Cum se convertește HEIC în JPG pe Mac

HEIC (High Efficiency Image Container) este un format de imagine utilizat în mod obișnuit pentru stocarea fotografiilor captate pe smartphone-uri. Mulți producători de dispozitive, inclusiv Apple, Samsung și Google, au adoptat HEIC în ultimii ani, deoarece este un mod eficient de stocare a fișierelor foto fără a pierde prea multe date.

Cu toate acestea, HEIC este încă relativ nou și, prin urmare, nu se bucură de același nivel de suport larg ca formatul JPG mai vechi (aka JPEG). Acest lucru poate duce la probleme atunci când încercați să încărcați fișierul HEIC pe anumite site-uri web și aplicații. Din fericire, conversia unui fișier HEIC în JPG este relativ simplă. Iată câteva opțiuni.

Acest ghid include detalii despre convertirea fișierelor HEIC în JPG prin macOS și web.


Cum se convertește HEIC în JPG pe un Mac

Este ușor să convertiți HEIC în JPEG atunci când utilizați Preview în Mac. Durează doar câțiva pași, apoi fișierul dvs. imagine va fi într-un format mai ușor de recunoscut.

  1. Găsiți fișierul pe care doriți să îl convertiți și dublu click pentru a deschide Preview.

  2. În Previzualizare, faceți clic pe Fișier> Export.

  3. Pentru a converti imaginea în JPG, faceți clic pe Format apoi faceți clic pe JPEG.

  4. Ajustează Calitate glisor pentru a exporta un fișier mai mare sau mai mic.

    Verifică Dimensiune fișier sub glisor.

  5. Clic Economisești pentru a exporta fișierul.


Cum se convertește HEIC în JPG folosind Squoosh într-un browser

Software-ul Google Sqoosh este excelent pentru conversia și comprimarea fișierelor printr-un browser web. Iată cum să îl utilizați pentru a converti un fișier HEIC în JPG.

  1. În browserul dvs., navigați la https://squoosh.app/.

  2. Apoi, găsiți fișierul HEIC pe care doriți să îl convertiți în JPG. Trageți-l și plasați-l pe pagina web Squoosh pentru a-l încărca în aplicație.

  3. Veți vedea încărcarea imaginii HEIC în aplicația Squoosh.

  4. Implicit, imaginea este setată să utilizeze MozJPEG pentru compresia de fișiere. Acest lucru vă va converti automat imaginea în JPG la export.

  5. Pentru a vă salva imaginea HEIC ca fișier JPG, reglați Calitate glisor după cum este necesar și apoi faceți clic pe săgeată de descărcare în partea stângă jos.

  6. Salvați imaginea JPG pe dispozitiv.