Fișier cheie (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier .KEY poate fi un fișier cu text simplu sau cheie de licență generică criptată, utilizat pentru a înregistra un program software. Diferite aplicații utilizează fișiere KEY diferite pentru a înregistra software-ul respectiv și pentru a dovedi că utilizatorul este cumpărătorul legal.

Un format de fișier similar utilizează extensia de fișier KEY ca o modalitate de stocare a informațiilor generale de înregistrare. Cel mai probabil este creat de program atunci când este utilizată o cheie de produs și poate fi transferabilă pe alte computere în cazul în care utilizatorul trebuie să reinstaleze software-ul în altă parte.

Un alt tip de fișier KEY este un fișier Keynote Presentation creat de software-ul Apple Keynote. Acesta este un tip de fișier de prezentare care ar putea include diapozitive care conțin imagini, forme, tabele, text, note, fișiere media, date legate de XML etc. Atunci când este salvat în iCloud, se folosește „.KEY-TEF”

Fișierele cu definiția tastaturii sunt salvate și cu extensia de fișier .KEY. Acestea stochează informații referitoare la tastaturi, cum ar fi tastele de comenzi rapide sau aspectele ..

Fără legătură cu un fișier KEY este o cheie de registry din registrul Windows. Unele fișiere de licență sau de înregistrare ar putea fi numite doar fișier cheie și să nu folosească o anumită extensie de fișier. Altele ar putea fi în format PEM care stochează chei de criptare publice / private.


Cum se deschide un fișier cheie

Este important să știți în ce format de fișier se află fișierul KEY înainte de a decide cum să îl deschideți. Chiar dacă toate programele menționate mai jos pot deschide fișiere KEY, nu înseamnă că pot deschide fișiere KEY care aparțin altor programe.

Licență sau înregistrare Cheie Fișiere

De exemplu, dacă programul dvs. antivirus folosește un fișier KEY pentru a înregistra software-ul și a dovedi că sunteți cel care l-a achiziționat, atunci trebuie să utilizați acel program pentru a vă deschide fișierul KEY.

LightWave este un exemplu de program care folosește un fișier KEY pentru al înregistra ca o copie legală.

Dacă este, de fapt, un fișier cu cheie de licență pe care îl aveți, s-ar putea să puteți citi informațiile despre licență cu un editor de text precum Notepad.

Este important să reiterăm faptul că nu fiecare fișier KEY poate fi deschis cu același program și acest lucru este valabil și în contextul cheilor de licență software. De exemplu, dacă programul dvs. de rezervă a fișierului necesită un fișier KEY, nu vă puteți aștepta să-l utilizați pentru a vă înregistra programul antivirus (sau chiar orice alt program de backup care nu este al cărui fișier KEY aparține).

Fișierele CHEIE care sunt fișiere de înregistrare sunt probabil criptate și nu pot fi vizualizate și probabil că nu trebuie să fie niciodată. Acestea ar putea fi copiate în altă parte în cazul în care apare scenariul conform căruia programul care îl folosește este instalat în altă parte și cel vechi este dezactivat.

Întrucât sunt specifice fiecărui program care le folosește, contactați dezvoltatorul de software dacă nu puteți face ca al dvs. să funcționeze așa cum ar trebui. Vor avea mai multe informații despre modul în care ar trebui să fie folosit.


Keynote Presentation KEY Files

Puteți deschide fișiere cheie pe macOS folosind Keynote sau Preview. Utilizatorii iOS pot utiliza fișiere KEY cu aplicația Keynote.

Definiția tastaturii Fișiere cheie

Deschiderea fișierelor KEY legate de tastatură este utilă numai într-un program care acceptă comenzi rapide de la tastatură personalizate. Dacă nu aveți un program care poate utiliza fișierul KEY, este posibil să puteți citi instrucțiunile acestuia cu un editor de text.


Cum se convertesc fișiere cheie

Dintre formatele de fișiere menționate mai sus care utilizează extensia de fișier KEY, are sens doar să convertiți un fișier Keynote Presentation, pe care îl puteți face cu programul Keynote pentru macOS.

Cu acesta, fișierele CHEIE pot fi exportate în formatele PDF, MS PowerPoint, cum ar fi PPT sau PPTX, HTML, M4V și formate de fișiere imagine, cum ar fi PNG, JPG și TIFF.

Versiunea iOS a aplicației Keynote poate exporta fișiere KEY în PPTX și PDF.

O altă metodă este de a utiliza un convertor de fișiere KEY online, cum ar fi Zamzar pentru a salva fișierul în KEY09, MOV sau unul dintre formatele menționate mai sus, cum ar fi PDF sau PPTX.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierele dvs. nu se deschid cu software-ul de mai sus, verificați de două ori dacă extensia de fișier citește „.KEY” și nu ceva care arată doar similar. Este ușor să confundați fișierele KEY și fișierele KEYCHAIN, KEYSTORE și KEYTAB.

Dacă nu aveți cu adevărat un fișier KEY, cel mai bine este să căutați extensia de fișier actuală pentru detalii despre ceea ce deschide sau convertește acel tip de fișier specific.