Șase sfaturi de utilizare Easy Power pentru Windows 7, 8.1 și 10

Windows are o ofertă nesfârșită de sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să utilizați sistemul mai eficient. Cu cât înveți mai mult, cu atât te apropii mai mult de drumul spre a deveni un utilizator puternic.

Un utilizator puternic este doar cineva care a folosit Windows suficient de mult timp și cu suficient interes pentru a acumula o bibliotecă mentală de sfaturi, trucuri și pași de rezolvare a problemelor (cum ar fi să știți cum să remediați un ecran lateral).

Dacă ați dorit întotdeauna să fiți un utilizator puternic, dar nu ați fost sigur de unde să începeți, iată șase sfaturi pentru a începe.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.


Start-x

Cu toate versiunile de Windows (cu excepția Windows 8), meniul Start este locația ideală pentru deschiderea aplicațiilor și accesarea utilităților de sistem. Știați că puteți accesa multe dintre utilitățile importante ale sistemului fără a deschide meniul Start?

Faceți clic dreapta pe acasă pentru a afișa un meniu contextual cu clic dreapta. De aici puteți deschide rapid managerul de activități, panoul de control, dialogul de rulare, managerul de dispozitive, un prompt de comandă și alte funcții importante. Există chiar și o opțiune rapidă pentru a închide sau reporni computerul.

Dacă preferați să utilizați o comandă rapidă de la tastatură pentru a deschide meniul ascuns, apăsați tasta Sigla Windows cheie+x, de unde provine numele „Start-x”.


Un meniu „Trimite către” masiv

Folosești vreodată Trimite catre faceți clic dreapta pe meniu pentru fișiere și foldere? După cum sugerează și numele său, este o modalitate rapidă și ușoară de a muta fișiere în jurul sistemului dvs. în foldere sau aplicații specifice.

Selectarea opțiunilor pentru Trimite catre meniul este limitat - cu excepția cazului în care știți cum să faceți ca Windows să vă arate mai multe opțiuni, adică. Înainte de a face clic dreapta pe un fișier sau folder, țineți apăsat butonul Schimba butonul de pe tastatură.

Acum, faceți clic dreapta și plasați cursorul peste Trimite catre din meniul contextual. O listă masivă va apărea cu aproape toate folderele majore de pe computer. Nu veți găsi sub-foldere precum Documente > Marele meu dosar, dar dacă trebuie să trimiteți rapid un film în dosarul videoclipurilor sau OneDrive, Trimite catre plus opțiune Schimba poate face asta.


Adăugați mai multe ceasuri

În mod implicit, Windows vă arată ora curentă în extrema dreaptă a barei de activități. Este minunat pentru a ține evidența orei locale, dar uneori trebuie să țineți evidența mai multor fusuri orare simultan pentru afaceri sau pentru a ține legătura cu familia.

Adăugarea mai multor ceasuri în bara de activități este simplă. Instrucțiunile de aici sunt pentru Windows 10, dar procesul este similar pentru alte versiuni de Windows.

  1. Tip "Panou de control"în caseta de căutare Windows sau în meniul Start căutare și selectați Panou de control în rezultate.

  2. Odată ce panoul de control se deschide, asigurați-vă că Vazut de opțiunea din colțul din dreapta sus este setată la Categorii opțiune.

  3. Acum selectați Ceas, limbă și regiune > Adăugați ceasuri pentru diferite fusuri orare.

  4. În fereastra nouă care se deschide, selectați Ceasuri suplimentare tab.

  5. Acum faceți clic pe caseta lângă unul dintre Arătați ceasul opțiuni.

  6. Apoi, selectați fusul orar din meniul derulant și dați ceasului un nume în caseta de introducere a textului etichetată Introduceți numele afișat.

  7. Odată ce ați terminat, selectați Aplica, apoi OK.

Pentru a vedea dacă apare noul ceas, fie plasați cursorul peste bara de activități pentru a obține o fereastră pop-up cu mai multe ceasuri, fie faceți clic pe ora pentru a vedea versiunea completă.


Mixerul de volum (Windows 7 și versiuni ulterioare)

De cele mai multe ori, atunci când doriți să reduceți volumul, trebuie doar să faceți clic pe pictograma volumului din bara de sistem (în extrema dreaptă a barei de activități) sau să apăsați o tastă specială de pe tastatură. Dar dacă deschideți Volume Mixer, veți obține un control mult mai mare asupra nivelurilor de sunet ale sistemului dvs., inclusiv o setare specială pentru alertele de sistem.

Dacă te-ai săturat de toate acele dinguri și ping-uri care te lovesc în timpan, iată cum o rezolvi.

  1. Pentru Windows 8.1 și 10, faceți clic dreapta pe volum și selectați Deschideți mixerul de volum. În Windows 7, faceți clic pe volum icoană apoi faceți clic pe mixer chiar sub controlul general al volumului.

  2. Pe Windows 8.1 și 10, reduceți setarea numită Sunete de sistem la un nivel mai confortabil - pe Windows 7, setarea poate fi, de asemenea, apelată Sunete Windows.


Fixați folderele preferate în File Explorer (Windows 7 și versiuni ulterioare)

Windows 7, 8.1 și 10 au toate o modalitate de a plasa folderele pe care le utilizați cel mai des într-un loc special în File Explorer (Windows Explorer în Windows 7). În Windows 8.1 și 10, acea locație se numește Acces rapid, în timp ce Windows 7 îl numește favorite. Indiferent, ambele secțiuni sunt în același loc chiar în partea de sus a panoului de navigare din Explorator de fișiere/Windows Explorer fereastră.

Pentru a adăuga un folder la această locație, îl puteți trage și plasa direct pe secțiune sau faceți clic dreapta pe folderul pe care doriți să îl adăugați și selectați PIN-ul la Acces rapid/Adăugați locația curentă la Favorite.

Schimbați imaginea ecranului de blocare (Windows 10)

Windows 10 vă permite să personalizați imaginea ecranului de blocare de pe computer în loc să utilizați în mod implicit imaginile generice furnizate de Microsoft.

  1. Începeți mergând la acasă > setările > Personalizare > Ecran de blocare.

  2. Acum faceți clic pe meniul derulant de sub fundal și selectați Imagine.

  3. Apoi, sub Alege poza ta, Faceți clic pe Naviga pentru a găsi imaginea din sistem pe care doriți să o utilizați.

  4. După ce ați selectat imaginea, poate dura câteva secunde să apară în partea de sus a setările fereastră sub Anunţ. Odată ajuns, puteți închide aplicația Setări.

Pentru a testa dacă aveți imaginea potrivită, atingeți Sigla Windows cheie+L pentru a vizualiza ecranul de blocare.