Cum să trimiteți prin e-mail un link de site (URL)

Partajarea unei adrese URL este cel mai simplu mod de a indica pe cineva către o anumită pagină web. Puteți trimite e-mailuri URL prin orice client de e-mail, cum ar fi Microsoft Outlook, Gmail, Windows Live Mail, Thunderbird, Outlook Express etc.

Imagine (c) Kay / E + / Getty Images

Este foarte ușor să trimiteți linkuri către pagini web: trebuie doar să copiați adresa URL și să o inserați direct în mesaj înainte de a o trimite.


Cum să copiați o adresă URL

Puteți copia un link de site web în majoritatea browserelor web desktop și în alte programe făcând clic dreapta sau atingând și menținând apăsat linkul și alegând opțiunea de copiere. Dacă utilizați un browser web, adresa URL este situată chiar în partea de sus a programului, probabil deasupra sau sub filele deschise sau bara de marcaje.

Link-ul ar trebui să arate cam așa, cu http: // sau https: // chiar de la început:

https://www.lifewire.com/send-web-page-link-hotmail-1174274

De asemenea, puteți selecta textul URL și apoi utilizați Ctrl + C (Windows) sau Comandă + C Comandă rapidă de la tastatură (macOS) pentru a o copia în clipboard.


Cum să trimiteți prin e-mail un link de pagină web

Acum că linkul de e-mail a fost copiat, lipiți-l direct în programul dvs. de e-mail. Pașii sunt identici indiferent de programul pe care îl utilizați:

  1. Faceți clic dreapta or Apasă și ține în corpul mesajului.

  2. Alege Pastă opțiunea de a insera adresa URL în e-mail.

  3. Trimiteți e-mailul ca de obicei.

Pașii de mai sus vor insera linkul ca text, la fel cum vedeți în exemplul de mai sus care face legătura cu această pagină. Pentru a crea un hyperlink care să conecteze de fapt adresa URL la textul specific din mesaj este diferit pentru fiecare client de e-mail.

Vom folosi Gmail ca exemplu:

  1. Selectați textul care ar trebui să aibă legătura ancorată la acesta.

  2. selectaţi Inserați linkul din meniul de jos din cadrul mesajului (arată ca o verigă de lanț).

  3. Lipiți URL-ul în adresa de internet secţiune.

  4. Anunturi OK pentru a lega adresa URL de text.

  5. Trimiteți e-mailul ca de obicei.

Majoritatea clienților de e-mail vă permit să partajați linkuri printr-o opțiune similară numită Link sau Insert Link. Microsoft Outlook, de exemplu, vă permite să trimiteți prin e-mail adrese URL din Insera filă, prin intermediul Link din secțiunea Link-uri.