Fișier DSK (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier DSK este un fișier Disk Image creat de diferite programe pentru stocarea imaginilor discurilor în scopuri de rezervă.

Unele fișiere DSK pot fi în schimb fișiere Borland Project Desktop care stochează fișiere legate de proiect și referințe folosite de Delphi IDE sau de alte programe de programare.

Dacă fișierul DSK nu se află în niciunul dintre aceste două formate, cel mai probabil este un fișier de bază de date ID-uri simple care stochează carduri de identitate.

Fișiere.

Literele „dsk” sunt adesea folosite ca abreviere pentru „disc”, adică unitate de hard disk, deci este folosită și în unele comenzi ale computerului precum chkdsk (verificați discul). Cu toate acestea, comanda respectivă și altele asemenea nu au nicio legătură cu fișierele DSK menționate pe această pagină.


Cum se deschide un fișier DSK

Fișierele DSK care sunt fișiere de imagine de disc pot fi deschise cu Partition Doctor, WinImage, PowerISO sau R-Studio. Mac-urile oferă suport încorporat pentru fișierele DSK cu instrumentul Disk Utility.

Este puțin probabil ca toate fișierele DSK să poată fi deschise cu fiecare dintre aceste programe. Cel mai bine este să folosiți același program care a creat fișierul DSK pentru a-l deschide din nou.

Unele fișiere DSK ar putea fi doar arhive ZIP care utilizează extensia de fișier .DSK. Dacă acesta este cazul, puteți deschide unul cu un decompresor de arhivă, cum ar fi 7-Zip sau PeaZip.

Fișierele DSK care sunt fișiere Borland Project Desktop pot fi deschise utilizând software-ul Delphi Embarcadero (cunoscut anterior ca Borland Delphi înainte ca Embarcadero să cumpere compania în 2008).

Fișierele bazei de date ID-uri simple stochează cărți de identitate utilizate de programul creator de cărți de identitate DSKE numit ID-uri simple. Nu avem un link de descărcare, dar acesta este programul de care aveți nevoie pentru a deschide acest tip de fișier DSK.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul DSK, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere DSK, consultați ghidul nostru despre cum să schimbați programul care deschide o anumită extensie de fișier în aflați cum să faceți această schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier DSK

MagicISO sau unul dintre deschizătoarele DSK de mai sus ar putea fi capabil să convertească un fișier imagine DSK într-un format diferit de fișier imagine, cum ar fi ISO sau IMG. 

Dacă fișierul dvs. DSK este într-un format de arhivă obișnuit, cum ar fi ZIP, și doriți să convertiți unul dintre fișierele din interiorul arhivei, extrageți mai întâi tot conținutul, astfel încât să aveți acces la datele reale stocate în interior. Apoi, puteți rula unul dintre acele fișiere printr-un convertor de fișiere.

Fișierele DSK care sunt utilizate de programul Delphi pot fi convertite într-un alt format dacă căutați opțiunea din meniul Fișier. De obicei, un program precum Delphi ar trebui să accepte conversiile prin intermediul Fișier> Salvare ca meniu sau un fel de Export or Converti butonul.

Fișierele bazei de date cu ID-uri simple se pot deschide numai cu ID-uri simple, deci, dacă aveți acces la acel program, căutați într-un meniu similar pentru a găsi opțiunea de conversie, dacă există una.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide în acest moment, verificați din nou extensia fișierului. S-ar putea să confundați o altă extensie de fișier pentru aceasta, ceea ce înseamnă că ați putea confunda un alt format pentru acesta, motiv pentru care fișierul nu se va deschide în programele menționate mai sus.

De exemplu, fișierele DockX Skin folosesc extensia de fișier DSKIN care arată destul de similar cu DSK. Dar aveți nevoie de un program complet diferit pentru a deschide acele fișiere, în special DockX.

SKD este un altul care seamănă cu DSK, dar această extensie este rezervată fișierelor Max Payne Skin Data folosite de jocul Max Payne.