Fișier PPTM (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier PPTM este un fișier de prezentare Microsoft PowerPoint Open XML Macro-Enabled. Acestea sunt compuse din pagini numite diapozitive care conțin text, fișiere media precum imagini și videoclipuri, grafice și alte lucruri relevante pentru o prezentare.

La fel ca formatul PPTX al PowerPoint, fișierele PPTM folosesc ZIP și XML pentru a comprima și organiza datele într-un singur fișier. Diferența dintre cele două este că fișierele PPTM pot executa macrocomenzi, în timp ce fișierele PPTX (deși pot conține macrocomenzi) nu.

PPSM este un fișier activat pentru macro similar cu PPTM, dar este doar în citire în mod implicit și pornește imediat prezentarea de diapozitive la deschidere. Fișierele PPTM vă permit să editați conținutul imediat după ce faceți dublu clic pe fișier.


Cum se deschide un fișier PPTM

Fișierele PPTX pot rula scripturi care au potențialul de a fi rău intenționat, deci este important să aveți mare grijă atunci când deschideți astfel de formate de fișiere executabile pe care este posibil să le fi primit prin e-mail sau să fi descărcat de pe site-urile cu care nu sunteți familiarizați. Consultați Lista noastră de extensii de fișiere executabile pentru o listă de extensii de fișiere de evitat și de ce.

Fișierele PPTM pot fi deschise și editate cu Microsoft PowerPoint 2007 și mai recent. Dacă aveți o versiune mai veche de PowerPoint, puteți deschide fișierul PPTM, atâta timp cât aveți instalat pachetul gratuit de compatibilitate Microsoft.

Microsoft PowerPoint Online este propria versiune online gratuită Microsoft a PowerPoint care acceptă pe deplin deschiderea fișierelor PPTM, precum și salvarea înapoi în formatul PPTM.

Prezentarea gratuită WPS acceptă și fișiere PPTM, permițându-vă să deschideți și să salvați în format PPTM.

De asemenea, puteți deschide (dar nu edita) fișiere PPTM fără PowerPoint utilizând programul gratuit PowerPoint Viewer de la Microsoft.

Următorul software gratuit poate deschide și edita fișiere PPTM, dar vă face să salvați fișierul într-un alt format (nu înapoi la .PPTM): OpenOffice Impress, LibreOffice Impress și SoftMaker FreeOffice Presentations.

Dacă doriți doar imaginile, conținutul audio și video din fișierul PPTM, dar nu aveți instalat un cititor sau editor PPTM, puteți deschide fișierul ca o arhivă cu 7-Zip. Uită-te în ppt > mass-media folder pentru acele tipuri de fișiere.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul PPTM, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere PPTM, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier PPTM

Cel mai simplu mod de a converti un fișier PPTM este să folosiți unul dintre vizualizatorii / editorii PPTM de sus. Odată ce fișierul PPTM este deschis în program, îl puteți salva într-un alt format, cum ar fi PPTX, PPT, JPG, PNG, PDF și multe alte formate.

Pentru a converti PPTM într-un videoclip MP4 sau WMV, utilizați PowerPoint Fișier > Export > Creați un videoclip meniu.

În schimb, puteți utiliza un convertor de fișiere gratuit, cum ar fi FileZigZag (care servește ca convertor PPTM online) pentru a converti fișierul PPTM într-o varietate de formate, inclusiv PDF, ODP, POT, SXI, HTML și EPS.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Extensia de fișiere PPTM seamănă foarte mult cu extensia PTM utilizată pentru fișierele MapPoint Map și fișierele modulului PolyTracker. Dacă fișierul dvs. nu funcționează cu software-ul de prezentare menționat mai sus, verificați din nou extensia fișierului.

Dacă aveți un fișier PTM, îl puteți deschide cu MapPoint sau Winamp.