Un ghid pentru începători despre modul în care funcționează Uber

De la lansarea sa în 2012, Uber a devenit cea mai recunoscută alternativă la taxiurile tradiționale. Uber este disponibil în peste 700 de orașe din întreaga lume, iar acest număr va crește doar. Indiferent dacă călătoriți la Seattle, Dubai, Tokyo, Londra, Paris, Montreal, Chicago sau un alt centru de metrou important, vă puteți aștepta la plimbări cu Uber.

Accesați site-ul web Uber pentru a verifica dacă Uber se află în orașul dvs. sau într-un oraș pe care intenționați să îl vizitați.


Fapte Uber

Uber nu este un serviciu de taxi. Șoferii nu pot ridica călăreții de pe stradă. În schimb, Uber este un serviciu de închiriere de mașini care se bazează pe tehnologia smartphone-urilor pentru a expedia șoferii și pentru a gestiona taxele. De asemenea, spre deosebire de serviciile de taxi, șoferii Uber nu dețin licențe speciale; mai degrabă, își folosesc vehiculele personale pentru a oferi călătorii cu tarife reduse. 

Aplicația pentru smartphone Uber se ocupă de întregul proces de plată și plată. Utilizați cardul de credit sau de debit pentru a plăti direct în aplicație, fără a fi nevoie de bani.

Trebuie să aveți 18 ani sau mai mult pentru a avea un cont Uber și pentru a utiliza serviciul. În Statele Unite, șoferii Uber trebuie să aibă cel puțin 21 de ani, să aibă cel puțin un an de experiență de conducere autorizată și să conducă un vehicul cu patru uși acceptabil.

Uber este conceput astfel încât călărețul să nu aibă nevoie să transporte bani. Cu toate acestea, puteți da bacșiș cu numerar dacă preferați să nu adăugați bacșișul prin intermediul aplicației.


Cum funcționează Uber

Uber este menit să fie mai ușor decât utilizarea unui taxi. Iată cum funcționează procesul Uber.

Înainte de a utiliza Uber

Instalați aplicația pe smartphone și creați un cont Uber online. Veți furniza informații despre cardul de credit pe care intenționați să îl utilizați pentru a plăti plimbările, astfel încât să nu aveți nevoie niciodată să aduceți sau să gestionați bani.

Când ai nevoie de o plimbare

Când aveți nevoie de o plimbare, utilizați aplicația pentru a spune Uber locația de preluare. Puteți alege dintr-o varietate de opțiuni de tip plimbare; cel mai frecvent este UberX. Alternativ, puteți selecta Uber Pool dacă doriți să împărtășiți călătoria și să economisiți niște bani. (Mai multe despre nivelurile de plimbare Uber de mai jos.)

Uber va localiza șoferii din zona dvs., vă va găsi un șofer și vă va spune câte minute distanță este șoferul dvs. Plimbările sunt de obicei la trei până la 10 minute distanță în centrele principale.

Uber vă va alerta când a sosit călătoria. Aplicația Uber vă va arăta detaliile șoferului, cum ar fi numele, fotografia și tipul de mașină, astfel încât să știți ce să căutați.

În timpul și după plimbare

Bucurați-vă de călătorie. Aplicația gestionează plata, așa că trebuie doar să ieșiți din mașină când ajungeți la destinație și să mulțumiți șoferului. Vi se va solicita prin intermediul aplicației să vă evaluați șoferul pe o scară de la 1 la 5 (politețe, siguranță, curățenie). În mod similar, șoferul vă evaluează de la 1 la 5 (politețe). Aveți opțiunea de a adăuga un pont.

Întreaga călătorie este urmărită prin intermediul aplicației Uber pentru responsabilitate și ușurință.

S3studio / Getty Images


De ce iubesc oamenii Uber

Apelul Uber se învârte în jurul valorii de preț, calitate și comoditate. 

Preț

Șoferii de taxiuri urăsc Uber, deoarece Uber își scade taxele cu până la 50%, dar acesta este, desigur, un motiv pentru care călăreții adoră utilizarea Uber. În plus, șoferii Uber nu au nevoie de sfaturi și nu vă pot presiona pentru ei; după cum am menționat, le puteți adăuga ulterior în aplicație. Șoferii de taxi, pe de altă parte, se așteaptă de obicei la un sfat de cel puțin 15% în momentul plății. De asemenea, puteți utiliza Uber Pass, care este în esență un abonament la Uber care vă oferă plimbări cu reduceri.

Rețineți, totuși, că Uber impune prețuri de creștere pentru evenimentele de vârf, cum ar fi meciurile sportive majore, sărbătorile precum Revelionul și chiar serile pline de weekend. Taxele pot urca semnificativ pentru câteva ore. De regulă, totuși, plimbările Uber sunt încă mai ieftine decât taxiurile.

Calitate

Mașinile Uber tind să fie mai curate, mai noi și cu un miros mai bun decât multe taxiuri. Responsabilitatea integrată în aplicația Uber îi motivează pe șoferi să-și păstreze mașinile în stare bună. Deoarece șoferii Uber sunt evaluați de fiecare pasager în fiecare zi, există stimulentul de a fi atât prompt cât și sigur.

confort

Procesul de plată este ușor și fără stres. La fel, aplicația te eliberează de procesul adesea frustrant de a transporta un taxi. Capacitatea de a gestiona toate aceste detalii chiar de pe telefonul dvs. economisește timp și agravare (și menține compania și șoferul scăzut). 

Deoarece Uber este atrăgător pentru a se alătura șoferilor, numărul de drivere disponibile de obicei duce la timpi de răspuns foarte rapide. Deși acest lucru variază cu siguranță, călărețul tipic Uber primește o preluare în termen de trei până la 10 minute de la primire, în timp ce taxiurile pot dura 30 până la 45 de minute după ce au fost chemați.

Tempura / Getty Images


Serviciu terță parte

Uber oferă o gamă de niveluri de servicii, de la călăreți unici și grupuri până la servicii de limuzină executivă.

UberX este cea mai ieftină și cea mai utilizată formă de Uber. Vehiculele sunt modele obișnuite, cu patru uși, care se potrivesc până la patru călăreți. Tarifele reprezintă aproximativ jumătate din prețul taxiurilor din marile orașe.

Uber Pool, oferit în unele orașe, vă permite să împărtășiți călătoria cu o altă persoană și să împărțiți costul. UberXL poate găzdui șase pasageri, utilizând un SUV sau un minivan; este mai scump decât UberX. Uber Comfort este pentru riderii care sunt mereu în mișcare și doresc un pic de confort suplimentar. Uber Select este o călătorie premium într-o mașină de lux.

Serviciile Uber de cea mai înaltă clasă includ Uber Black, plimbări de lux cu șoferi profesioniști și SUV Uber Black, care oferă plimbări de lux pentru șase persoane.

În unele orașe, Uber oferă chiar și Uber Espanol pentru călăreții care vorbesc limba spaniolă, Uber Assist dacă un călăreț are nevoie de ajutor suplimentar și Uber Wav pentru plimbările accesibile cu scaunul cu rotile.

Debenport / Getty Images


Evaluări șofer și pasageri

O parte din apelul Uber este că șoferii sunt supuși unei presiuni enorme pentru a oferi pasagerilor experiențe plăcute, sigure, prompte și curate. Fiecare pasager evaluează fiecare șofer în fiecare călătorie, iar șoferii trebuie să mențină o evaluare medie a clienților de 4.6 din 5.0. (Minimele variază în funcție de oraș.) Uber dezactivează șoferii care se încadrează sub acest standard.

Uber nu dezvăluie acest lucru pasagerilor în mod direct, dar fiecare șofer poate vedea ratingul dvs. atunci când decide dacă vă va ridica. Și da, fiecare șofer te evaluează imediat după ce ai părăsit vehiculul Uber la punctul de decolare. Aceasta este pentru a proteja viitorii șoferi de a avea de-a face cu pasageri nepoliticoși, violenți, agresivi și beți / deficienți. Dacă evaluarea dvs. este prea mică, Uber vă poate împiedica să utilizați serviciul temporar sau permanent.

Pentru a încuraja un comportament Uber mai blând și mai blând (nu mai trânti ușile!), Aplicația afișează evaluările călăreților chiar sub nume în meniul aplicației Uber.

Horrocks / Getty Images

A deveni șofer Uber

În orașele mari, șoferii de taxi plătesc între 500 și 1,200 de dolari pe lună companiilor-mamă și municipalităților. Acest cost include serviciile de expediere și administrare și orice taxe suplimentare pe care compania de taxi le alege să le perceapă șoferilor.

Uber nu percepe niciunul dintre aceste taxe lunare conducătorilor auto, ceea ce face Uber foarte atractiv pentru șoferii amatori. Uber cere ca driverele:

  • Au cel puțin 21 de ani
  • Aveți cel puțin un an de experiență de conducere autorizată (trei dacă aveți mai puțin de 23 de ani)
  • Posedați un record de conducere curat
  • Nu au cazier judiciar
  • Conduceți o mașină asigurată care are mai puțin de 15 ani

Mașina dvs. trebuie:

  • Aveți un titlu curat (nu recuperat, reconstruit sau reconstruit) 
  • Nu fi o închiriere, cu excepția cazului în care provine de la un creditor Uber aprobat
  • Nu aveți daune, piese lipsă, branding comercial sau semnalizare taxi

Uber va confirma toate aceste detalii la autoritățile competente. Uber va face, de asemenea, o verificare a antecedentelor, căutând infracțiuni grave, cum ar fi excesul de viteză, conducerea în stare de ebrietate și alte infracțiuni. 

Pe scurt, dacă sunteți o persoană cinstită, un șofer sigur și un lucrător de încredere cu o mașină mai nouă cu patru uși, puteți fi șofer Uber în decurs de două săptămâni.

Engel / Getty Images

Fericit Ubering

Succesul Uber a generat alte servicii similare, cum ar fi Lyft, Curb și Sidecar, dar Uber rămâne cel mai popular. De fapt, Uber este atât de obișnuit încât expresii precum „obținerea unui Uber” și „Ubering” în diferite limbi au devenit obișnuite.

Descărcați aplicația Uber din App Store Descărcați aplicația Uber din Google Play Store