Cum să remediați problemele cauzate de actualizările Windows

Windows Update există pentru a menține Windows și alte programe Microsoft actualizate, de obicei cu o intervenție redusă de la noi. Aceasta include actualizări de securitate care sunt împinse în Patch Tuesday.

Din păcate, uneori una sau mai multe dintre aceste corecții vor provoca o problemă, variind de la cele grave, cum ar fi mesajele de eroare care împiedică Windows să înceapă sau să blocheze procesul de actualizare la cele mai puțin grave, cum ar fi problemele video sau audio.

Dacă aveți încredere că problema pe care o întâmpinați a început numai după una sau mai multe actualizări Windows, indiferent dacă este manuală, automată, în Patch Tuesday sau altfel, continuați să citiți pentru ajutor despre ce să faceți în continuare. Acesta ar putea fi, de asemenea, un moment bun pentru a privi pagina noastră de Întrebări frecvente despre actualizări și patch-uri Windows, dacă nu ați făcut-o deja.

Oricare dintre sistemele de operare Microsoft ar putea întâmpina probleme după instalarea actualizărilor Windows, inclusiv Windows 10 până la Windows XP, precum și versiunile Windows Server.

Vă rugăm să citiți primele două secțiuni de mai jos înainte de a trece la pașii de depanare! Pentru a rula computerul din nou, trebuie să înțelegeți cum este organizată această depanare, precum și să vă asigurați că problema dvs. a fost cel mai probabil cauzată de o actualizare Windows.


Cum se folosește acest Ghid de depanare

În mod normal, nu am explica cum să folosiți un ghid de depanare, dar din moment ce aveți marea avere a unei teorii despre cauza problemei dvs., ajutorul pe care vi-l oferim mai jos este structurat puțin diferit de celelalte tutoriale pe care le-am creat acolo unde lucrați. printr-o altă problemă cu o cauză complet necunoscută.

Ecranul albastru al morții în Windows 10.

Acestea fiind spuse, primul lucru pe care trebuie să-l faci se citește Ești sigur că aceasta este o problemă cauzată de o actualizare Windows? secțiunea de mai jos.

Chiar dacă sunteți 100% sigur că o actualizare de la Microsoft a provocat problema pe care o aveți, faceți-ne o favoare și citiți-o oricum. Dacă petreceți următoarea oră sau două încercând să remediați o problemă folosind presupunerea greșită despre cauza ei, este puțin probabil să plecați cu un computer funcțional.

După ce sunteți destul de sigur că problema dvs. este direct legată de instalarea uneia sau mai multor actualizări Windows, al doilea lucru de făcut este să decideți ce set de pași de depanare să urmați: Windows pornește cu succes sau Windows nu pornește cu succes.

Pentru a fi clar, iată la ce ne referim:

  • Windows pornește cu succes: Aveți acces normal la desktop sau la ecranul de pornire. Este posibil ca anumite programe să nu funcționeze corect, este posibil să nu aveți acces la internet, deplasarea în Windows poate fi lentă etc., dar veți intra până la capăt.
  • Windows nu pornește cu succes: Nu aveți acces la desktop sau la ecranul de pornire. Este posibil să primiți un ecran albastru al morții, un ecran negru fără nimic, un ecran de conectare înghețat, un meniu de opțiuni de diagnosticare etc., dar nu veți intra niciodată în Windows.

Pentru a rezuma, citiți mai întâi secțiunea imediat sub acest paragraf, apoi derulați în jos și urmați setul corect de pași de depanare pentru problema dvs., determinat de cât de mult acces la Windows aveți acum.


Sunteți sigur că este o problemă cauzată de o actualizare Windows?

STOP! Nu derulați în jos după această secțiune, deoarece nu sunteți sigur că aceste actualizări Microsoft s-au prăbușit sau v-au spart cumva computerul. Probabil ai dreptate, având în vedere că te-ai regăsit aici, dar ești înțelept să iei în considerare mai întâi câteva lucruri:

  1. Sunteți sigur că actualizările sunt instalate complet? Dacă instalarea actualizării Windows este blocată, este posibil să vedeți un mesaj „Pregătirea configurării Windows”, „Configurarea actualizărilor Windows” sau un mesaj similar pentru o perioadă foarte lungă de timp.

    Depanarea din cele două secțiuni de mai jos este cea mai utilă dacă problema dvs. este cauzată de patch-uri instalate complet. Dacă Windows este blocat în timpul procesului de instalare a actualizării, consultați în schimb tutorialul nostru de recuperare dintr-o instalare de actualizare Windows înghețată.

  2. Sunteți sigur că actualizarea care a fost instalată a fost o actualizare Windows? Ajutorul oferit mai jos este specific problemelor cauzate de patch-urile puse la dispoziție prin Windows Update de Microsoft, pentru produsele Microsoft.

    Alte companii de software împing adesea actualizări pe computerul dvs. prin intermediul propriului software și, prin urmare, nu au nicio legătură cu Microsoft sau Windows Update și ar fi în afara sferei acestui ghid de depanare. Unele companii populare care fac acest lucru includ Google (Chrome etc.), Adobe (Reader, AIR etc.), Oracle (JAVA), Mozilla (Firefox) și Apple (iTunes etc.), printre altele.

  3. Problema dvs. se află în afara scopului unui sistem de operare? O actualizare a Windows nu poate avea impact asupra unei zone a computerului pe care niciun sistem de operare, inclusiv Windows, nu are control.

    De exemplu, dacă computerul nu mai pornește deloc, se oprește imediat după pornire, pornește, dar nu afișează nimic pe ecran sau are vreo altă problemă înainte de începerea procesului de pornire Windows, atunci o actualizare Windows recentă a fost pur și simplu o coincidență. Consultați Cum se remediază un computer care nu se va porni (articolele 2, 3, 4 sau 5) pentru ajutor pentru rezolvarea problemei.

    Dacă doriți să rezolvați cu siguranță această întrebare, deconectați-vă fizic unitatea de disc și apoi porniți computerul. Dacă vedeți exact același comportament cu hard diskul deconectat, problema dvs. nu este în niciun fel legată de o actualizare Windows.

  4. S-a mai întâmplat și altceva? Deși problema dvs. ar putea fi cu siguranță încă din cauza unor probleme cauzate de o actualizare Windows, ar trebui să luați în considerare cel puțin alte variabile probabile, dacă vi se întâmplă vreunul.

    De exemplu, în jurul zilei în care credeți că a fost instalată actualizarea, ați instalat și un nou hardware sau ați actualizat un driver sau ați instalat un software nou sau ați primit o notificare despre un virus care tocmai a fost curățat etc.?

Dacă niciuna dintre situațiile de mai sus nu se aplică situației dvs., continuați să depanați problema ca Windows Update / Patch Tuesday, urmând oricare dintre secțiunile de mai jos.


Windows pornește cu succes

Urmați acest ghid de depanare dacă întâmpinați o problemă după una sau mai multe actualizări Windows, dar puteți totuși accesa Windows.

  1. Reporniți computerul. Unele probleme observate după instalările de actualizare Windows pot fi corectate cu o simplă repornire.

    Deși era mai mult o problemă în versiunile mai vechi de Windows, cum ar fi Windows XP, uneori una sau mai multe actualizări nu se vor instala complet pe un singur computer, mai ales atunci când un număr mare de actualizări sunt instalate simultan.

  2. Unele probleme întâmpinate după actualizările Windows sunt mai puține „probleme” și mai multe supărări. Înainte de a trece la pași mai complicați, iată câteva probleme relativ minore pe care le-am întâmpinat după unele actualizări Windows, împreună cu soluțiile lor probabile:

    • Problemă: Unele site-uri web sunt inaccesibile în Internet Explorer.
    • Soluţie: Resetați zonele de securitate ale Internet Explorer la nivelurile lor implicite.
    • Problemă: Un dispozitiv hardware (video, sunet etc.) nu mai funcționează corect sau generează un cod / mesaj de eroare.
    • Soluţie: Actualizați driverele pentru dispozitiv.
    • Problemă: Programul antivirus instalat nu se actualizează sau produce erori.
    • Soluţie: Actualizați fișierele de definiție ale programului antivirus.
    • Problemă: Fișierele sunt deschise de programul greșit.
    • Soluţie: Schimbați programul implicit al extensiei de fișier.
  3. Finalizați o Restaurare sistem pentru a dezinstala actualizările Windows. Este foarte probabil ca această soluție să funcționeze, deoarece toate modificările aduse de actualizări sunt inversate.

    În timpul procesului de Restaurare sistem, alegeți punctul de restaurare creat chiar înainte de instalarea actualizărilor Windows. Dacă nu este disponibil niciun punct de restaurare, atunci nu veți putea încerca acest pas. Restaurarea sistemului în sine trebuie să fi avut o problemă înainte de actualizarea Windows care a împiedicat crearea automată a unui punct de restaurare.

    Dacă Restaurarea sistemului rezolvă problema pe care ați întâmpinat-o, consultați Cum să împiedicați actualizările Windows să se prăbușească înainte de a face orice altceva. Va trebui să modificați modul de configurare a Windows Update, precum și să urmați câteva dintre cele mai bune practici în ceea ce privește instalarea din nou a actualizărilor sau s-ar putea să întâmpinați aceeași problemă exactă atunci când patch-urile încearcă să se instaleze din nou automat.

  4. Rulați comanda sfc / scannow pentru a verifica problemele și înlocuiți, dacă este necesar, cu fișierele Windows importante care pot fi corupte sau eliminate.

    Verificatorul de fișiere de sistem (numele instrumentului rulat prin executarea comenzii sfc) nu este o soluție deosebit de probabilă pentru o problemă post-Patch-Tuesday sau altă problemă de actualizare Windows, dar este cel mai logic pas următor dacă o restaurare de sistem nu o face Trucul.

  5. Testați-vă memoria și testați hard diskul. Deși nicio actualizare de la Microsoft nu este capabilă să vă deterioreze fizic memoria sau unitatea de disc, patch-urile recente, ca orice instalare de software de la orice companie, ar fi putut fi un catalizator care a făcut evidente aceste probleme hardware.

    Dacă oricare dintre teste eșuează, înlocuiți memoria sau înlocuiți hard diskul, apoi instalați din nou Windows de la zero.

  6. Dacă niciuna dintre sugestiile de mai sus nu a funcționat, atunci este foarte probabil ca actualizările Windows să părăsească computerul să fie o mizerie atât de mare încât trebuie să luați măsuri mai drastice și cel puțin oarecum distructive pentru a-l face să funcționeze din nou.

    Alegeți o metodă de reparație pe baza versiunii de Windows pe care o aveți. Dacă există mai multe opțiuni pentru o anumită versiune de Windows, prima este cea mai puțin distructivă opțiune, urmată de cea mai distructivă. Dacă încercați cea mai puțin distructivă și nu funcționează, rămâneți doar cu opțiunea mai distructivă:

    Ferestre 10:

    Utilizați Resetare Acest computer pentru a reinstala Windows 10, cu sau fără păstrarea intactă a fișierelor personale. Consultați Cum să vă resetați computerul în Windows 10 pentru ajutor.

    Ați putea, de asemenea, să instalați Windows 10 dacă Resetarea acestui PC nu funcționează.

    Ferestre 8:

    Utilizați Reîmprospătarea computerului pentru a reinstala Windows 8, păstrând numai fișierele personale și aplicațiile Windows Store.

    Utilizați Reset PC pentru a reinstala Windows 8, fără a păstra fișiere personale, aplicații sau programe. Consultați Cum să reîmprospătați sau să resetați computerul în Windows 8 pentru ajutor.

    Ați putea, de asemenea, să instalați Windows 8 dacă Resetarea computerului dvs. nu funcționează din anumite motive.

    Ferestre 7:

    Reinstalați Windows 7, fără a păstra fișiere sau programe personale. Consultați Cum se curăță instalarea Windows 7 pentru ajutor.

    windows Vista:

    Reinstalați Windows Vista, fără a păstra fișiere sau programe personale. Consultați Cum se curăță instalarea Windows Vista pentru ajutor.

    Windows XP:

    Reparați Windows XP, păstrând fișierele personale și programele instalate. Consultați Cum se repară instalarea Windows XP pentru ajutor.

    Reinstalați Windows XP, fără a păstra date sau programe. Consultați Cum se curăță instalarea Windows XP pentru ajutor.

  7. În acest moment, computerul dvs. ar trebui să funcționeze bine. Da, ar trebui să instalați tot ceea ce este listat în Windows Update, dar nu vă temeți de aceleași probleme, atâta timp cât urmați sfaturile din Cum să preveniți actualizările Windows să se prăbușească pe computer.


Windows nu pornește cu succes

Urmați acest ghid de depanare dacă nu puteți accesa Windows în mod normal după ce au fost instalate una sau mai multe actualizări Windows.

  1. Reporniți computerul. Orice problemă cauzată de actualizarea (actualizările) s-ar putea rezolva cu o simplă oprire și pornire.

    Sunt șanse să fi făcut deja acest lucru de mai multe ori, dar dacă nu, încercați.

    Dacă vă dați seama că computerul dvs. „funcționează fierbinte” datorită întregului lucru pe care l-a făcut încercând să porniți, încercați să-l opriți timp de aproximativ o oră înainte de al porni din nou.

  2. Porniți Windows utilizând Ultima configurație bună cunoscută, care va încerca să pornească Windows utilizând datele de registry și driver care au funcționat ultima dată când a fost pornit cu succes.

    Opțiunea Ultima configurare cunoscută este disponibilă numai pe Windows 7, Vista și XP.

  3. Porniți Windows în modul sigur. Dacă puteți începe în modul sigur, urmați sfaturile de mai sus din tutorialul Windows Starts Success Success.

    Dacă nu puteți, nu vă faceți griji, treceți la următorul pas de mai jos.

  4. Finalizați o Restaurare sistem offline pentru a dezinstala actualizările Windows. Asigurați-vă că alegeți punctul de restaurare creat chiar înainte de instalarea actualizărilor Windows.

    Va trebui să știți cum să porniți Restaurarea sistemului de la linia de comandă pentru a face o restaurare offline.

    O restaurare tipică a sistemului este finalizată din Windows, dar din moment ce nu puteți accesa Windows acum, va trebui să finalizați o Restaurare sistem offline, adică din afara Windows. Această opțiune nu este disponibilă în Windows XP.

    Deoarece toate modificările făcute de actualizări sunt anulate în timpul acestui proces, este posibil să vă remediați problema. Cu toate acestea, de îndată ce reveniți la Windows, consultați Cum să împiedicați actualizările Windows să se prăbușească înainte de a face orice altceva. Ați putea întâmpina din nou aceleași probleme în curând, cu excepția cazului în care faceți modificările preventive prezentate în articolul respectiv.

  5. Testați-vă memoria și testați hard diskul. Nicio actualizare Windows nu vă poate deteriora fizic memoria sau unitatea de disc, dar instalarea lor, ca orice instalare de software, poate fi un catalizator care a adus la lumină aceste probleme hardware.

    Înlocuiți memoria sau înlocuiți hard diskul dacă testele de memorie sau hard disk eșuează, apoi instalați din nou Windows.

  6. Vedeți Cum să remediați un ecran albastru al morții dacă problema dvs. este BSOD.

    Există câteva alte idei în acel ghid de depanare care s-ar putea aplica situației dvs., mai ales dacă bănuiți că ar putea exista un motiv care să nu actualizeze Windows pentru această eroare.

  7. Dacă nu au reușit toate depanările anterioare, va trebui să luați câteva măsuri mai invazive pentru a vă readuce computerul în stare de funcționare.

    Găsiți mai jos versiunea dvs. de Windows și efectuați sarcina de reparare listată. Dacă versiunea dvs. are mai multe opțiuni, încercați-o mai întâi pe prima, deoarece este mai puțin distructivă:

    Trebuie să știți ce versiune Windows trebuie să știți ce set de instrucțiuni trebuie să urmați.

    Ferestre 10:

    Utilizați Resetare Acest computer pentru a reinstala Windows 10, cu sau fără păstrarea intactă a fișierelor personale. Consultați Cum să vă resetați computerul în Windows 10 pentru ajutor.

    Ați putea, de asemenea, să instalați Windows 10 dacă Resetarea acestui PC nu funcționează.

    Ferestre 8:

    Utilizați Reîmprospătarea computerului pentru a reinstala Windows 8, păstrând numai fișierele personale și aplicațiile Windows Store.

    Utilizați Reset PC pentru a reinstala Windows 8, fără a păstra fișiere personale, aplicații sau programe. Consultați Cum să reîmprospătați sau să resetați computerul în Windows 8 pentru ajutor.

    Ați putea, de asemenea, să instalați Windows 8 dacă Resetarea computerului dvs. nu funcționează din anumite motive.

    Ferestre 7:

    Reinstalați Windows 7, fără a păstra nimic (fără fișiere sau programe personale). Consultați Cum se curăță instalarea Windows 7 pentru ajutor.

    windows Vista:

    Reinstalați Windows Vista, fără a păstra nimic (fără fișiere sau programe personale). Consultați Cum se curăță instalarea Windows Vista pentru ajutor.

    Windows XP:

    Reparați Windows XP, păstrând fișiere și programe personale. Consultați Cum se repară instalarea Windows XP pentru ajutor.

    Reinstalați Windows XP, fără a păstra nimic (fără fișiere sau programe personale). Consultați Cum se curăță instalarea Windows XP pentru ajutor.

  8. Odată ce Windows este reinstalat, accesați din nou Windows Update, dar urmați sfaturile din Cum să împiedicați actualizările Windows să se prăbușească pentru a evita problemele de acest gen în viitor.