Fișier XLS (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XLS este un fișier Microsoft Excel 97-2003 Worksheet. Versiunile ulterioare ale Excel salvează fișierele de foi de calcul în format XLSX în mod implicit.

Fișierele XLS stochează date în tabele de rânduri și coloane cu suport pentru text formatat, imagini, diagrame și multe altele.

Fișierele Microsoft Excel care sunt fișiere activate pentru macro utilizează extensia de fișier XLSM.


Cum se deschide un fișier XLS

Fișierele XLS pot fi deschise cu orice versiune de Microsoft Excel. Puteți deschide fișiere XLS fără Microsoft Excel folosind Microsoft Excel Viewer gratuit, care acceptă deschiderea și tipărirea fișierelor XLS, precum și copierea datelor din acestea.

Mai multe alternative Excel gratuite care pot fi utilizate atât pentru deschiderea, cât și pentru editarea fișierelor XLS includ WPS Office și OpenOffice Calc.

9 alternative gratuite la Microsoft Office

Deschiderea și editarea fișierelor XLS este foarte ușoară în browserul web Chrome cu extensia gratuită numită Editare Office pentru documente, foi de calcul și diapozitive. Puteți deschide și edita fișiere XLS pe ​​care le găsiți online fără a fi nevoie să le descărcați pe computer, precum și să le deschideți de pe computer, trăgându-le în browser.

Salvarea fișierelor XLS în acest fel folosind extensia Chrome le obligă să fie stocate în formatul XLSX mai nou.

Dacă nu utilizați Chrome, puteți deschide și edita fișiere XLS exclusiv online cu foaia Zoho gratuită. Acesta acceptă salvarea fișierului într-un cont online sau pe computer în mai multe formate, inclusiv înapoi la XLS.

DocsPal este un alt vizualizator XLS gratuit care este doar un vizualizator, nu un editor. Deoarece rulează online fără a fi nevoie de nicio instalare, funcționează în toate browserele și sistemele de operare.


Cum se convertește un fișier XLS

Dacă utilizați deja unul dintre programele de foi de calcul pe care le-am menționat deja, conversia este mai ușoară prin deschiderea fișierului XLS în acel program și apoi salvarea acestuia într-un alt format. Acesta este de departe cel mai rapid mod de a converti fișiere XLS în alte formate precum CSV, PDF, XPS, XML, TXT, XLSX, PRN etc.

Dacă nu aveți instalat un editor XLS sau nu doriți să instalați unul, folosirea unui convertor gratuit de documente este o altă opțiune. Zamzar este un exemplu de convertor de fișiere XLS online gratuit care convertește XLS în MDB, ODS și altele, inclusiv formate de imagine precum JPG și PNG.

Dacă fișierul dvs. XLS are date de care aveți nevoie într-un format deschis, structurat, instrumentul online Mr. Data Converter este o opțiune excelentă. Convertește XLS în XML, JSON sau un număr de alte formate similare.


Cum să spargeți o parolă XLS sau să deblocați o XLS

Puteți proteja cu ușurință fișierele XLS cu ajutorul unui program precum Excel. De asemenea, puteți utiliza același program pentru a elimina parola. Cu toate acestea, ce faceți dacă ați uitat parola pentru fișierul dvs. XLS?

Un instrument gratuit de recuperare a parolei poate fi utilizat pentru a debloca un fișier XLS care a fost protejat cu o parolă „parolă pentru deschidere”. Un instrument gratuit pe care îl puteți încerca și care ar trebui să găsească parola unui fișier XLS este expertul gratuit de recuperare a parolei Word și Excel.

Deși nu este gratuit, Excel Password Recovery Lastic este o altă opțiune.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Fișierul dvs. încă nu se poate deschide corect folosind sugestiile de mai sus? Asigurați-vă că citiți corect extensia de fișier și nu confundați un fișier XLR, XSL, XLW sau XSLT cu un fișier XLS.