Fișier XP3 (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XP3 este un fișier KiriKiri Package. KiriKiri este un motor de scriptare; fișierul XP3 este adesea utilizat cu romane vizuale sau pentru stocarea resurselor jocurilor video.

În interiorul unui fișier XP3 pot fi imagini, audio, text sau orice altă resursă care ar fi utilă în timpul jocului sau pentru o reprezentare vizuală a unei cărți. Aceste fișiere sunt stocate în fișierul XP3 ca o arhivă, similar cu fișierele ZIP.

XP3 este uneori folosit ca o abreviere pentru service pack 3 din Windows XP. Cu toate acestea, fișierele care au extensia de fișier .XP3 nu au nicio legătură cu niciun sistem de operare în special, chiar și cu Windows XP.


Cum se deschide un fișier XP3

Fișierele KiriKiri Package cu extensia XP3 pot fi deschise cu KiriKiri Tools.

Dacă fișierul XP3 nu se deschide cu acel program, încercați să utilizați un extractor de fișiere gratuit pentru a extrage conținutul din fișierul XP3. Cel mai probabil veți vedea un fișier EXE pe care îl puteți rula ca o aplicație obișnuită. Software-uri precum 7-Zip sau PeaZip ar trebui să poată deschide un fișier XP3 în acest fel.

Dacă un instrument de dezarhivare a fișierului nu deschide fișierul XP3, puteți încerca CrassGUI. Există instrucțiuni pe pagina de descărcare care explică cum se deschide fișierul XP3.

În toate aceste exemple de deschidere a unui fișier XP3, rezultatul final poate fi acela că trebuie să copiați fișierele extrase într-un anumit folder. De exemplu, dacă fișierul XP3 este utilizat cu un anumit joc video, poate fi necesar să extrageți fișierele din arhiva XP3 și apoi să le copiați în folderul de instalare al jocului pentru ca jocul să le poată utiliza.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul XP3, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele XP3, puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier XP3

Tipuri de fișiere mai populare pot fi convertite în alte formate de fișiere cu un convertor de fișiere gratuit. De exemplu, un convertor de fișiere poate fi utilizat pentru a converti fișiere PDF în DOCX. Dar nu suntem conștienți de niciun lucru care să funcționeze cu fișierele XP3.

Totuși, un lucru pe care îl puteți încerca dacă trebuie să convertiți un fișier XP3 este să utilizați programul KiriKiri Tools menționat mai sus. Dacă este posibil cu acel program, opțiunea pentru conversia fișierului ar putea fi într-un fișier Fișier > Salvare ca meniu sau un Export opțiunea de meniu.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide în acest moment, este posibil să citiți greșit extensia de fișier. Confuzarea unei alte extensii de fișier pentru XP3 este ușoară, având în vedere că multe alte fișiere folosesc litere și numere similare în extensiile lor.

De exemplu, XP3 împărtășește unele dintre aceleași litere ca ZXP, XPD și XPI, dar asta nu înseamnă că acele formate de fișiere au legătură una cu cealaltă. P3 este un alt exemplu în care extensia de fișier este rezervată în principal fișierelor Primavera P3 Project

Dacă nu puteți deschide fișierul, verificați din nou că citiți extensia corect și nu confundați unul dintre acele fișiere pentru un fișier XP3.