TunnelBear VPN Review: Tot ce trebuie să știți

TunnelBear VPN


Performanță: surprinzător de superbă în cea mai mare parte

Având în vedere designul copilului al interfeței cu utilizatorul, TunnelBear te va surprinde cu adevărat atunci când vine vorba de performanță. Procesul de conectare VPN este extrem de rapid, viteza de descărcare este peste medie, iar VPN-ul a rămas stabil, indiferent de serverul pe care l-am folosit pentru a ne conecta. 

Singurul loc în care am întâmpinat probleme a fost ocazional când am trecut de la o locație server la alta. În unele cazuri, VPN-ul nu s-a conectat și a trebuit să îl închidem complet și să-l deschidem înapoi înainte să se conecteze din nou. Odată ce ați deschis o nouă instanță a TunnelBear, totuși, conexiunea, chiar și la servere îndepărtate, a durat doar câteva secunde.


Streaming: funcționează, dar ...

Deoarece viteza conexiunii utilizând TunnelBear este atât de rapidă, streaming-ul este o experiență plăcută. Mai ales. Unde cei mai mulți utilizatori vor găsi frustrare este în ceea ce puteți transmite în flux.

Notabil pe lista serviciilor de streaming care nu vor funcționa sunt Netflix, BBC iPlayer și Amazon Prime. Dacă sunteți în căutarea unei rețele VPN care să vă permită să transmiteți conținut geo-protejat, probabil că veți fi foarte nemulțumiți dacă acestea sunt principalele servicii pe care le utilizați. Puteți obține în continuare conținut YouTube protejat geografic, dar pentru mulți utilizatori pur și simplu nu va fi suficient. 


Politica de confidențialitate: oarecum contradictorie

TunnelBear se află în Canada, dar compania este deținută de McAfee din SUA, ambele fapte care sunt îngrijorătoare. Canada și SUA fac parte din alianța de informații Five-Eyes, ceea ce înseamnă că există întotdeauna posibilitatea monitorizării comunicațiilor private. În ciuda acestui fapt, politica de confidențialitate TunnelBear susține că nu colectează și nu stochează:

  • Adrese IP pentru vizite pe site sau conexiuni de servicii
  • Interogări DNS în timp ce sunteți conectat prin TunnelBear VPN
  • Informații despre aplicații, servicii sau site-uri web vizitate de utilizatori.

Cu toate acestea, TunnelBear colectează ceea ce numește „date de cont” și „date operaționale”, care include o adresă de e-mail, platforme și versiuni ale sistemului de operare, informații despre versiunea aplicației, un indicator al faptului că un utilizator a fost sau nu activ în cursul unei luni date , datele totale utilizate și evenimentele operaționale, cum ar fi crearea unui cont sau efectuarea unei plăți.

Pentru utilizatorii care sunt îngrijorați de faptul că identitatea lor rămâne cu adevărat anonimă în timp ce utilizează un VPN, este posibil să nu fie serviciul potrivit. Utilizatorii care au nevoie doar de un VPN pentru mutarea datelor și comunicațiilor, probabil că nu au de ce să-și facă griji.

TunnelBear permite audituri anuale independente de securitate și publică rezultatele acestor audituri pentru ca publicul să le poată examina.


Caracteristici de securitate: impresionant

Dacă sunteți în căutarea unui VPN care să aibă o securitate excelentă în timp ce sunteți conectat, TunnelBear este o alegere bună. Serviciul VPN folosește OpenVPN, IPSEC4 și IKEv2, în funcție de platforma prin care vă conectați. Există, de asemenea, criptare suplimentară EAS pe 256 de biți, care asigură protejarea datelor dvs. în timp ce utilizați TunnelBear.

Există, de asemenea, câteva alte caracteristici care fac utilizarea serviciului VPN puțin mai sigură. În primul rând, există opțiunea VigilantBear, care este echivalentul unui kill switch. Datele dvs. sunt protejate dacă conexiunea este întreruptă din orice motiv, ceea ce oferă protecție împotriva scurgerilor VPN. Dezavantajul opțiunii VigilantBear este că funcționează numai cu Windows, Mac și Android 5.0 sau o versiune ulterioară. 

Funcția GhostBear este versiunea de ofuscare a TunnelBear. Utilizarea acestei opțiuni vă poate ajuta să ocoliți blocarea sau limitarea conținutului și să creați o conexiune mai stabilă. Acest lucru este util mai ales dacă încercați să accesați conținut geofenced, deoarece GhostBear poate face să pară că traficul dvs. provine de la un ISP obișnuit, mai degrabă decât de la un VPN. Dezavantajul serviciului este că GhostBear vă poate reduce viteza de conexiune, datorită tehnologiei care vă permite să vă păstrați mascate semnalele de trafic. 

Pentru a demonstra cât de serios este nevoie de securitate, TunnelBear face ceva cu adevărat unic în industria VPN. Permite audituri independente anuale de securitate și publică rezultatele acestor audituri pentru ca publicul să le poată examina. Este fără precedent, dar ilustrează angajamentul TunnelBear față de securitate. 


Torrenting: acceptat, dar nu promovat

Nicăieri pe site-ul TunnelBear nu veți găsi o referință la torrenting. Nu există nimic pe site care să spună că este sau nu acceptat. Pentru a afla, trebuie fie să încercați torrentul în timp ce utilizați TunnelBear, fie să întrebați compania. Am întrebat compania și ei au confirmat cu reticență (și oarecum vag) că torrentarea este permisă în timpul utilizării TunnelBear, dar se sugerează că tunelurile specifice au mai mult succes pentru activitățile de torrentare. Acestea includ:

  • Statele Unite
  • Canada
  • Regatul Unit
  • Germania
  • Suedia
  • Olanda
  • România

 VPN Tunnelbear

Blocarea anunțurilor: fără blocator încorporat

TunnelBear nu include un blocator de anunțuri încorporat, deci rămâneți vulnerabil la urmăritorii de anunțuri excesivi și malware atunci când utilizați serviciul. Există o aplicație surioară disponibilă pentru iPhone, numită BlockBear, și un supliment Chrome numit Blocker, dar nu fac parte din aplicația de bază TunnelBear.

Serviciu clienți: chat web

TunnelBear oferă o bază de cunoștințe extinsă pe care o puteți utiliza pentru depanarea. Dacă acest lucru nu este suficient, pagina de ajutor include și o pagină mare, ușor de găsit Contacteaza-ne opțiune. Dacă faceți clic pe această opțiune, veți ajunge la un formular în care puteți iniția chatul web. Dacă agenții nu sunt disponibili, aceștia vă vor contacta prin e-mail cât mai curând posibil.

Preț: suficient de accesibil pentru utilizatorii obișnuiți

Un alt lucru pe care TunnelBear îl urmărește și care face serviciul destul de atractiv pentru unii utilizatori este costul serviciului. TunnelBear oferă unul dintre cele mai bune servicii gratuite pe care le veți găsi, oferind până la 500 mb de date pe lună pentru utilizatori gratuit. Acest plan gratuit nu limitează serviciile la care vă puteți conecta și nici nu elimină niciuna dintre celelalte caracteristici ale serviciului TunnelBear.

TunnelBear oferă unul dintre cele mai bune servicii gratuite pe care le veți găsi, oferind până la 500 mb de date pe lună pentru utilizatori gratuit.

Dacă sunteți un utilizator VPN greu, 500 mb de date nu vă vor dura mult. Ambele planuri cu plată disponibile TunnelBear permit date nelimitate, cinci dispozitive conectate și servicii prioritare pentru clienți. Planul lunar vă va costa 9.99 USD pe lună, iar planul de un an vă va costa aproximativ jumătate din suma de 4.99 USD pe lună (dacă plătiți pentru întregul an în avans, la 59.88 USD). Ambele planuri plătite includ, de asemenea, o garanție de 30 de zile pentru returnarea lunii, astfel încât, dacă în prima lună constatați că TunnelBear nu vă satisface nevoile, puteți primi o rambursare.

Concurență: TunnelBear este un bun VPN de nivel mediu

În ciuda problemei neputinței de a transmite în flux Netflix, BBC iPlayer sau Amazon Prime cu TunnelBear, acesta rezistă uimitor de bine chiar și împotriva celei mai dure concurențe. Ușurința de utilizare și securitatea oferite de TunnelBear sunt adesea suficiente pentru utilizatorii obișnuiți care nu au nevoie de un VPN pentru streaming. 

Cu toate acestea, atunci când streamingul este un factor, ExpressVPN câștigă în fața TunnelBear. ExpressVPN nu numai că permite streamingul de pe Netflix și alte site-uri, dar oferă și viteze de top și securitate ridicată. În cazul în care ExpressVPN pierde în fața TunnelBear este prețul, prețurile lunare și anuale cresc mai mult la ExpressVPN. 

TunnelBear bate, de asemenea, NordVPN în categoria de prețuri, dar pierde atât în ​​fața NordVPN, cât și ExpressVPN în categoria de viteză. Și, la fel ca ExpressVPN, NordVPN oferă viteze mai mari și securitate ridicată, deși nici ExpressVPN și nici NordVPN nu au permis unui auditor independent să își verifice securitatea sau au făcut public rezultatele auditului. Ambele conduc, de asemenea, în numărul de servere de torrenting disponibile, precum și în numărul de țări din care utilizatorii pot tunela. 

Verdict final

Verdictul nostru final este că TunnelBear este un VPN bun pentru noii utilizatori VPN care au nevoie de protecție VPN sigură pentru comunicații și transferuri de fișiere. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru utilizatorii care au nevoie de VPN de bază pe mai multe dispozitive. Cu toate acestea, deoarece TunnelBear are un număr limitat de locații de server și nu are capabilități de streaming pentru Netflix și alte servicii de streaming populare, este posibil să nu atragă utilizatorii VPN mai avansați.

Specificații

  • Denumirea produsului TunnelBear VPN

  • Preț 9.99 USD

  • Viteza (cea mai rapidă observată) 154.54 Mbps (testată pe o conexiune de 1 Gbps)

  • Sisteme de operare Windows, macOS, Linux, iOS, Android

  • Dispozitive Cinci dispozitive odată

  • Locații server 22 de țări

  • Număr de servere nespecificat

  • Streaming nu (testat și nu funcționează cu Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer)

  • Torrenting Da

  • Criptare AES 256-bit OpenVPN, IPSEC, IKEv2

  • Fișiere jurnal Limitate la date neidentificate

  • Jurisdiction Canada (Proprietatea SUA)