Cum deblocați iPhone-uri blocate iCloud

A avea un iPhone cu blocare iCloud este o problemă, deoarece nu puteți utiliza telefonul până nu îl deblocați și este posibil să nu fie ușor. Cel mai bun pariu este să înțelegeți ce înseamnă să aveți un iPhone blocat iCloud, cum să remediați această problemă și ce să evitați atunci când încercați să îl deschideți din nou.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează iOS 7 și versiuni ulterioare.


Ce este un iPhone blocat cu iCloud?

Kaley McKean / Lifewire

Un alt nume pentru blocarea iCloud este Activation Lock, care este o caracteristică introdusă de Apple în iOS 7 pentru a preveni furturile pe iPhone.

IPhone-ul sau iPad-ul dvs. activează automat Blocarea activării de fiecare dată când Find My iPhone este activ. După ce activați funcția, nimeni nu poate șterge dispozitivul, îl poate activa pe un alt cont sau poate dezactiva Găsirea iPhone-ului meu fără a introduce numele de utilizator și parola Apple ID care au configurat inițial telefonul.

Blocarea activării este o măsură eficientă antifurt. Un hoț aproape sigur nu va avea numele de utilizator și parola iCloud pentru persoana căruia i-au furat telefonul și, fără acesta, telefonul nu va funcționa.


Cum să știți când un iPhone este blocat iCloud

Dacă vedeți un mesaj pe ecran care citește Blocarea activării, telefonul este blocat iCloud și are nevoie de numele de utilizator și parola ID-ului original Apple pe care le-ați folosit pentru a configura telefonul pentru a-l debloca.

măr

Sunt furate toate telefoanele cu blocare iCloud?

Doar pentru că un iPhone afișează un mesaj de blocare a activării, asta nu înseamnă neapărat că este furat. Este posibil să activați blocarea activării accidental. Unele situații în care acest lucru s-ar putea întâmpla includ:

  • Uitând să opriți Găsirea iPhone-ului meu înainte de a șterge iPhone-ul
  • Uitând să vă deconectați de la iCloud înainte de a șterge iPhone-ul
  • Dacă ID-ul dvs. Apple este dezactivat.

În aceste cazuri, veți obține ecranul de blocare a activării atunci când încercați să configurați din nou telefonul. Aceste greșeli sunt oarecum frecvente la cumpărarea de iPhone-uri uzate.

Acestea fiind spuse, blocarea iCloud este, de asemenea, un semn că ar putea exista un motiv pentru a suspecta că un telefon este furat. Dacă cumpărați un iPhone folosit, asigurați-vă că întrebați dacă Activation Lock este dezactivat și, dacă nu, nu cumpărați telefonul.

În timp ce ambii folosesc terminologia „blocat”, un telefon blocat iCloud nu este același lucru cu un telefon blocat. „Blocat” poate însemna că telefonul are nevoie de o parolă pentru a-l accesa. De asemenea, poate însemna că telefonul este legat de o singură companie de telefonie, de obicei în timp ce sunteți sub contract. Orice telefon poate fi blocat la un furnizor de servicii. Nu are nicio legătură cu Activation Lock, iCloud sau telefoanele furate.


Cum deblocați un iPhone blocat cu iCloud

Dacă vedeți ecranul de blocare a activării pe iPhone pe care încercați să îl activați, introduceți numele de utilizator și parola ID-ului Apple utilizate mai întâi pentru a activa telefonul, iar telefonul se va deschide. Dacă ați uitat parola Apple ID, va trebui să o resetați.

Dacă rulați iOS 11 sau o versiune ulterioară și utilizați autentificarea cu doi factori pentru a vă securiza ID-ul Apple, puteți dezactiva Blocarea activării folosind codul de acces al dispozitivului. Selectați Deblocați cu codul de acces, Atingeți Utilizați codul de acces al dispozitivului, apoi introduceți codul de acces.

Procesul devine mai complex atunci când numele de utilizator și parola nu sunt ale dvs., ca și cum ați cumpăra un iPhone folosit. Dacă un iPhone este blocat iCloud pe un alt cont decât al dvs., aveți câteva opțiuni.

Dacă persoana al cărei cont a fost utilizat inițial este aproape fizic de dvs.:

  1. Cereți-le să introducă acreditările contului ID-ului Apple pe telefon.

  2. Când telefonul ajunge la ecranul de pornire, trebuie să se deconecteze de la iCloud:

    • Pe iOS 10.2 și versiuni anterioare, accesați setările > icloud > Deconectare.
    • Pe iOS 10.3 și versiuni ulterioare, accesați setările > [numele tău]> Deconectare.

  3. Când li se solicită numele de utilizator și parola ID-ului Apple, ar trebui să le introducă din nou.

  4. Eliminați ID-ul Apple de pe iPhone:

    • Pe iOS 10.2 și versiuni anterioare, atingeți Sign out, apoi atingeți Ștergeți de pe iPhone-ul meu.
    • Pe iOS 10.3 și versiuni ulterioare, atingeți Opriți.
  5. Ștergeți din nou telefonul mergând la setările > general > restabili > Sterge tot continutul si setarile.

  6. Când telefonul repornește de data aceasta, nu ar trebui să vedeți ecranul de blocare a activării.

Aceasta este versiunea ușoară. Versiunea puțin mai dificilă vine atunci când persoana al cărei cont de care ai nevoie nu se află în mod fizic lângă tine. În acest caz, trebuie să elimine blocarea folosind iCloud, procedând astfel:

  1. Rugați-i să acceseze iCloud.com și să se conecteze cu ID-ul Apple.

  2. Selectați Găsiți iPhone.

  3. Selectați Toate dispozitivele, apoi selectați iPhone-ul care trebuie deblocat.

  4. Selectați Şterge și apoi urmați orice alte instrucțiuni de pe ecran.

  5. După ce proprietarul anterior a eliminat telefonul din contul său, reporniți iPhone-ul și nu veți vedea ecranul de blocare a activării când pornește.


Dacă nu puteți obține contul original utilizat pentru a activa telefonul

Dacă nu aveți o modalitate de a vă conecta cu contul original al iPhone-ului, sunteți practic blocat. Activation Lock este un instrument puternic și eficient și nu îl poți ocoli. Este important să vă asigurați că telefoanele uzate nu sunt blocate iCloud înainte de a le cumpăra.

Singura opțiune rămasă este să contactați Apple. Dacă puteți oferi Apple o dovadă validă de cumpărare, compania ar putea fi dispusă să deblocheze telefonul pentru dvs. Obțineți o chitanță sau altă dovadă de achiziție, apoi contactați Apple pentru asistență tehnică pentru a vedea dacă vă pot ajuta.

Despre site-urile care promit să iCloud Deblochează telefonul meu

Dacă ați făcut vreun google pe acest subiect, probabil ați dat peste zeci de site-uri și postări pe forum, susținând că alte companii pot ocoli blocările iCloud. Unii se pot numi deblocări „oficiale”. Orice ar spune, toți sunt escrocherii care caută să obțină bani pentru un serviciu pe care nu-l pot oferi. Singura distanță din jurul blocării iCloud este ID-ul original Apple folosit pentru a activa telefonul.

Aceste servicii care pretind că ocolesc blocările iCloud sunt, în general, fie doar în căutarea de a vă lua banii, fie pot fi angajate într-un sistem de fraudă și mai complex.

Câteva servicii pot trece prin blocarea activării, dar, făcând acest lucru, vă întrerup conexiunea telefonului la Apple. Nu veți putea actualiza sistemul de operare sau activa din nou telefonul după ștergerea datelor sale, printre alte limitări. Acestea sunt dezavantaje destul de mari și este greu de văzut cum merită.