Fișier CVX (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier CVX este un fișier grafic Canvas Versiunea 6, 7, 8, 9 utilizat în software-ul Canvas al ACD Systems.

Desenarea fișierelor în format CVX poate conține setări ale proiectului, cum ar fi straturi și efecte de imagine, precum și grafică vectorială și raster.

Aveți grijă să nu amestecați formatele de fișiere CVX și CMX. Fișierele CMX sunt fișiere de imagine Metafile Exchange și, deși sunt similare cu fișierele CVX, nu le puteți deschide și converti folosind exact aceleași instrumente.


Cum se deschide un fișier CVX

Fișierele CVX pot fi deschise cu programul Canvas ACD Systems, versiunea 6 și mai recentă. Un alt program de la ACD Systems, ACDSee, acceptă și formatul CVX.

Canvas 11 și versiunile ulterioare sunt construite special pentru sistemul de operare Windows. Canvas a fost întrerupt pentru macOS în 2007, după Canvas X.

Dacă nici Canvas și nici ACDSee nu vă pot deschide fișierul CVX, este posibil să aveți un fișier care utilizează extensia de fișier CVX, dar care nu are nicio legătură cu software-ul ACD Systems. Dacă bănuiți că acesta este cazul, încercați să deschideți fișierul CVX în Notepad ++, Windows Notepad sau orice alt editor de text.

Deși posibilitatea de a vizualiza un fișier într-un editor de text nu funcționează pentru majoritatea tipurilor de fișiere, este posibil ca fișierul dvs. CVX specific să fie doar un fișier text, caz în care acesta va funcționa foarte bine. Chiar dacă editorul de text afișează un anumit text lizibil, dar nu este în întregime format din text, s-ar putea să vă ajute să aflați ce program a fost utilizat pentru a crea fișierul, ceea ce vă poate ajuta să căutați un deschizător CVX compatibil.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul CVX, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere CVX, puteți schimba oricând programul implicit pentru a deschide o anumită extensie de fișier în Windows .


Cum se convertește un fișier CVX

Software-ul Canvas poate exporta un fișier CVX în JPG, PNG, TIF și un număr de alte formate de imagine, precum și în PDF, DXF, CVI și DWG. Opțiunea de a face acest lucru poate fi găsită în salva ca or exporturile opțiunea de meniu, în funcție de versiune.

De asemenea, puteți utiliza Canvas pentru a exporta un fișier grafic Canvas Versiunea 6, 7, 8, 9 în EPS pentru utilizare în alte programe precum Adobe Illustrator sau în PSD pentru utilizare în Adobe Photoshop.

De obicei, nu puteți schimba o extensie de fișier (cum ar fi extensia de fișier .CVX) cu una pe care computerul dvs. o recunoaște (cum ar fi .PNG) și vă așteptați ca fișierul nou redenumit să fie utilizabil. În majoritatea cazurilor, trebuie efectuată mai întâi o conversie reală a formatului de fișier utilizând o metodă precum cea descrisă mai sus.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă totuși nu puteți deschide fișierul CVX, verificați de două ori dacă nu îl confundați cu un format de ortografie similar, cum ar fi CV, CXF, Flow-Cal Data (CFX), ClamAV Virus Database file (CVD), Fișierul IBM Rational XDE Collaboration (CBX) sau fișierul Amiga 8SVX Sound file (SVX).

Fiecare dintre aceste formate este complet diferit de cel utilizat cu software-ul ACD Systems și, prin urmare, sunt deschise cu programe diferite.