Fișier BSA (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier BSA este un fișier BSARC Compressed Archive. BSA înseamnă Bethesda Software Archive.

Aceste fișiere comprimate sunt utilizate pentru a păstra fișiere de resurse pentru jocurile de computer Bethesda Softworks, cum ar fi sunetele, hărțile, animațiile, texturile, modelele etc. dosare.

Fișierele BSA sunt stocate în folderul Data din directorul de instalare al jocului.


Cum se deschide un fișier BSA

Elder Scrolls și Fallout sunt două jocuri video care se pot asocia cu fișiere BSA, dar aceste aplicații utilizează automat fișierele BSA pe care le găsesc în folderele corespunzătoare - nu puteți utiliza aceste programe pentru a deschide manual un fișier BSA.

Pentru a deschide un fișier BSA pentru a vizualiza conținutul acestuia, puteți utiliza browserul BSA, BSA Commander sau BSAopt. Toate aceste trei programe sunt instrumente independente, ceea ce înseamnă că trebuie doar să le descărcați pe computer pentru a le utiliza (adică instalarea nu este necesară).

Aceste programe se descarcă fie într-un fișier 7Z, fie în format RAR. Puteți utiliza un program gratuit de extragere a fișierelor, cum ar fi 7-Zip, pentru a le deschide. În această notă, un utilitar de decompresie a fișierului, cum ar fi 7-Zip, ar trebui să poată deschide și fișierul BSA, deoarece este un tip de fișier comprimat.

Dacă fișierul BSA nu se va deschide în niciunul dintre programele de mai sus, este posibil să aveți mai mult noroc cu Fallout Mod Manager sau FO3 Archive. Aceste instrumente sunt concepute pentru a deschide fișiere BSA din jocul video Fallout și vă pot permite chiar să le editați, oferind un mod inteligent de a personaliza jocul.

Dacă atunci când deschideți fișierul BSA, acesta se lansează cu un program cu care nu doriți să utilizați fișierul, puteți schimba ce program ar trebui să deschidă fișierele BSA în mod implicit.


Cum se convertește un fișier BSA

Conversia unui fișier BSA într-un alt format de arhivă (cum ar fi ZIP, RAR sau 7Z) probabil nu este ceva ce doriți să faceți. Dacă ar fi să-l convertiți, jocul video care folosește fișierul nu ar mai recunoaște arhiva, ceea ce înseamnă că conținutul fișierului BSA (modelele, sunetele etc.) nu ar putea fi folosit de joc.

Cu toate acestea, dacă există fișiere într-un fișier BSA pe care doriți să le convertiți pentru a fi utilizate în afara jocului video (de exemplu, fișiere audio), puteți utiliza un instrument de dezarhivare a fișierelor pentru a extrage / despacheta datele și apoi utilizați un convertor de fișiere gratuit pentru a converti fișierele în alte formate.

De exemplu, poate există un fișier WAV în fișierul BSA pe care îl doriți în format MP3. Trebuie doar să extrageți fișierul WAV din arhivă și apoi să utilizați un convertor gratuit de fișiere audio pentru a converti WAV în MP3.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. încă nu se deschide chiar și după ce ați încercat programele de mai sus, citiți din nou extensia de fișier pentru a vă asigura că nu îl confundați cu un format de fișier care partajează litere similare de extensie de fișier.

De exemplu, un fișier BSB (BioShock Saved Game) este creat de jocul BioShock - nu puteți deschide acel fișier cu programele menționate mai sus, chiar dacă extensia de fișier este similară cu BSA.

BSS este un alt exemplu. Această extensie de fișier aparține formatului de imagine de fundal utilizat cu jocul Resident Evil PlayStation. Fișierele BSS pot fi deschise pe un computer cu Reevengi, nu oricare dintre deschizătoarele de fișiere BSA de mai sus.

Dacă sufixul fișierului dvs. nu este „.BSA”, căutați extensia sa reală de fișier pentru a afla ce programe pot fi utilizate pentru a-l deschide sau a-l converti. S-ar putea să aveți noroc să deschideți fișierul ca document text cu un editor de text gratuit.


Mai multe despre fișiere BSA

Setul de construcții Elder Scrolls Wiki conține câteva informații utile despre fișierele BSA, inclusiv modul de creare a propriilor.

Puteți citi mai multe despre fișierele BSA la The Garden of Eden Creation Kit (GECK) de la Bethesda Softworks. De asemenea, din GECK este o pagină cu informații despre tehnici avansate de moding pentru a schimba modul în care funcționează jocul prin modificarea fișierelor BSA.