Fișier STA (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier STA este cel mai probabil un fișier Adobe Photoshop Match Color Image Statistics. Photoshop folosește fișiere STA pentru a salva opțiuni de imagine, cum ar fi luminanța, intensitatea culorii și decolorarea, astfel încât aceleași valori să poată fi aplicate unei imagini sau strat diferit.


Alte utilizări posibile pentru fișierele STA

Multiple Arcade Machine Emulator (MAME) folosește, de asemenea, extensia STA pentru formatul lor de fișier MAME Saved State. Emulatorul folosește formatul pentru a surprinde întreaga stare curentă a unui joc arcade care este imitat prin intermediul software-ului de calculator.

Când se creează un fișier MAME STA, emulatorul oprește tot jocul în acel moment exact (practic ca întreruperea jocului) și poate folosi fișierul din nou pentru a relua jocul în același loc exact. Deci, cu MAME, fișierul STA permite o modalitate ușoară de a opri și de a relua progresul ori de câte ori doriți.

Unele fișiere STA pot fi în schimb fișiere cu text simplu ABAQUS Status utilizate de software-ul de inginerie asistat de computer Abaqus.


Cum se deschide un fișier STA

Presupunând că un fișier STA este un fișier Adobe Photoshop Match Color Image Statistics, acesta poate fi deschis (surpriză!) Cu Adobe Photoshop.

În timp ce majoritatea fișierelor pot fi deschise în programul lor implicit prin dublu clic (sau prin atingere dublă), acest lucru nu va funcționa cu fișierele Photoshop STA. În schimb, va trebui să deschideți unul dintre acestea manual:

Asigurați-vă că imaginea la care doriți să se aplice fișierul STA este deja deschisă în Photoshop și apoi accesați Imagine > Ajustări > Potriviți culoarea ... articol din meniu. Alege Încărcați statisticile ... pentru a selecta fișierul STA care ar trebui aplicat fotografiei.

Puteți construi propriul fișier Statistici imagini în Photoshop prin același meniu - selectați doar Salvați statisticile ... buton în schimb.

Fișierele de stare salvate MAME care sunt în format de fișier STA sunt utilizate de MAME și Extra MAME în Windows și pot fi deschise folosind MAME OS X în sistemul de operare Mac.

Fișierele de stare ABAQUS sunt doar fișiere text, astfel încât orice editor de text le poate deschide. Suita software Abaqus de la Dassault Systemes este cea care creează aceste fișiere STA, deci poate fi folosită și pentru a le deschide.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul STA, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere STA, consultați articolul nostru despre cum să modificați programul implicit pentru un anumit ghid de extensie de fișier. pentru a face această schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier STA

Dintre toate modurile diferite de utilizare a fișierelor STA, singurul format care poate fi convertit într-un alt tip de fișier este fișierul ABAQUS Status bazat pe text. Un editor de text poate salva fișierul într-un alt format numai pentru text, cum ar fi TXT, HTML, RTF, PDF etc.

Vă rugăm să înțelegeți, totuși, că convertirea fișierului STA în orice alt format va avea ca rezultat ca fișierul să nu funcționeze corect cu Abaqus. Deoarece programul utilizează formatul STA, în mod specific, probabil că nu va recunoaște fișierul dacă este salvat sub o altă extensie de fișier.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Un motiv probabil pentru care nu puteți deschide fișierul în acest moment, după ce ați încercat programele de mai sus, este pentru că citiți greșit extensia de fișier. Poate fi ușor să confundați alte formate de fișiere pentru un fișier STA dacă extensiile de fișiere sunt similare.

De exemplu, poate fișierul dvs. se termină de fapt cu extensia de fișier STP sau SRT, dar din moment ce acele litere seamănă atât de mult cu STA, le confundați pentru acest tip de fișier, chiar dacă sunt complet diferite. Deschiderea unuia dintre acele fișiere cu un deschizător STA sau invers, nu vă va ajuta în majoritatea cazurilor.

Un alt sufix foarte similar este SAT, care este utilizat pentru fișierele modelului 3D ACIS SAT. Un fișier SAT se poate deschide cu un program Adobe - Acrobat DC - dar nu cu Adobe Photoshop. Dacă aveți un fișier SAT, acesta nu va funcționa cu deschizătoarele STA de mai sus.

Dacă nu v-ați prins încă, ideea de aici este simplă: recitiți extensia de fișier și efectuați o căutare online pentru sufixul respectiv pentru a vedea ce program este capabil să îl deschidă sau să îl convertească în formatul în care trebuie să fie.