Cum să previzualizați atașamentele Gmail fără a lăsa mesajul

Când cineva vă trimite un atașament într-un mesaj Gmail, poate doriți să îl descărcați pe computer. Dar, nu trebuie întotdeauna. În schimb, puteți previzualiza o varietate de conținut atașat fără a părăsi mediul Gmail.


Cum să previzualizați atașamentele Gmail

Puteți previzualiza majoritatea fișierelor atașate, inclusiv imagini, fișiere audio, PDF-uri și clipuri video, fără a ocupa spațiu pe computer. Această funcție este utilă atunci când există atașamente pe care nu trebuie să le salvați. De exemplu, dacă cineva îți trimite un document Word pe care dorește să îl citești, îl poți previzualiza chiar acolo, apoi să răspunzi la e-mail fără să descarci fișierul.

Atașamentele de e-mail sunt, de asemenea, ușor integrate în Google Drive. Dacă nu doriți ca atașamentul să ocupe spațiu pe hard disk, salvați-l în contul dvs. Google. Această funcție vă permite să ștergeți e-mailul, dar să revizitați atașamentul oricând și de oriunde doriți.

Unele tipuri de fișiere nu pot fi previzualizate în Gmail, inclusiv fișiere ISO și RAR.

  1. Deschideți mesajul care conține atașamentul pe care doriți să îl previzualizați.

  2. Folosind indicatorul mouse-ului, treceți cursorul peste miniatura atașamentului, apoi selectați numele fișierului atașament.

    Nu selectați niciuna dintre pictograme. Dacă faceți acest lucru, veți efectua alte acțiuni decât previzualizarea atașamentului.

  3. Acum puteți vizualiza, citi, viziona sau asculta atașamentul fără a-l descărca.

    Este posibil ca atașamentele mari să nu prevadă în Gmail. Dacă nu puteți previzualiza o imagine, un document sau un videoclip din cauza dimensiunii, va trebui să o descărcați.

  4. Mai multe opțiuni apar în partea superioară a ecranului. Puteți deschide documentul în Google Docs sau o altă aplicație, îl puteți salva pe Google Drive, îl puteți imprima, descărca fișierul, afișa detaliile fișierului sau îl puteți deschide într-o fereastră nouă. Selectați pictograma corespunzătoare pentru a efectua una dintre aceste acțiuni.

  5. Dacă aveți anumite aplicații atașate la contul dvs. Google, puteți îndeplini alte funcții. De exemplu, unele aplicații vă permit să împărțiți fișiere PDF. Puteți previzualiza un atașament PDF și puteți selecta aplicația pentru a extrage pagini din acesta.

  6. Pentru a reveni la mesaj, selectați săgeată în colțul din stânga sus al ecranului de previzualizare.