Cum să închizi aplicații pe Android

Închiderea aplicațiilor pe Android înseamnă închiderea aplicațiilor. S-ar putea să închideți o aplicație Android dacă nu răspunde în mod normal, dacă telefonul sau tableta dvs. are puțină memorie sau pentru a clarifica ecranul.

De obicei nu este necesar să opriți aplicațiile pe Android, deoarece dispozitivul dvs. trebuie să gestioneze aplicațiile în mod corespunzător, amestecând memoria înainte și înapoi între aplicațiile pe care le utilizați în mod activ și aplicațiile care rulează în fundal. Închiderea constantă a aplicațiilor poate face ca dispozitivul dvs. să funcționeze mai lent. Cu toate acestea, dacă există un motiv pentru care doriți să ștergeți aplicațiile, puteți face acest lucru cu ușurință.

Oprirea, uciderea sau eliminarea aplicațiilor Android nu este același lucru cu ștergerea aplicațiilor. Trebuie să dezinstalați o aplicație Android pentru a o elimina complet.

Aceste instrucțiuni ar trebui să funcționeze indiferent de cine a creat tableta sau telefonul dvs. - Google, Samsung, Xiaomi etc.


Cum să ucizi aplicații pe Android

Există câteva modalități de a opri aplicațiile pe Android. Puteți închide aplicațiile care rulează din ecranul de întâmpinare sau din setările dispozitivului.

Din ecranul de pornire

Cea mai rapidă modalitate de a închide aplicațiile este să o faceți din ecranul de pornire în orice moment:

  1. Vizualizați aplicațiile care rulează pe dispozitivul dvs. Modul în care faceți acest lucru depinde de telefonul dvs. și de versiunea Android. Dacă nu sunteți sigur cum arată dispozitivul dvs. care rulează aplicații, încercați diferitele metode disponibile:

    • Glisați în sus din partea de jos a ecranului (dar nu glisați prea sus sau sertarul aplicației se deschide).
    • Atingeți pictograma pătrată mică din partea de jos a ecranului.
    • Apăsați butonul fizic din partea de jos a telefonului sau a tabletei, care arată ca două dreptunghiuri suprapuse. Este posibil să nu-l vedeți luminând până când nu apăsați în acea zonă de lângă butonul Acasă.
    • Pe dispozitivele Samsung Galaxy, apăsați tasta Aplicații recente butonul din stânga butonului Acasă.
  2. Glisați în sus și în jos sau la stânga și la dreapta (în funcție de telefon) pentru a găsi aplicația pe care doriți să o închideți.

  3. Glisați în sus pe aplicația pe care doriți să o ucideți, ca și cum ați fi aruncat-o de pe ecran. Acest lucru funcționează dacă aplicațiile dvs. sunt listate orizontal.

    Sau, pentru aplicațiile listate vertical, glisați aplicația la stânga sau la dreapta pentru a o închide imediat.

    Pe unele dispozitive Android, există un buton de ieșire în colțul din dreapta sus al fiecărei aplicații atunci când se află în această vizualizare și îl puteți atinge pentru a închide aplicația. Dacă vedeți un buton cu trei linii în partea de jos cu un mic x pe el, atingeți-l pentru a închide toate aplicațiile deschise recent.

    Unele dispozitive au un Curata tot opțiune dacă glisați până la stânga. Atingerea care ucide toate aplicațiile simultan.

  4. Repetați pașii 2 și 3 pentru a închide celelalte aplicații care rulează. Când ați terminat, selectați un spațiu gol lângă marginea ecranului sau apăsați butonul Acasă.

Utilizați Managerul de aplicații

Telefonul sau tableta dvs. are un manager încorporat pentru aplicații pe care ar trebui să le utilizați dacă trebuie să închideți aplicații de fundal (aplicații care rulează, dar care nu apar când urmați metoda de mai sus).

Când utilizați setările pentru a închide aplicațiile care rulează, există mai multe opțiuni decât ceea ce găsiți în metoda de glisare de mai sus. Această opțiune nu este la fel de prietenoasă și este orientată mai mult spre uciderea aplicațiilor care nu răspund decât la ieșirea cu grație.

  1. Deschideți setările și atingeți Aplicații și notificări. Pe unele dispozitive Android, căutați aplicaţii, Managementul aplicațiilor, Manager de aplicatii, Sau general > aplicaţii.

  2. Robinet Vedeți toate <#> aplicațiile și apoi localizați aplicația cu probleme pe care doriți să o închideți. Dacă nu vedeți această opțiune, este posibil să vizualizați o listă a aplicațiilor de pe dispozitivul dvs., caz în care puteți derula pentru a găsi aplicația pe care doriți să o închideți.

  3. Selectați aplicația și alegeți Forță de oprire.

    Pe unele dispozitive Android, acest ecran este, de asemenea, locul în care puteți dezinstala aplicația dacă nu sunteți sigur de ce o aveți în primul rând.

  4. Robinet OK or Forță de oprire pentru a confirma că doriți să eliminați aplicația care rulează.

    Odată ce aplicația sa oprit, o puteți deschide din nou în mod normal. Cu toate acestea, natura distructivă a forțării unei aplicații să se închidă poate provoca corupție sau comportament neintenționat.


Cum să opriți serviciile de rulare pe Android

Serviciile nu sunt de obicei o problemă cu care trebuie să se ocupe o persoană obișnuită, mai ales având în vedere că abilitatea de a face acest lucru nu este disponibilă în mod implicit. Cu toate acestea, dacă știți ce faceți și trebuie să încheiați un serviciu pe care o anumită aplicație îl execută, este un proces simplu.

  1. Activați modul dezvoltator. Acesta este un mod special pe dispozitivul dvs. Android, care vă permite să vizualizați și să modificați setările pe care un utilizator normal nu le poate vedea.

  2. Mergi la pagina setările > Sistem > Avansat, apoi atingeți Opțiuni pentru dezvoltatori. Unele dispozitive Android mai vechi stochează opțiunile pentru dezvoltatori în setările > Sistem.

  3. Selectați Servicii de rulareși parcurgeți lista pentru a găsi și selecta aplicația care rulează serviciul pe care doriți să îl eliminați.

  4. Alege Stop lângă serviciul pe care doriți să-l încheiați. În funcție de dispozitiv, poate fi necesar să apăsați OK a confirma.