Cum se configurează redirecționarea portului

Porturile specifice trebuie să fie deschise pe router pentru ca unele jocuri și programe video să funcționeze corect. Deși routerul are unele porturi deschise în mod implicit, majoritatea sunt închise și utilizabile numai dacă deschideți manual aceste porturi. Când jocurile video online, serverul de fișiere sau alte programe de rețea nu funcționează, accesați routerul și deschideți porturile specifice de care are nevoie aplicația.

Maddy Price / Lifewire


Cum configurați redirecționarea portului?

Traficul care trece prin routerul dvs. face acest lucru prin porturi. Fiecare port este ca o conductă specială făcută pentru un anumit tip de trafic. Când deschideți un port pe un router, acesta permite unui anumit tip de date să se deplaseze prin router.

Actul de a deschide un port și de a alege un dispozitiv din rețea pentru a redirecționa aceste solicitări se numește redirecționare de porturi. Redirecționarea portului este ca atașarea unei conducte de la router la dispozitivul care trebuie să utilizeze portul - există o linie de vedere directă între cele două care permite fluxul de date.

De exemplu, serverele FTP ascultă conexiunile primite pe portul 21. Dacă aveți configurat un server FTP la care nimeni din afara rețelei dvs. nu se poate conecta, deschideți portul 21 de pe router și redirecționați-l către computerul pe care îl utilizați ca server. Când faceți acest lucru, noua conductă dedicată mută fișierele de pe server, prin router și din rețea către clientul FTP care comunică cu acesta.

Același lucru este valabil și pentru alte scenarii, cum ar fi jocurile video care au nevoie de internet pentru a comunica cu alți jucători, clienții torrent care necesită deschiderea unor porturi specifice pentru încărcarea fișierelor și aplicațiile de mesagerie instantanee care trimit și primesc mesaje doar printr-un anumit port.

Fiecare aplicație de rețea are nevoie de un port pentru a rula, așa că, dacă un program sau o aplicație nu funcționează când totul este configurat corect, deschideți portul de pe router și redirecționați cererile către dispozitivul potrivit (de exemplu, un computer, imprimantă, sau consolă de jocuri).

Redirecționarea intervalului de porturi este similară cu redirecționarea porturilor, dar este utilizată pentru redirecționarea unei game întregi de porturi. Un anumit joc video ar putea folosi porturile 3478 până la 3480, de exemplu, așa că, în loc să le introduceți pe toate în router ca port separat înainte, redirecționați întreaga gamă către computerul care rulează acel joc.

Mai jos sunt doi pași principali pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a redirecționa porturile de pe un router. Deoarece fiecare dispozitiv este diferit și pentru că există multe variante de router, acești pași nu sunt specifici niciunui dispozitiv. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, consultați manualul de utilizare al dispozitivului, de exemplu, ghidul de utilizare pentru router.


Acordați dispozitivului o adresă IP statică

Dispozitivul care va beneficia de port forward trebuie să aibă o adresă IP statică. În acest fel, nu trebuie să modificați setările de redirecționare a porturilor de fiecare dată când obține o nouă adresă IP.

De exemplu, dacă computerul dvs. rulează software de torrentare, atribuiți o adresă IP statică computerului respectiv. Dacă consola dvs. de jocuri utilizează o gamă specifică de porturi, are nevoie de o adresă IP statică.

Există două moduri de a face acest lucru: de la router și de la computer. Când configurați o adresă IP statică pentru computer, este mai ușor să o faceți acolo.

Utilizați computerul pentru a configura o adresă IP statică

Pentru a configura un computer Windows pentru a utiliza o adresă IP statică, identificați mai întâi adresa IP pe care o folosește în prezent.

  1. Deschideți Command Prompt pe computer.

  2. Tastați această comandă, apoi apăsați Introduce:

  3. Înregistrați următoarele: Adresa IPv4, Mască de rețea, Gateway implicit, și Servere DNS.

Dacă vedeți mai multe intrări de adresă IPv4, căutați-o pe cea de sub un titlu, cum ar fi adaptor Ethernet Conexiune locală, adaptor Ethernet Ethernet sau adaptor LAN Ethernet Wi-Fi. Ignorați orice altceva, cum ar fi Bluetooth, VMware, VirtualBox și alte intrări non-implicite.

Acum, puteți utiliza aceste informații pentru a configura adresa IP statică.

  1. Deschideți Alerga casetă de dialog (apăsați WIN + R), introduce ncpa.cplȘi selectați OK pentru a deschide Conexiuni de rețea.

  2. Faceți clic dreapta sau țineți apăsată conexiunea care are același nume cu cea pe care ați identificat-o în Promptul de comandă. De exemplu, Ethernet0.

  3. Selectați Proprietăţi din meniu.

  4. Alege Protocol Internet Protocol 4 (TCP / IPv4) din listă, apoi selectați Proprietăţi.

  5. Selectați Utilizați următoarea adresă IP.

  6. Introduceți detaliile pe care le-ați copiat de la linia de comandă: adresă IP, mască de subrețea, gateway implicit și servere DNS.

  7. Alege OK cand esti gata.

Dacă aveți mai multe dispozitive în rețea care primesc adrese IP de la DHCP, nu rezervați aceeași adresă IP pe care ați găsit-o în linia de comandă. De exemplu, dacă DHCP este configurat pentru a servi adrese dintr-un pool între 192.168.1.2 și 192.168.1.20, configurați adresa IP pentru a utiliza o adresă IP statică care se încadrează în intervalul respectiv pentru a evita conflictele de adrese. De exemplu, utilizați 192.168.1.21 sau deasupra. Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă acest lucru, adăugați 10 sau 20 la ultima cifră din adresa dvs. IP și utilizați-l ca IP static în Windows.

De asemenea, puteți configura un Mac pentru a utiliza o adresă IP statică, precum și Ubuntu și alte distribuții Linux.

Utilizați routerul pentru a configura o adresă IP statică

O altă opțiune este utilizarea routerului pentru a configura o adresă IP statică. Faceți acest lucru atunci când un dispozitiv non-computer are nevoie de o adresă neschimbată (cum ar fi o consolă de jocuri sau o imprimantă).

  1. Accesați routerul ca administrator.

  2. Găsiți o listă de clienți, un grup DHCP, o rezervare DHCP sau o secțiune similară a setărilor. Secțiunea listează dispozitivele conectate în prezent la router. Adresa IP a dispozitivului este listată împreună cu numele acestuia.

  3. Căutați o modalitate de a rezerva una dintre acele adrese IP pentru a o lega cu acel dispozitiv, astfel încât routerul să o folosească întotdeauna atunci când dispozitivul solicită o adresă IP. Poate fi necesar să selectați adresa IP dintr-o listă sau să alegeți Adăuga or Rezervă.

Pașii de mai sus sunt generici, deoarece atribuirea statică a adreselor IP este diferită pentru fiecare router, imprimantă și dispozitiv de jocuri. Urmați aceste linkuri pentru instrucțiuni despre rezervarea adreselor IP pentru imprimantele NETGEAR, Google, Linksys, Xbox One, PlayStation 4 și Canon ..

Pentru a vă face adresa IP publică statică, astfel încât să vă puteți accesa dispozitivele dintr-o rețea externă, plătiți pentru o adresă IP statică. O soluție care implică configurarea unui serviciu DNS dinamic este la fel de utilă.


Configurați redirecționarea portului

Acum că cunoașteți adresa IP a dispozitivului și l-ați configurat pentru a nu mai schimba, accesați routerul și configurați setările de redirecționare a porturilor.

  1. Conectați-vă la router ca administrator. Trebuie să cunoașteți adresa IP a routerului, numele de utilizator și parola.

  2. Găsiți opțiunile de redirecționare a porturilor. Acestea sunt diferite pentru fiecare router, dar s-ar putea numi ceva de genul Port Forwarding, Port Triggering, Applications & Gaming sau Port Range Forwarding. Acestea ar putea fi îngropate în alte categorii de setări, cum ar fi Rețea, Wireless sau Avansat.

  3. Tastați numărul portului sau intervalul de porturi pe care doriți să îl redirecționați. Dacă redirecționați un port, tastați același număr sub ambele Intern Extern cutii. Pentru intervalele de porturi, utilizați acasă Sfârşit cutii.

    Majoritatea jocurilor și programelor indică ce porturi trebuie să fie deschise pe router. Dacă nu știți ce numere să tastați aici, PortForward.com are o listă de porturi comune.

  4. Alegeți un protocol, fie TCP, fie UDP. Alegeți-le pe amândouă, dacă este necesar. Aceste informații ar trebui să fie disponibile din programul sau jocul care explică numărul portului.

  5. Tastați adresa IP statică pe care ați ales-o.

    Dacă vi se solicită, denumiți portul declanșează tot ceea ce are sens pentru dvs. Dacă este pentru un program FTP, sunați-l FTP. Spune-i Medalie de onoare dacă aveți nevoie de portul deschis pentru acel joc.

  6. Activați regula de redirecționare a porturilor cu un Permite or On opțiune. 

Iată un exemplu despre cum arată redirecționarea porturilor pe un Linksys WRT610N:

Unele routere au un expert de configurare a port forward care facilitează configurarea. De exemplu, routerul vă poate oferi mai întâi o listă de dispozitive care utilizează deja o adresă IP statică și apoi vă permite să alegeți protocolul și numărul de port de acolo.

Iată câteva alte instrucțiuni de redirecționare a porturilor care sunt mai specifice acestor mărci de routere: D-Link, NETGEAR, TP-Link, Belkin, Google, Linksys.


Mai multe despre Porturi deschise

Dacă redirecționarea unui port de pe router nu permite programului sau jocului să funcționeze pe computerul dvs., aflați dacă un program firewall a blocat portul. Același port trebuie să fie deschis pe router și computer pentru ca aplicația să îl poată utiliza.

Pentru a vedea dacă Paravanul de protecție Windows blochează un port pe care l-ați deschis pe router, dezactivați temporar paravanul de protecție și apoi testați din nou portul. Dacă portul este închis pe firewall, modificați unele setări pentru a-l deschide.

Când deschideți un port pe router, traficul poate intra și ieși din el. Când scanați rețeaua pentru porturi deschise, ar trebui să vedeți tot ce este deschis din exterior. Există site-uri web și instrumente create special pentru acest lucru.

Iată câteva motive pentru care ați verifica porturile deschise:

  • Pentru a evita intrarea în router pentru a verifica.
  • Pentru a vă asigura că portul s-a deschis corect când un program sau un joc nu funcționează.
  • Pentru a vă asigura că un port pe care l-ați închis este de fapt închis.

Mai multe locuri oferă un verificator de port deschis gratuit. PortChecker.co și NetworkAppers au verificatori de porturi online care scanează o rețea din exterior. Advanced Port Scanner și FreePortScanner sunt utile pentru scanarea altor dispozitive din rețeaua dvs. privată.

Doar un singur port forward poate exista pentru fiecare instanță a acelui port. De exemplu, dacă redirecționați portul 3389 (utilizat de programul de acces la distanță Desktop la distanță) către un computer cu adresa IP 192.168.1.115, același router nu poate redirecționa și portul 3389 la 192.168.1.120.

În astfel de cazuri, singura soluție, dacă este posibil, este schimbarea portului pe care îl folosește programul. Acest lucru poate fi posibil din setările software-ului sau printr-un hack de registru. În exemplul RDP, dacă editați registrul Windows pe computerul 192.168.1.120 pentru a forța Remote Desktop să utilizeze un port diferit, cum ar fi 3390, puteți configura un nou port forward pentru acel port și utilizați Remote Desktop pe două computere din același reţea.