De ce farurile mașinii nu se vor stinge

Farurile sunt unul dintre acele lucruri la care te gândești rar pentru că sunt doar un fel de acolo. Tehnologia de bază din spatele farurilor nu s-a schimbat de zeci de ani și chiar și sistemele mai noi, cum ar fi farurile adaptive, nu sunt suficient de strălucitoare pentru a atrage atenția.

Când farurile nu mai funcționează brusc, lucrurile pot deveni foarte periculoase în mare grabă. Dar și farurile pot eșua în cealaltă direcție. Departe de siguranță, farurile care nu se vor stinge, indiferent de ceea ce faceți, vă pot scurge rapid bateria și vă pot lăsa blocați.

 Lifewire / Li Zhang

Având în vedere acest lucru, soluția pe termen scurt pentru farurile care nu se vor stinge este luarea unor măsuri preventive de urgență pentru a împiedica descărcarea bateriei. Acest lucru poate fi realizat într-o mână de moduri diferite:

  1. Deconectați bateria.

  2. Scoateți siguranța farului.

  3. Scoateți releul farurilor.

    Consultați secțiunea următoare pentru informații despre deconectarea în siguranță a unei baterii.

  4. Farurile dvs. ar trebui să fie deconectate acum.

Chiar dacă sistemele de faruri nu sunt de obicei prea complicate, există situații în care poate fi necesar să vă duceți mașina la un profesionist pentru a repara farurile care nu se vor stinge. Dar înainte de a face acest lucru, există o mână de lucruri pe care aproape oricine le poate verifica acasă cu câteva instrumente de bază și un proces metodic.

Unele dintre problemele care pot determina oprirea farurilor auto includ probleme cu:

  • Comutator faruri
  • Comutator multifuncțional
  • Modul de iluminare de zi
  • Senzor de lumina
  • Releu
  • Sârmă împământată

Remediere rapidă pentru a împiedica scurgerea bateriei farurilor

Dacă nu aveți timp să abordați problema imediat sau doriți doar să puteți părăsi mașina pentru o vreme fără ca bateria să moară, există două moduri diferite de a împiedica farurile să distrugă bateria.

Cel mai simplu mod de a împiedica moartea bateriei este să o deconectați. Aceasta implică deconectarea literală a unuia dintre cablurile bateriei de la baterie, care necesită o cheie sau o priză de dimensiuni adecvate.

Dacă nu ați deconectat niciodată o baterie înainte, atunci este o idee bună să vă asigurați că deconectați cablul negativ în loc de cablul pozitiv pentru a evita chiar posibilitatea unui scurtcircuit.

Cablul negativ este de obicei negru, în timp ce cablul pozitiv este de obicei roșu. De asemenea, puteți căuta pe baterie în sine un simbol - care va fi lângă terminalul negativ și un simbol + care va fi lângă terminalul pozitiv.

După deconectarea cablului negativ al bateriei, asigurați-vă că îl îndepărtați de baterie, astfel încât să nu fie lovit sau lovit și să revină în contact cu borna negativă a bateriei.

Odată ce bateria este deconectată, farurile se vor stinge și bateria nu va muri.

Este important să rețineți că deconectarea bateriei poate avea unele consecințe. Memoria computerului dvs. de bord va fi ștearsă, deci va trebui să treacă printr-un proces de "reînvățare" care poate avea un impact asupra economiei de combustibil pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, nu veți putea trece prin testarea emisiilor în locurile în care citesc codurile ca parte a testului, deoarece va arăta că bateria a fost deconectată.

Dacă echipamentul stereo al mașinii dvs. are o funcție de securitate care necesită un cod special după o pierdere de energie, atunci veți dori, de asemenea, să vă asigurați că găsiți codul radio al mașinii înainte de a deconecta bateria.


Scoaterea unei siguranțe sau a unui releu pentru oprirea farurilor

Cealaltă modalitate de a opri farurile este să scoateți siguranța sau releul corespunzător. Acest lucru este puțin mai complicat decât deconectarea bateriei, deoarece va trebui să localizați panoul de siguranțe corect și apoi să aflați ce siguranță sau releu să trageți. Acest lucru va preveni pierderea de energie a computerului și a radioului, totuși, așa că nu va trebui să vă confruntați cu nicio consecință ulterioară.


Ce poate face ca farurile să rămână aprinse?

Problema urmăririi efective a acestui tip de problemă poate fi complicată, deoarece există atât de multe tipuri diferite de sisteme de faruri acolo. De exemplu, unele mașini sunt proiectate astfel încât, dacă motorul este oprit în timp ce farurile sunt aprinse, acestea vor rămâne aprinse pentru o anumită perioadă de timp. Dacă aveți una dintre aceste mașini, sistemul respectiv poate să fi eșuat și poate doriți să încercați să opriți farurile înainte de a opri motorul pentru a vedea dacă acest lucru vă ajută.

Alte mașini au lumini de zi, care este în esență doar un sistem care aprinde automat farurile - dar nu afectează luminile de bord - în timpul zilei. În cazul în care sistemul nu funcționează, acesta poate determina farurile să rămână aprinse. În acest caz, puteți încerca să setați frâna de parcare pentru a vedea dacă aceasta oprește farurile, deoarece setarea frânei de parcare dezactivează de obicei luminile de zi. Dacă acesta este cazul pentru dvs., atunci eliminarea sau înlocuirea modulului de iluminare de zi va rezolva probabil problema.

Dacă un releu de faruri defect este un motiv pentru care farurile nu se vor stinge, atunci soluția este de a înlocui doar releul. De fapt, este puțin mai ușor să vă verificați în multe situații, deoarece există șansa ca mai multe circuite să folosească exact același tip de releu.

Dacă puteți găsi un alt releu în mașină care să aibă același număr de piesă ca și releul farurilor, puteți să scoateți releul farului, să îl schimbați pentru cel identic dintr-un alt circuit și să vedeți dacă farurile se sting normal. Dacă farurile se sting, atunci trebuie doar să cumpărați și să instalați un releu nou.

În cazul în care releele de schimb nu funcționează, problema dvs. poate fi un comutator de faruri defect, un comutator multifuncțional sau un senzor de lumină, iar procedura de diagnosticare va fi mai complexă. Este posibil să puteți identifica problema prin simpla eliminare a componentei respective și verificarea deteriorării fizice, dar nu vor exista întotdeauna indicatori fizici.

De exemplu, un comutator defect al farurilor, scurtcircuitat intern, poate fi suficient de fierbinte pentru a sparge, topi sau chiar arde carcasa din plastic sau conexiunile electrice, dar nu este întotdeauna cazul.

Dacă nu reușiți să identificați singur componenta care nu funcționează, atunci cel mai bun pariu este să dezactivați farurile deconectând bateria sau scoaterea siguranței corespunzătoare, așteptând lumina zilei și apoi luând mașina la un mecanic de încredere.