Fișier VSD (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier .VSD este un fișier Visio Drawing creat de Visio, aplicația grafică profesională Microsoft. Acestea sunt fișiere binare care pot conține text, imagini, desene CAD, diagrame, adnotări, obiecte și multe altele.

Microsoft Visio 2013 (și mai nou) implicit pentru stocarea fișierelor Visio Drawing cu extensia de fișier .VSDX, care se bazează pe XML și este comprimată cu ZIP.

Fișierele Visio sunt folosite pentru a face totul, de la programe software și rețele la diagrame și organigrame.

VSD este, de asemenea, scurt pentru unele lucruri care nu au nimic de-a face cu formatele de fișiere ale computerului, cum ar fi unitatea cu viteză variabilă, depanatorul Visual Studio, afișarea situației verticale și discul virtual partajat. Este, de asemenea, numele formatului video analogic pe disc, care înseamnă Video Single Disc.


Cum se deschid fișiere VSD

Visio este programul principal utilizat pentru a crea, deschide și edita fișiere VSD. Dacă nu aveți acel program, puteți deschide fișierul cu CorelDRAW, iGrafx FlowCharter sau ConceptDraw PRO.

Unele alte deschizătoare VSD care funcționează fără a avea Visio instalat și care sunt complet gratuite, includ LibreOffice și Microsoft Visio 2013 Viewer. Primul este o suită de birou gratuită similară cu MS Office (din care face parte Visio), iar cea de-a doua este un instrument gratuit de la Microsoft care, odată instalat, va deschide fișiere VSD în browserul dvs. web.

LibreOffice și ConceptDraw PRO pot deschide fișiere VSD pe macOS, precum și pe Windows. Cu toate acestea, utilizatorii de Mac pot folosi VSD Viewer.

Dacă trebuie să utilizați fișierul pe Linux, instalarea LibreOffice este cea mai bună opțiune.

Visio Viewer iOS este o aplicație pentru iPad și iPhone care poate deschide aceste fișiere.

Fișierele VSDX sunt utilizate în MS Office 2013 și mai recent, deci aveți nevoie de pachetul de compatibilitate Microsoft Visio dacă doriți să utilizați fișierul VSDX într-o versiune mai veche a software-ului.

Fișierele VSDX sunt structurate diferit față de fișierele VSD, ceea ce înseamnă că puteți extrage o parte din conținut fără a fi nevoie chiar de niciunul dintre aceste programe. Cel mai bun pariu este cu un extractor de fișiere gratuit, cum ar fi 7-Zip.


Cum se convertește un fișier VSD

Zamzar este un convertor gratuit de documente care vă permite să convertiți un fișier VSD online în PDF, BMP, GIF, JPG, PNG și TIF / TIFF.

Puteți utiliza Visio's Fișier > Salvare ca opțiunea de meniu pentru a converti fișierul în VSDX și alte formate de fișiere Visio, cum ar fi VSSX, VSS, VSTX, VST, VSDM, VSTM și VDW. Visio poate, de asemenea, salva fișierul în SVG, DWG, DXF, HTML, PDF și într-o serie de formate de fișiere de imagine, facilitând partajarea.

Celelalte programe menționate mai sus îl pot salva probabil și în alte formate, probabil prin intermediul unui Salvează ca or Export meniu.


Mai multe informații despre formatul VSD

Acest format folosește compresie fără pierderi pentru a comprima conținutul fișierului. Un format similar numit Visio Drawing XML (care folosește extensia de fișier .VDX) nu. Acesta este motivul pentru care fișierele VDX au adesea o dimensiune de trei până la cinci ori mai mare decât VSD-urile.

Chiar dacă Visio 2013+ nu implică stocarea documentelor noi în format VSD, aceste versiuni încă acceptă pe deplin formatul, astfel încât să puteți deschide, edita și salva pe acesta dacă doriți.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă informațiile de mai sus nu vă ajută să deschideți sau să convertiți fișierul, este posibil să nu aveți deloc un fișier VSD. Verificați dacă citiți corect extensia de fișier; ar trebui să citească „.VSD” după numele fișierului. Dacă nu, atunci aveți un fișier care împărtășește doar unele dintre aceleași litere ca fișierele VSD.

De exemplu, formatul de fișier PSD arată aproape ca VSD, dar este utilizat cu Photoshop, nu cu Visio. Fișierele ESD sunt similare, dar pot fi utilizate fie cu sistemul de operare Microsoft, fie cu software-ul Expert Scan.

O altă confuzie puțin este extensia de fișier VST. Ar putea fi un fișier Visio Drawing Template, dar ar putea fi un plugin VST Audio. Dacă este primul, atunci, desigur, se poate deschide cu Visio, dar dacă este un fișier plugin, trebuie deschis cu un program care poate accepta acel format, care nu este Visio.

Extensiile de fișiere VHD și VHDX sunt similare, de asemenea, dar acestea sunt utilizate pentru hard disk-uri virtuale.