Cum să remediați problemele fără fir Bluetooth OS X

Este posibil să utilizați cel puțin un periferic fără fir Bluetooth cu Mac. Mulți utilizatori de Mac au un Magic Mouse sau un Magic Trackpad asociat cu Mac-urile lor de pe desktop. Mulți au, de asemenea, tastaturi wireless, difuzoare, telefoane sau alte dispozitive conectate printr-o conexiune fără fir Bluetooth.

Bluetooth este convenabil pentru perifericele care sunt întotdeauna conectate la computerul dvs. Mac și pentru cele pe care le utilizați doar ocazional. Cu toate acestea, conectivitatea Bluetooth poate cauza probleme atunci când lucrurile nu mai funcționează așa cum era de așteptat. Aceste remedieri vă pot ajuta.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor cu macOS Catalina (10.15) prin macOS High Sierra (10.13), dar majoritatea corecțiilor funcționează și în versiunile mai vechi ale sistemului de operare.


Cauzele problemelor de conexiune Bluetooth

Știți că aveți o problemă de conexiune Bluetooth atunci când perifericul conectat la Bluetooth nu mai funcționează. Uneori, problema apare atunci când actualizați macOS sau OS X sau schimbați bateriile din periferic. Uneori, se întâmplă fără un motiv aparent.

Cauza este probabil o listă de preferințe Bluetooth coruptă (fișierul .plist) utilizat de Mac. Corupția împiedică Mac-ul să actualizeze datele din fișier sau să citească corect datele din fișier. Oricare dintre acestea poate duce la probleme. Cu toate acestea, există și alte cauze, care pot fi rezolvate aproape toate cu ușurință.

Westend61 / Getty Images


Cum să remediați problemele fără fir Bluetooth OS X

Înainte de a trece direct la eliminarea unui fișier de preferințe de pe computerul Mac, încercați aceste remedieri simple care pot rezolva problema.

  1. Opriți perifericul Bluetooth și reporniți-l.

  2. Verificați dacă bateriile sunt bune sau înlocuiți bateriile vechi cu baterii noi.

  3. Confirmați că perifericul Bluetooth este conectat la Mac. Deschis System Preferences > Bluetooth și caută cuvântul Conectat sub periferic în lista dispozitivelor. Dacă nu este conectat, faceți clic pe Ia legătura butonul de lângă acesta sau re-împerecheați dispozitivul urmând instrucțiunile furnizate împreună cu dispozitivul.

  4. Opriți sistemul Bluetooth al computerului Mac. Puteți dezactiva Bluetooth în Preferințe sistem sau din pictograma Bluetooth din bara de meniu a Mac-ului. Așteptați un minut și porniți-l din nou. Reporniți computerul Mac și dispozitivul Bluetooth.

    Dacă nu vedeți pictograma Bluetooth în bara de meniu Mac, accesați System Preferences > Bluetooth Și selectați Afișați Bluetooth în bara de meniu Caseta de bifat.

  5. Resetați NVRAM sau PRAM pe Mac. NVRAM (Non-Volatile RAM) este o versiune mai nouă a PRAM (Parameter RAM) găsită în Mac-urile mai vechi, dar ambele conțin cantități mici de memorie, iar diferențele dintre cele două sunt ușoare.

  6. Ștergeți lista de preferințe Bluetooth. În Bibliotecă > Preferințe, localizați fișierul numit com.apple.Bluetooth.plist. Trageți-l pe desktop pentru a crea o copie a fișierului existent, care servește ca o copie de rezervă a datelor dvs. Ștergeți fișierul Bluetooth.plist din Bibliotecă > Preferințe folder și reporniți computerul Mac.

    Fișierul Biblioteca este ascuns în mod implicit pe un Mac. Pentru a-l accesa, accesați Găsitor > Go > Accesați dosarul, introduce ~ / Library, Apoi selectați Go.

    Când repornirea Mac creează un nou fișier de preferințe Bluetooth. Deoarece fișierul de preferințe este nou, poate fi necesar să vă asociați din nou perifericele Bluetooth cu Mac.

  7. Utilizați meniul de depanare Bluetooth ascuns. Pentru a accesa acest meniu, apăsați lung pe Schimba Opțiune tastele și faceți clic pe Pictogramă Bluetooth în bara de meniu Mac. Selectați dispozitivul care vă dă probleme din listă și alegeți Resetare fabrică.

  8. Resetați modulul Bluetooth. Accesați meniul de depanare Bluetooth ascuns, faceți clic pe DebugȘi selectați Resetați modulul Bluetooth. Acest lucru afectează fiecare dispozitiv Bluetooth pe care îl utilizați cu Mac, dar aceste dispozitive se reconectează de obicei automat.

Dacă niciuna dintre aceste remedieri nu ajută, contactați asistența Apple sau duceți-vă Mac-ul la cel mai apropiat Apple Store pentru ajutor.