Cum se introduce Umlaut Marks pe Mac și PC

Ce să știți

  • Utilizatorii de Windows apasă Win + R> charmap. Faceți dublu clic pe caracter, selectați Copiați, Apoi Ctrl + V pentru a lipi.
  • Utilizatorii de Mac apasă lung pe butonul Opțiune tasta în timp ce tastați litera sau utilizați Vizualizare caracter programul.

Acest articol explică cum să creați o umlaut pe un PC Windows, un Mac și în HTML.


Ce este un Umlaut?

Marca diacritică a umlautului, numită și diareză sau trema, este formată din două puncte mici peste o literă, în majoritatea cazurilor, o vocală. În cazul literei mici i, aceste două puncte înlocuiesc singurul punct. Semnele diacritice de umlaut se găsesc pe vocalele cu majuscule și minuscule: Ä, ä, Ë, ë, Ï, ï, Ö, ö, Ü, ü, Ÿ și ÿ.

O umlaut este folosită în multe limbi, inclusiv în germană, iar câteva dintre aceste limbi au cuvinte împrumutate în engleză, care sunt cuvinte engleze împrumutate din cealaltă limbă (de exemplu, cuvântul francez, naiv).

Diacriticul umlaut este preluat în limba engleză atunci când este utilizat în branding străin, de exemplu în publicitate sau pentru alte efecte speciale. Compania populară de înghețată Häagen-Daz este un exemplu de astfel de utilizare.


Strokes diferite pentru diferite platforme

Mai multe comenzi rapide de la tastatură redau o umlaut de la tastatură, în funcție de platformă. 

ferestre din

Pe computerele Windows, activați Num Lock. Țineți apăsat butonul Alt în timp ce tastați codul numeric corespunzător de pe tastatura numerică pentru a crea caractere cu semne de umlaut.

Dacă nu aveți o tastatură numerică în partea dreaptă a tastaturii, aceste coduri numerice nu vor funcționa. Rândul de numere din partea de sus a tastaturii, deasupra alfabetului, nu funcționează pentru codurile numerice.

Acestea sunt codurile numerice pentru majuscule cu o umlaut:

  • A: Alt + 0196
  • Ë: Alt + 0203
  • Ï: Alt + 0207
  • Ö: Alt + 0214
  • Ü: Alt + 0220
  • Ÿ: Alt + 0159

Acestea sunt codurile numerice pentru litere mici cu umlaut:

  • A: Alt + 0228
  • ë: Alt + 0235
  • ï: Alt + 0239
  • ö: Alt + 0246
  • ü: Alt + 0252
  • ÿ: Alt + 0255

Dacă nu aveți o tastatură numerică în partea dreaptă a tastaturii sau Num Lock tasta nu este prezentă pe tastatură, copiați și lipiți caractere accentuate de pe harta caracterelor. În Windows, deschideți harta de caractere din Alerga căsuță de dialog.

  1. Anunturi Win + R pentru a deschide Alerga casetă de dialog, apoi introduceți charmap.

  2. Faceți dublu clic sau atingeți de două ori caracterul pe care doriți să îl copiați, astfel încât să apară în Personaje de copiat casetă de text.

  3. Selectați Copiați pentru a copia caracterul, după care îl puteți lipi oriunde cu Ctrl + V Comanda rapidă de la tastatură.

Harta caracterelor Windows este, de asemenea, o modalitate excelentă de a afla care taste rapide produc caractere diferite. Selectați un caracter în Harta caracterelor pentru a vizualiza Tastare informații din partea de jos a ferestrei, care descrie ce taste formează acel caracter.

Mac

Pe un Mac, țineți apăsat butonul Opțiune tasta în timp ce tastați litera pentru a crea caractere cu umlaut. Apare un meniu mic cu diferite opțiuni pentru semne diacritice.

Programul Character Viewer din macOS este un alt mod de a accesa aceste caractere speciale. Puteți ajunge acolo din majoritatea casetelor de text din majoritatea programelor, prin intermediul Editați | × > Emoji și simboluri meniu.

O altă modalitate de a accesa aceste caractere pe un Mac este de a utiliza programul PopChar X, care este ca o versiune Mac a utilitarului Windows Character Map.

Dispozitive mobile

Pe un dispozitiv iOS sau Android, accesați semnele umlaut atingând și menținând apăsată o anumită cheie. De exemplu, țineți apăsat pe majuscule sau minuscule O tasta, apoi glisați degetul spre ö or Ö să îl utilizați în texte, e-mailuri și alte documente.


HTML

Programatorii de calculatoare folosesc HTML ca limbaj de bază al computerului pentru a construi pagini web. HTML este folosit pentru a crea aproape fiecare pagină de pe web. Acesta descrie și definește conținutul unei pagini web.

În HTML, redați caractere cu o umlaut tastând & (simbolul cu semnul ampersand), urmat de litera (cum ar fi A), scrisorile uml, și apoi un punct și virgulă (;). Acest șir nu trebuie să includă spații între caractere.

Iată câteva exemple:

  • ë: ë
  • Ü: Ü
  • ÿ: ÿ

În HTML, caracterele cu o umlaut ar putea apărea mai mici decât textul din jur. Pentru a îmbunătăți textul, măriți fontul pentru acele caractere.