Piața comunității Steam: Ce este și cum să o utilizați

Piața Steam Community este o extensie a Steam Community, care vă permite să cumpărați și să vindeți articole din joc, cărți de tranzacționare Steam și multe altele. Tranzacțiile trec prin portofelul dvs. Steam, astfel încât să puteți folosi banii pe care îi câștigați din vânzarea articolelor din joc pentru a cumpăra diferite articole din joc sau chiar jocuri Steam noi.

Piața comunității Steam este disponibilă numai pentru utilizatorii Steam cu conturi nelimitate care au fost protejate de Steam Guard timp de cel puțin 15 zile. Dacă contul dvs. Steam este limitat, va trebui să adăugați cel puțin 5 USD la portofelul dvs. Steam sau să cumpărați un joc Steam care costă cel puțin 5 USD.


Cum funcționează piața Steam Community?

Piața comunitară Steam este o piață digitală care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă anumite articole din joc, pe lângă cărți de tranzacționare digitale, emoticoane, imagini de fundal de profil și alte lucruri care sunt concepute pentru a fi utilizate cu Steam.

Nu toate jocurile acceptă Steam Community Market și nu toate articolele din joc sunt comercializabile. Dacă ceva nu este comercializabil, înseamnă că nu îl puteți cumpăra sau vinde pe Steam Community Market. Aceste articole sunt etichetate ca nevândabile în inventarul dvs. Steam și nu au un buton de vânzare.

Toate vânzările de pe piața comunității Steam trec prin portofelul dvs. Steam, care este un portofel digital cu sens unic pe care îl puteți folosi pentru a face cumpărături pe Steam. Puteți adăuga fonduri în portofel prin metode precum PayPal și carduri de credit. Deoarece portofelul este unic, nu puteți elimina fonduri din acesta și nu le puteți transfera în altă parte.

Singura modalitate de a cheltui banii în portofelul Steam este de a cumpăra articole de pe Steam Community Marketplace sau jocuri de la magazinul Steam obișnuit.


Ce sunt comenzile de cumpărare și vânzare de pe piața comunității Steam?

Piața comunitară Steam tratează articolele ca mărfuri și folosește comenzi de cumpărare și vânzare pentru toate tranzacțiile. În loc să alegeți un anumit articol pe care doriți să îl cumpărați de la o anumită persoană, spuneți sistemului prețul pe care sunteți dispus să îl plătiți sau cât sunteți dispus să acceptați și încearcă să vă potrivească cu o altă parte pentru a finaliza tranzacţie.

Când priviți o listă de articole pe piața comunității Steam, vedeți butoane mari de cumpărare și vânzare verzi, împreună cu câteva informații despre prețuri. În stânga, sistemul vă arată câți oameni încearcă să vândă articolul și câți bani doresc. În dreapta, vedeți câți oameni încearcă să cumpere articolul și cât sunt dispuși să plătească.

Dacă doriți să cumpărați sau să vindeți un articol imediat, potriviți prețul de achiziție sau de vânzare dorit cu numerele pe care le vedeți pe această listă.

Dacă sunteți dispus să așteptați o ofertă puțin mai bună, puteți introduce o comandă de cumpărare mai mică decât prețul actual sau o comandă de vânzare mai mare decât prețul actual. Dacă prețul evoluează în sus sau în jos, pentru a se potrivi comenzii dvs., tranzacția va avea loc automat.


Cum să cumpărați articole pe piața comunității Steam

Înainte de a putea cumpăra un articol de pe Steam Community Market, trebuie să aveți un cont Steam nelimitat, contul dvs. trebuie să fie protejat de Steam Guard și trebuie să aveți, de asemenea, fonduri disponibile în portofelul dvs. Steam.

Dacă îndepliniți aceste cerințe, atunci sunteți gata să cumpărați un articol de pe Steam Community Market.

Dacă nu ați folosit niciodată un card de credit pentru a adăuga fonduri în portofelul Steam, va trebui, de asemenea, să treceți printr-un proces de verificare sau să așteptați câteva zile până când fondurile dvs. vor fi disponibile.

  1. Deschis Aburi.

  2. Navigheaza catre Comunitate > Piață.

  3. Deruleaza in jos.

  4. Faceți clic pe un element din lista de articole populare, pe un joc din lista din dreapta sau utilizați caseta de căutare.

  5. Clic A cumpara.

  6. Introduceți prețul pe care sunteți dispus să îl plătiți, faceți clic pe casetă pentru a indica că sunteți de acord cu Acordul abonatului Steam și faceți clic pe Plasați comanda.

    Dacă nu aveți suficiente fonduri în portofelul dvs. Steam, veți vedea o opțiune pentru Adăuga fonduri în loc să faceți comanda.

  7. Dacă achiziția dvs. are succes, veți vedea un mesaj în acest sens și veți avea opțiunea de a face clic Vizualizați elementul din inventar.

  8. Dacă articolul pe care încercați să îl cumpărați nu este disponibil pentru suma pe care ați oferit-o, Steam vă va stoca comanda de cumpărare. Dacă și când un articol este disponibil pentru suma respectivă sau mai mică, sistemul va achiziționa automat articolul și vă va trimite un e-mail.


Cum se vând articole pe piața comunității Steam

Înainte de a putea vinde articole pe piața Steam Community, aveți nevoie de un cont Steam nelimitat care a fost protejat de Steam Guard timp de cel puțin 15 zile și de cel puțin un articol comercializabil. Cele mai multe articole calificate sunt articole din jocuri precum Team Fortress 2, DOTA 2 și Playerunknown's Battlegrounds pe care ai voie să le vinzi altor jucători.

Cealaltă categorie de articole comercializabile include cărți de tranzacționare, emoticoane pentru Steam Chat și imagini de fundal de profil pe care le primești gratuit doar jucând jocuri compatibile.

Dacă aveți un articol care se califică în joc sau un articol precum o carte de schimb sau un emote, îl puteți vinde pe Steam Community Marketplace. Apoi, puteți folosi banii câștigați pentru a cumpăra diferite articole din joc, cărți de tranzacționare sau chiar jocuri Steam complete.

  1. Deschis Aburi.

  2. Navigheaza catre Comunitate > Piață.

  3. Clic Vinde un produs.

  4. Faceți clic pe elementul pe care doriți să îl vindeți și faceți clic pe Vinde.

  5. Introduceți prețul pe care sunteți dispus să îl acceptați, faceți clic pe casetă pentru a indica faptul că sunteți de acord cu Acordul abonatului Steam, apoi faceți clic pe OK, scoate-l de vânzare.

    Puteți utiliza graficul prețurilor de pe acest ecran pentru a vedea cât a vândut articolul în trecut și pentru a decide cât doriți să cereți pentru dvs.

  6. Verificați dacă ați introdus suma corectă și faceți clic pe OK.

  7. Articolul dvs. este gata de vânzare, dar trebuie să confirmați prin Steam Guard. Clic OK, apoi deschideți e-mailul sau aplicația Steam Guard.

  8. Căutați un e-mail de la Steam Guard și faceți clic pe linkul furnizat sau deschideți aplicația Steam Guard. Dacă aveți aplicația Steam Guard, deschideți Confirmări, atingeți caseta de lângă articolul dvs. și atingeți Confirmați selectat.

  9. Articolul dvs. va fi listat pe piața Steam Community Market. Când se vinde, veți primi un e-mail, iar banii din vânzare vor apărea în portofelul dvs. Steam.