Fișier PCD (Cum se deschide sau se convertește unul)

Un fișier cu extensia de fișier PCD este un fișier Kodak Photo CD Image. Aceste fișiere sunt utilizate pentru a stoca fotografii de înaltă rezoluție pe CD-uri, precum și prin hardware-ul de scanare Kodak. Fișierele PCD stochează imagini comprimate și mențin cinci rezoluții ale aceleiași fotografii într-un singur fișier, inclusiv 192x128, 384x256, 768x512, 1536x1024 și 3072x2048.

Dacă un fișier PCD nu este un fișier imagine Kodak, ar putea fi un fișier Pure Component Data, un fișier Pokemon Wonder Card sau un fișier de date Point Cloud.


Cum se deschide un fișier PCD

Deschideți un fișier PCD care este un fișier de imagine Kodak Photo CD cu ThumbsPlus, Corel PaintShop Pro, IrfanView (poate necesita un plug-in și funcționează numai în versiunea pe 32 de biți), XnView, Zoner Photo Studio sau o altă fotografie și grafică populară instrumente. Adobe Photoshop funcționează și el, dar numai dacă este CS3 sau CS2.

Fișierele PCD în formatul Pure Component Data sunt fișiere de date chimice utilizate de programul ChemSep.

Fișierele PCD care sunt fișiere Pokemon Wonder Card deblochează evenimente noi și alte lucruri în jocul Pokemon Nintendo DS. Pokemon Mystery Gift Editor editează aceste tipuri de fișiere PCD. Programul PokeGen deschide fișiere PCD astfel încât fișierele să poată fi importate în jocurile Pokemon salvate (fișiere cu extensia .SAV).

Biblioteca Cloud Point deschide fișiere Point Cloud Data.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. deschide fișierul PCD, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere PCD, va trebui să schimbați programul implicit care deschide fișierele PCD.


Cum se convertește un fișier PCD

Pcdtojpeg convertește cea mai mare rezoluție disponibilă a unui fișier Kodak Photo CD Image într-un fișier JPG atât pe Windows, cât și pe macOS. Acest instrument este utilizat prin linia de comandă, deci citiți secțiunea Utilizare a site-ului web Pcdtojpeg pentru a înțelege cum funcționează.

O altă opțiune care convertește un fișier imagine PCD este utilizarea CoolUtils.com. Încărcați fișierul PCD pe acel site web, apoi alegeți să convertiți un fișier PCD în JPG, BMP, TIFF, GIF, ICO, PNG sau PDF.

Dacă aveți un fișier PCD care este un fișier Point Cloud Data, există o comandă pcd2ply despre care puteți citi pe site-ul web, care poate fi utilizată pentru a converti PCD în PLY (un fișier Model poligon).


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide în acest moment, este posibil să nu aveți de-a face cu un fișier PCD. Acesta ar putea fi cazul dacă ați citit greșit extensia de fișier, ceea ce este foarte ușor de făcut cu o extensie care are litere atât de comune.

De exemplu, PSD și PDD sunt oprite cu o singură literă în comparație cu PCD, dar încercarea de a deschide unul dintre acele fișiere într-un program Pokemon, de exemplu, nu te va duce prea departe și probabil vei întâlni unele erori.

Același lucru s-ar putea spune și pentru altele precum fișierele PDC, PPC și PCC. Dacă aveți unul dintre aceste fișiere sau ceva complet diferit, căutați literele / numerele care urmează numele fișierului pentru a afla mai multe despre format și ce program trebuie să aveți pentru a deschide, edita sau converti fișierul.