Vizualizatorul de imagini implicit pentru desktopul GNOME se numește Ochiul GNOME. Iată cum să instalați Eye of GNOME, să porniți programul, să deschideți imagini și să învățați drumul în jurul interfeței cu utilizatorul.
Porniți Ochiul GNOME
Pentru a porni Eye of GNOME de la GNOME, deschideți tabloul de bord GNOME și căutați-l în vizualizarea Aplicații. De asemenea, îl puteți căuta tastând Image Viewer.
Alternativ, pentru a deschide Eye of GNOME în orice distribuție, deschideți o fereastră terminal și tastați următoarele:
e
Platforma & la sfârșitul liniei face ca comanda să ruleze ca proces de fundal. Aceasta returnează controlul înapoi la terminal, astfel încât să puteți rula mai multe comenzi, dacă este necesar.
Instalați Eye of GNOME
Dacă Eye of GNOME nu este instalat, căutați-l în managerul de pachete pentru distribuția dvs., cum ar fi Ubuntu Software, Synaptic sau Yum Extender.
Pentru a instala Eye of GNOME pe o distribuție bazată pe Debian, deschideți un terminal și utilizați apt tastând următoarele:
sudo apt ins
Pentru Fedora, utilizați dnf, iar comanda este următoarea:
dnf ins
Pentru openSUSE, comanda este:
zypper ins
Interfața Ochiul GNOME
Interfața pentru vizualizatorul de imagini Eye of GNOME este de bază. Există un ecran gol cu o bară de instrumente care conține două pictograme. Primul este un simbol plus, iar celălalt, care este justificat în dreapta barei de instrumente, are două săgeți pe el. În mod implicit, bara de instrumente este inactivă până când deschideți o imagine.
Eye of GNOME are și un meniu. Pe Ubuntu, meniul se află în partea de sus a ecranului, spre deosebire de a sta în fereastra aplicației.
Deschideți o imagine în Eye of GNOME
Pentru a deschide o imagine, faceți clic pe o imagine în browserul de fișiere. Nautilus pe GNOME îl va deschide în mod implicit în Eye of GNOME.
Pentru a deschide o imagine din Eye of GNOME, selectați Meniu pictogramă, notată cu trei linii stivuite. Alege Deschis în meniul rezultat. Apare un browser de fișiere și puteți selecta imaginea pe care doriți să o vizualizați.
O altă modalitate de a deschide o imagine este să trageți imaginea din managerul de fișiere în Eye Of Gnome.
Bara de instrumente
La fel ca în cazul multor aplicații GNOME, designul Eye of GNOME este curat și minim. Bara de instrumente este o reflectare perfectă a acestei filozofii.
În partea stângă, veți găsi comenzile de zoom. În mod implicit, Eye of GNOME vă redimensionează imaginea pentru a se potrivi cel mai bine pe ecran. Pentru a înlocui manual acest lucru, utilizați fie Zoom in or a micsora pictogramă pentru a afișa imaginea cum vă place. Spațiul dintre pictograme este un meniu derulant în care puteți selecta manual un procent de zoom pentru a afișa imaginea.
Partea opusă a barei de instrumente conține două pictograme. În stânga, este ecran complet pictogramă. Comută Eye of GNOME în modul ecran complet. Alături este Imagine meniul. Conține majoritatea controalelor și opțiunilor Eye of GNOME.
Altă funcționalitate în modul Windowed
Când o imagine este deschisă, mai sunt disponibile patru pictograme. Când plasați cursorul peste imagine, o săgeată apare în stânga imaginii și o altă săgeată apare în dreapta imaginii la jumătatea ecranului.
Selectați săgeata din stânga pentru a afișa imaginea anterioară în folderul în care se află imaginea curentă. Săgeata dreapta arată următoarea imagine.
În partea de jos a ecranului, mai sunt două săgeți. Unul arată spre stânga și celălalt spre dreapta. Apăsați butonul din stânga pentru a roti ecranul cu 90 de grade spre stânga. Butonul din dreapta rotește imaginea cu 90 de grade spre dreapta.
Altă funcționalitate în modul ecran complet
În timp ce o imagine este afișată pe tot ecranul, puteți vizualiza o altă bară de instrumente plasând mouse-ul în partea de sus a ecranului. Pictogramele sunt după cum urmează:
- Afișați prima imagine într-un folder.
- Afișați imaginea anterioară.
- Afișează următoarea imagine.
- Afișați ultima imagine într-un folder.
- Măriți imaginea.
- Micsorati imaginea.
- Micsorati imaginea la dimensiunea originala.
- Rotiți imaginea cu 90 de grade spre stânga.
- Rotiți imaginea cu 90 de grade spre dreapta.
- Afișați panoul Galeriei de imagini.
- Pauză / Reluare prezentare.
Primele patru pictograme vă permit să alegeți ce imagine să afișați. De asemenea, puteți mări și micșora imaginea mărind-o și micșorând-o. Ca și în cazul modului cu ferestre, puteți roti imagini.
Pictograma Panoul galeriei afișează o listă de imagini în partea de jos a ecranului. Această zonă arată o previzualizare a imaginilor dintr-un anumit folder.
Butonul Slide Show parcurge fiecare imagine la fiecare câteva secunde.
Vizualizarea pe tot ecranul are aceleași pictograme săgeată pentru trecerea la imaginea următoare și anterioară și pentru rotirea imaginilor ca și modul fereastră.
Meniul Imagine
Titlurile meniului Image sunt după cum urmează:
- Deschis
- Open With
- Economisești
- Salvare ca
- Seteaza ca Imagine de fundal
- Proprietăți imagine
- Slideshow
- Spectacol
- Preferințe
- Comenzi rapide de la tastatură
- Ajutor
- Despre Image Viewer
Utilizați meniul Imagine pentru a deschide imagini, a salva imagini, a salva o imagine ca un alt tip sau cu un nume diferit, a imprima imagini, a seta o imagine ca tapet pentru desktop, a afișa folderul care conține imaginile și a vizualiza proprietățile imaginii.
Proprietățile imaginii sunt după cum urmează:
- Nume
- Lăţime
- Înălţime
- Tip
- Dimensiune în octeți
- Dosar
Din meniul Image, puteți accesa câteva alte opțiuni din submeniuri pentru a ajuta la controlul modului în care se comportă Eye of GNOME.
Meniul Afișare conține opțiuni pentru a modifica ce controale și informații afișează Ochiul GNOME. Vă oferă acces pentru a activa sau dezactiva Panoul lateral, Galeria de imagini și Bara de stare.
Meniul Ajutor are un fișier de ajutor și o fereastră despre.
Preferințe Eye of GNOME
Fereastra de preferințe are trei file: Vizualizare imagine, Prezentare diapozitive și Pluginuri.
Fila Vizualizare imagine este împărțită în trei secțiuni: Îmbunătățiri imagine, fundal și părți transparente.
- Secțiunea de îmbunătățiri vă permite să alegeți dacă doriți imagini netede atunci când măriți și micșorați și dacă orientarea automată este activată sau dezactivată.
- Fundalul vă permite să alegeți o culoare pentru fundal atunci când o imagine este mai mică decât fereastra.
- Părțile transparente vă permit să decideți cum să afișați părțile transparente ale unei imagini. Opțiunile sunt ca model de verificare (opțiune implicită), ca culoare personalizată și ca fundal.
Secțiunea de prezentare are două secțiuni: Zoom imagine și Secvență. Secțiunea zoom vă permite să decideți dacă extindeți imaginile pentru a se potrivi sau nu ecranului. Secțiunea secvenței vă permite să decideți cât timp este afișată fiecare imagine și puteți alege dacă să faceți o buclă în jurul secvenței.
Fila Plugins prezintă o listă a pluginurilor disponibile pentru Eye of GNOME.