Eroare internă a programatorului video: ce este și cum să o remediați

În timp ce utilizați anumite programe pe Windows, este posibil să întâlniți BSOD cu codul de oprire VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR. Există mai multe soluții potențiale pentru eroarea internă a planificatorului video în Windows 10.

Instrucțiunile din acest articol se aplică computerelor Windows 10.


Ce cauzează eroarea internă a programatorului video?

Codul de oprire a erorii interne a planificatorului video este de obicei cauzat de probleme de software. Windows ar putea avea fișiere de sistem corupte, drivere pentru plăci grafice învechite, software de securitate incompatibil sau programe malware. În unele cazuri, sistemul de operare ar putea avea nevoie de un nou patch de la Microsoft.

Cum se remediază eroarea internă a programatorului video

Încercați acești pași în ordine până când nu mai primiți eroarea:

  1. Rulați Windows Defender. Utilizați instrumentul de securitate încorporat pentru a scana computerul pentru viruși și alte posibile amenințări.

  2. Dezactivați software-ul antivirus terță parte. Alte programe antivirus pot provoca blocarea unui computer prin interferența cu Windows, deci dezactivați Norton Antivirus sau orice alte programe similare.

  3. Rulați CHKDSK. Windows rulează de obicei CHKDSK automat atunci când întâmpină această eroare, dar puteți rula CHKDSK manual pentru a detecta și remedia erorile accesând Linia de comandă.

    Trebuie să deschideți linia de comandă ca administrator pentru a efectua această sarcină.

  4. Rulați Verificatorul de fișiere de sistem (SFC). Rularea SFC prin Command Prompt scanează și repară fișierele de sistem.

  5. Eliminați aplicațiile instalate recent. Dacă eroarea a început să apară după ce ați instalat sau actualizat un program nou, vedeți dacă eliminarea acestuia ajută.

  6. Actualizați driverele grafice. Poate fi necesar să descărcați cele mai recente drivere de dispozitiv de pe site-ul web al producătorului sau să utilizați un instrument gratuit de actualizare a driverelor.

  7. Rulați Windows Update. Windows scanează și instalează orice patch-uri noi și actualizări de software. Reporniți computerul după instalarea actualizărilor.

  8. Verificați setările plăcii grafice. Majoritatea plăcilor grafice au software sau un panou de control care vă permite să reglați setările pentru calitate sau performanță. De exemplu, unele carduri bazate pe AMD folosesc Centrul de control Catalyst. Este posibil ca computerul dvs. să nu poată gestiona setările plăcii video, deci este posibil să trebuiască să faceți ajustări.

  9. Reparați registrul Windows. Există multe instrumente gratuite de curățare a registrului, cum ar fi CCleaner, care repară cheile de registry corupte din registrul Windows care ar putea provoca erori interne ale programatorului video.

  10. Reinstalați placa grafică. Dacă aveți o placă video separată, inspectați-o pentru a detecta daune fizice. Dacă nu există, reinstalați-l, deoarece este posibil să fi ieșit parțial dezactivat din slotul de expansiune. Dacă aveți o placă video de rezervă, instalați-o pentru a vedea dacă apare eroarea. 

    Dacă placa video este integrată cu placa de bază, este posibil să puteți inspecta vizual cipul. Cu toate acestea, dacă nu aveți expertiza în circuitele electronice, cereți unui tehnician să inspecteze computerul sau să vizitați site-ul web de asistență al producătorului.

  11. Resetați Windows 10. Dacă ați epuizat toate celelalte soluții software și hardware posibile, este posibil ca singura dvs. opțiune să începeți din nou cu Windows.

    Când reîmprospătați Windows, fișierele sunt menținute. Resetarea vă șterge fișierele, deci faceți o copie de rezervă a tot ceea ce doriți să păstrați.