, consultați Cum să vă scanați corect computerul pentru viruși, troieni și alte programe malware pentru mai mult ajutor.

Unele programe rău intenționate vă copiază fișierele, criptează copiile și apoi elimină originalele, ceea ce înseamnă că doar eliminarea virusului nu va fi suficientă pentru a vă restabili fișierele. Poate fi necesar să utilizați un program de recuperare a fișierelor pentru a „anula ștergerea” datelor.