Cum să vă gestionați istoricul de navigare în Safari

Browserul web Safari Apple păstrează un jurnal al istoricului căutărilor și al site-urilor web pe care le-ați vizitat. Aflați cum să navigați în mod privat și să vă gestionați istoricul de navigare în Safari.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Safari pentru Mac-uri care rulează OS X Yosemite (10.10) sau o versiune ulterioară și dispozitivelor mobile Apple care rulează iOS 8 și versiuni ulterioare.


Cum să gestionați istoricul Safari pe macOS

Safari a fost mult timp browserul web standard pentru macOS. Iată cum să gestionați istoricul Safari pe un Mac:

  1. Selectați Istorie în bara de meniu situată în partea de sus a ecranului.

  2. Veți vedea un meniu derulant cu titlurile paginilor web pe care le-ați vizitat recent. Selectați oricare dintre site-urile web pentru a încărca pagina respectivă sau selectați una din zilele precedente în partea de jos a meniului pentru a vedea mai multe opțiuni.

  3. Pentru a șterge istoricul de navigare Safari, cookie-urile și alte date specifice site-ului care au fost stocate local, alegeți Sterge istoricul în partea de jos a Istorie meniul derulant.

    Dacă doriți să păstrați datele site-ului web (cum ar fi parolele salvate și alte informații de completare automată), accesați Istorie > Arată istoricul, presa Cmd + A pentru a selecta totul, apoi apăsați Șterge pentru a elimina istoricul browserului dvs., păstrând în același timp datele site-ului.

  4. Selectați perioada pe care doriți să o ștergeți din meniul derulant. Opțiunile includ Ultima oră, Astăzi, Azi și ieri, și Toată istoria.

    Acest proces va restabili în esență setările implicite Safari.

  5. Selectați Sterge istoricul pentru a șterge lista de site-uri.

    Dacă vă sincronizați datele Safari cu orice dispozitiv mobil Apple prin iCloud, istoricul de pe aceste dispozitive este șters, de asemenea.


Cum se utilizează navigarea privată în Safari

Pentru a preveni apariția site-urilor web în istoricul browserului, utilizați Navigarea privată. Pentru a deschide o fereastră privată, accesați Fișier > Fereastră privată nouăsau utilizați comanda rapidă de la tastatură Shift + Comandă + N.

Când închideți fereastra privată, Safari nu își va aminti istoricul căutărilor, paginile web pe care le-ați vizitat sau orice informații de completare automată. Singura caracteristică distinctivă a ferestrei noi este că bara de adrese este nuanțată de gri închis. Istoricul de navigare pentru toate filele din această fereastră va rămâne privat.

În Safari pentru Windows, selectați setări unelte Și alegeți Private Browsing din meniul drop-down.


Cum să gestionați istoricul în Safari pe dispozitivele iOS

Aplicația Safari face parte din sistemul de operare iOS utilizat pe iPhone, iPad și iPod Touch de la Apple. Pentru a gestiona istoricul de navigare Safari pe un dispozitiv iOS:

  1. Apăsați pe Safari pentru a o deschide.

  2. Apăsați pe Marcaje pictogramă din partea de jos a ecranului. Seamănă cu o carte deschisă.

  3. Apăsați pe Istorie pictogramă din partea de sus a ecranului care se deschide. Seamănă cu un cadran.

  4. Derulați prin ecran pentru a deschide un site web. Atingeți o intrare pentru a deschide pagina în Safari.

  5. Pentru a șterge istoricul de navigare, atingeți clar în partea de jos a ecranului Istoric. Alegeți dintre patru opțiuni: Ultima oră, Astăzi, Azi și ieri, și Tot timpul.

    Ștergerea istoricului Safari elimină, de asemenea, cookie-urile și alte date de navigare. Dacă dispozitivul dvs. iOS este conectat la contul dvs. iCloud, istoricul de navigare va fi eliminat de pe alte dispozitive conectate.

  6. Robinet Făcut pentru a ieși din ecran și a reveni la pagina browserului.

    Dacă doriți doar să eliminați site-uri individuale din istoricul Safari, glisați cu degetul la stânga pe intrare, apoi atingeți Șterge.


Cum se utilizează navigarea privată în Safari pe dispozitivele iOS

De asemenea, puteți utiliza Navigarea privată pe iOS pentru a împiedica salvarea istoricului de căutare Safari și a datelor web:

  1. Deschideți Safari, apoi țineți apăsat butonul file pictogramă (cele două casete suprapuse) din partea de jos a ecranului.

  2. Robinet Filă privată nouă.

  3. Dacă doriți să reveniți la navigarea obișnuită, atingeți file pictograma, apoi atingeți Privat pentru a dezactiva navigarea privată.