Controlați modul în care aplicațiile dvs. Mac utilizează aplicația Nap pentru a economisi energie

App Nap este o funcție de economisire a energiei care a debutat cu OS X Mavericks. Pune aplicațiile pe care nu le utilizați în prezent într-o stare de „repaus”, deci nu folosesc resurse de sistem, cum ar fi CPU și durata de viață a bateriei, până când nu sunteți gata să vă concentrați din nou pe ele. Aceste aplicații se trezesc imediat când le deschideți ferestrele.

Dar nu toți utilizatorii apreciază ajutorul App Nap, temându-se că poate preveni actualizările de fundal sau poate cauza încetiniri pentru unele aplicații. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că App Nap cauzează probleme, este ușor să dezactivați funcția pentru o singură aplicație sau să o închideți la nivel de sistem.

Informațiile din acest articol se referă la Mac-urile care utilizează OS X Mavericks și versiunile ulterioare de OS X și macOS.


Cum funcționează App Nap

App Nap suspendă o aplicație atunci când sistemul de operare decide că nu îndeplinește nicio sarcină utilă. Dacă o aplicație este ascunsă în spatele altor ferestre, sistemul de operare verifică dacă aplicația îndeplinește o sarcină importantă, cum ar fi descărcarea unui fișier sau redarea de muzică. Dacă funcția aplicației este considerată neesențială, App Nap pune aplicația într-o stare de suspendare. Această funcționalitate ajută Mac-urile să conserve energia și durata de viață a bateriei, în special pentru MacBook-uri.

În timp ce App Nap încearcă să nu interfereze cu aplicațiile active, este posibil să găsiți una dintre aplicațiile dvs. dormind când ar trebui să funcționeze, prelungind sarcinile care ar fi trebuit deja finalizate. Uneori, aplicațiile de somn nu reușesc să răspundă la o intrare pe care ar fi trebuit să o recunoască, cum ar fi un cronometru intern, sau pierd actualizările de fundal. Dacă considerați că App Nap este o problemă, oprirea acestuia este un proces simplu.

Când App Nap pune o aplicație în repaus, nu este evident pentru utilizator. Pentru a vedea dacă o aplicație doarme, mergeți la Monitorul de activitate și selectați Energie tab. În Aplicație Nap coloană, dacă există un Da lângă o aplicație, în prezent face pui de somn.


Cum se dezactivează aplicația Nap într-o singură aplicație

OS X și macOS activează App Nap în mod implicit, dar este ușor să îl dezactivați. Rețineți că nu toate aplicațiile sunt cunoscute de App Nap, deci puteți dezactiva App Nap numai în aplicațiile care oferă această opțiune.

  1. Deschis o Găsitor fereastra și selectați aplicatii din bara laterală din stânga.

  2. Faceți clic dreapta pe aplicația pentru care doriți să dezactivați App Nap și selectați Obtine informatii.

  3. selectaţi triunghi chiar lângă general pentru a extinde fereastra.

  4. Puneți un cec în caseta de lângă Prevenirea aplicației Nap.

    Dacă nu vedeți Prevenirea aplicației Nap opțiune, înseamnă că această aplicație nu conține aplicația Nap Nap și nu este afectată de aceasta.

  5. Dacă aplicația rulează, închideți-o și reporniți-o. Nu va mai fi afectat de App Nap.


Dezactivați App Nap SystemWide

Dacă preferați, dezactivați App Nap pentru întregul sistem. Puteți opta pentru acest lucru dacă nu vă preocupă economisirea energiei și a duratei de viață a bateriei și doriți să permiteți aplicațiilor să ruleze procese de fundal în orice moment.

  1. De la Utilități folder, lansare Terminal. (Sau tastați Terminal în Spotlight Search.)

  2. În fereastra Terminal care se deschide, introduceți următoarea comandă:

    implicit scrie NSGlobalDomain NSAppSleepD

  3. Anunturi Retur. Terminalul nu va oferi niciun feedback.

  4. Părăsiți terminalul și relansați aplicațiile sau reporniți sistemul.

    Pentru a verifica dacă comanda a funcționat, accesați Monitor de activitate și verificați Aplicație Nap coloană. Toate aplicațiile ar trebui să aibă un Nu lângă ei.


Activați App Nap SystemWide

Dacă vă răzgândiți, este ușor să reactivați App Nap la nivel de sistem.

  1. În Terminal, introduceți următoarea comandă:

    implicit scrie NSGlobalDomain NSAppSleep

  2. Anunturi Retur. Aplicația Nap este acum activă din nou.