Trimiteți un traseu personalizat pe Google Maps pe telefonul dvs.

Nu aveți nevoie de un GPS separat pentru mașină dacă aveți aplicația Google Maps instalată pe dispozitivul dvs. mobil Android. De fapt, dacă vă luați puțin timp suplimentar în prealabil pentru a vă planifica călătoria, puteți crea de fapt un traseu personalizat în Google Maps pe care îl puteți urmări pe telefon sau pe tabletă în timp ce sunteți pe drum.

Sună destul de bine, nu? Sigur, dar lucrurile devin puțin dificile atunci când aveți un traseu foarte lung și detaliat pe care doriți să îl urmați, care atinge anumite locații și vă duce pe anumite drumuri.

Julie Bang / Lifewire

Dacă ați încercat vreodată să faceți acest lucru numai în aplicația Google Maps, probabil că ați întâlnit una sau ambele probleme majore:

  • Nu puteți construi un traseu personalizat foarte complicat direct în aplicația Google Maps. Deși puteți trage ruta în jurul valorii de câteva rute alternative (evidențiate cu gri) pe care aplicația le sugerează după ce ați intrat într-o destinație, nu o puteți trage exact pentru a include sau exclude orice drum doriți.
  • Dacă v-ați personalizat vreodată ruta Google Maps de pe desktop-ul web în așa fel încât să vă prelungească timpul de călătorie și apoi ați încercat să îl trimiteți pe dispozitivul dvs., probabil că ați văzut că se redirecționează singură, astfel încât să ajungeți mai repede. Google Maps este conceput pentru a vă duce acolo unde doriți să intrați în cât mai puțin timp posibil, așa că dacă ați petrecut ceva timp pe desktop-ul web trăgându-vă traseul în jurul diferitelor zone într-un mod care vă permite să atingeți anumite opriri ușor în afara drumul sau luați un alt drum, deoarece vă este mai familiar, aplicația Google Maps nu va ști și cu siguranță nu-i va păsa. Vrea să te ducă de la un punct la altul în cel mai eficient mod posibil.

Pentru a rezolva aceste două probleme, puteți utiliza un alt produs Google despre care probabil nu știați: Google My Maps. Hărțile mele este un instrument de cartografiere care vă permite să creați și să partajați hărți personalizate. 


Accesați Hărțile mele Google

Screentshot / Google My Maps

Hărțile mele este foarte util pentru construirea hărților personalizate detaliate, iar cea mai bună parte este că o puteți folosi în Google Maps atunci când intrați pe drum. Puteți accesa My Maps de pe web la google.com/mymaps. (Este posibil să fie necesar să vă conectați mai întâi la contul dvs. Google dacă nu sunteți deja.)

Dacă aveți un dispozitiv Android, vă recomandăm să consultați aplicația Google My Maps disponibilă pentru Android. My Maps arată și funcționează excelent și în browserele web mobile, așadar, dacă aveți un dispozitiv iOS și nu aveți acces la desktop-ul web, puteți încerca să accesați google.com/mymaps în Safari sau un alt browser mobil la alegere.


Creați o nouă hartă personalizată

Captură de ecran a Google.com

De exemplu, să presupunem că aveți planificată o călătorie mare cu o cantitate echitabilă de conducere și patru opriri diferite pe care doriți să le parcurgeți. Destinațiile dvs. sunt:

  • Turnul CN (punctul tău de plecare)
  • Rideau Canal Skateway
  • Muzeul de Arheologie și Istorie din Montreal
  • Cetatea Quebecului

Puteți introduce doar fiecare destinație separat de patru ori pe măsură ce ajungeți la fiecare, dar asta necesită timp și nu vă permite neapărat să vă personalizați ruta exact așa cum doriți.

Pentru a crea o hartă nouă în Hărțile mele, faceți clic pe butonul roșu din colțul din stânga sus etichetat + CREAȚI O NOUĂ HARTĂ. Veți vedea Google Maps deschis cu câteva funcții diferite, inclusiv un constructor de hărți și un câmp de căutare cu instrumente de hartă dedesubt. 


Denumiți-vă harta

Captură de ecran a Google.com

Mai întâi, dați hărții un nume și o descriere opțională. Acest lucru va fi util dacă doriți să creați hărți suplimentare sau dacă doriți să le împărtășiți cu altcineva care vi se alătură în călătorie.

Adăugați locația de pornire și toate destinațiile

Captură de ecran a Google.com

Introduceți locația de start în câmpul de căutare și apăsați Enter. În caseta pop-up care apare peste locația de pe hartă, faceți clic pe + Adăugați pe hartă.

Repetați acest lucru pentru toate destinațiile dvs. Veți observa că pinii vor fi adăugați pe hartă pe măsură ce adăugați căutarea și le introduceți, în timp ce fiecare nume de locație va fi adăugat într-o listă la constructorul de hărți.


Obțineți indicații de orientare către a doua dvs. destinație

Captură de ecran a Google.com

Acum că ați trasat toate destinațiile, este timpul să vă planificați ruta obținând indicații de orientare de la punctul A la punctul B (și în cele din urmă punctele B - C și C - D).

  1. Clic numele primei dvs. destinații (după punctul dvs. de plecare) în constructorul de hărți. În exemplul nostru, este Rideau Canal Skateway.
  2. Aceasta deschide o casetă pop-up peste locație cu mai multe butoane în partea de jos. Apasă pe butonul săgeată pentru a obține indicații de orientare către această locație.
  3. Un nou strat va fi adăugat la constructorul dvs. de hărți cu punctele A și B. A va fi un câmp gol, în timp ce B va fi prima dvs. destinație.
  4. Tipul tau locația de plecare în câmpul A. Pentru exemplul nostru, acesta este Turnul CN. Hărțile mele vă generează un traseu de la locația de plecare la prima destinație.

Trageți ruta dvs. pentru a o personaliza

Captură de ecran a Google.com

My Maps vă va oferi cel mai rapid traseu pe care îl poate detecta de la un punct la altul, dar la fel ca în Google Maps, puteți utiliza mouse-ul pentru a face clic pe traseu și a-l trage pe alte drumuri pentru a-l personaliza.

În exemplul nostru, My Maps a oferit un traseu care vă duce pe o autostradă majoră, dar îl puteți trage spre nord pentru a vă duce pe o autostradă mai mică și mai puțin aglomerată. Amintiți-vă că puteți mări și micșora (folosind butoanele plus / minus din partea dreaptă jos a ecranului) pentru a vedea toate drumurile și numele acestora pentru a vă personaliza ruta cu mai multă precizie.

Sfat: Adăugați mai multe puncte de destinație dacă chiar ieșiți din cale

Captură de ecran a Google.com

Înainte de a trece mai departe, merită să subliniem că, dacă intenționați să luați un traseu foarte specific, care vă îndepărtează destul de mult de rutele mai rapide pe care Google Maps le generează de obicei, atunci merită să adăugați mai multe puncte de destinație la ruta dvs. cum vrei tu. Acest lucru vă va ajuta să evitați redirecționarea de către Google Maps atunci când o accesați de pe telefon.

Să presupunem că, în timp ce vă îndreptați de la Turnul CN spre Rideau Canal Skateway, doriți să luați Autostrada 15 în loc să continuați pe Autostrada 7. Google Maps nu va păsa și va încerca în mod continuu să vă facă să luați cea mai rapidă rută. Cu toate acestea, dacă alegeți o destinație aleatorie de-a lungul autostrăzii 15 și o adăugați pe harta dvs., chiar dacă nu doriți să vă opriți acolo, atunci aceasta oferă Google Maps mai multe informații despre unde doriți să mergeți.

Pentru acest exemplu, puteți privi harta și puteți adăuga Smiths Falls ca destinație făcând clic pe Adăugați destinație link în Straturi de indicații tocmai ai creat. Tip Smiths Falls în câmpul C pentru a-l adăuga și apoi faceți clic și trageți-l pentru a remedia comanda - astfel încât să se încadreze între punctul de plecare și a doua destinație.

După cum puteți vedea mai sus, Smiths Falls este adăugat și ocupă locul celei de-a doua destinații pe traseu, mutând a doua (Rideau Canal Skateway) în jos pe listă. Singurul dezavantaj este că, probabil, veți avea nevoie de ajutorul unui pasager pentru a naviga pe hartă în timp ce conduceți, astfel încât să nu treceți direct prin destinația aleatorie la care nu ați vrut să vă opriți, dar ați adăugat pentru a vă menține pe traseul pe care ți l-ai dorit în mod specific.

Hartați-vă destinațiile rămase

Captură de ecran a Google.com

Pentru a vă extinde traseul pentru a include toate celelalte destinații pe care doriți să le vizitați, pur și simplu repetați pașii de mai sus în ordinea destinațiilor pe care doriți să le vizitați. Amintiți-vă că atunci când faceți clic pentru a obține indicații de orientare, va trebui să introduceți destinația anterioară în câmpul gol.

Deci, pentru următoarea noastră destinație din exemplul pe care îl folosim:

  1. Mai întâi, faceți clic pe Muzeul de Arheologie și Istorie din Montreal în constructorul de hărți.
  2. Click pentru a a primi direcții.
  3. apoi intră Rideau Canal Skateway în câmpul A.

Când introduceți acest întreg nume de destinație, există de fapt trei opțiuni sugerate din care puteți alege în meniul derulant - fiecare dintre ele având o pictogramă diferită.

Primul are un pin verde în față, care reprezintă primul strat fără titlu care a fost creat atunci când toate destinațiile au fost introduse pe hartă. Al doilea reprezintă destinația C în al doilea strat fără titlu, care a fost creat atunci când am construit prima parte a traseului nostru.

Cel pe care îl alegeți depinde de modul în care doriți să vă construiți harta și de modul în care doriți să profitați de caracteristica straturilor din Hărțile mele. Pentru acest exemplu particular, nu este chiar relevant, deci putem alege oricare dintre ele. După aceea, am repeta cele de mai sus pentru ultima destinație (La Citadelle de Québec).

Despre straturile Google My Maps

Veți observa că, pe măsură ce urmați acești pași pentru a vă crea propria hartă personalizată, „straturile” vor fi adăugate sub generatorul de hărți. Straturile vă permit să păstrați părți ale hărții separate de altele pentru a le organiza mai bine.

De fiecare dată când adăugați direcții noi, se creează un strat nou. Aveți permisiunea de a crea până la 10 straturi, așa că rețineți acest lucru dacă construiți un traseu personalizat cu mai mult de 10 destinații. 

Pentru a rezolva limita stratului, puteți face clic pe Adăugați destinație link în orice strat existent pentru a adăuga pur și simplu o destinație la un traseu existent. De fapt, dacă știți ordinea destinațiilor pe care doriți să le vizitați, puteți parcurge pur și simplu pașii de mai sus pentru prima dvs. destinație și apoi continuați să repetați ultimul pas pentru toate destinațiile ulterioare pentru a menține totul într-un singur strat.

Depinde de dvs. și depinde de modul în care ați putea dori să utilizați straturile. Google oferă mai multe informații despre ce puteți face cu straturile dacă sunteți interesat să faceți alte lucruri mai îndrăgite cu harta dvs. personalizată.

Accesați noua dvs. hartă personalizată din aplicația Google Maps

Captură de ecran a Google Maps pentru iOS

Acum, că aveți toate destinațiile trase pe harta dvs. în ordinea corectă, cu indicații pentru rutele lor, puteți accesa harta în aplicația Google Maps de pe dispozitivul dvs. mobil. Atâta timp cât sunteți conectat la același cont Google pe care l-ați folosit pentru a vă crea harta personalizată, sunteți bine să mergeți.

  1. Deschideți aplicația Google Maps, atingeți pictograma de meniu în partea dreaptă a câmpului de căutare pentru a vedea meniul glisând afară din stânga.
  2. Apăsați pe Locurile tale.
  3. Derulați în jos pe lângă locurile etichetate și locurile salvate pe hărțile dvs. Ar trebui să vedeți numele hărții dvs. acolo.

Utilizați Google Maps Navigation cu harta dvs. personalizată

Captură de ecran a Google Maps pentru iOS

Navigarea pe Hărți Google și Hărțile mele nu sunt tocmai cele mai integrate funcții, deci este posibil să fie nevoie să vă întoarceți și să vă editați puțin harta. Din nou, depinde de cât de complicată este harta dvs. și de cât de personalizate doriți ca indicațiile dvs. să fie pe placul dvs., în comparație cu locul în care Google dorește să vă conducă.

După ce ați atins pentru a vă deschide harta în cadrul aplicației, veți vedea ruta dvs. așa cum arăta când ați construit-o pe un computer, completată cu toate punctele de destinație. Pentru a începe să utilizați navigarea pas cu pas Google Maps, pur și simplu atingeți al doilea punct de destinație (omitând primul presupunând că începeți acolo, desigur) și apoi atingeți pictograma albastră a mașinii care apare în colțul din dreapta jos pentru a începe traseul tău.

Aici s-ar putea să observați că navigarea pe Google Maps vă scoate din traseu și tocmai de aceea am trecut prin adăugarea de puncte de destinație suplimentare în care nu există opriri planificate.

Dacă descoperiți că navigarea pe Google Maps prezintă un traseu ușor diferit de cel pe care l-ați construit în aplicația personalizată, poate fi necesar să vă întoarceți pentru a-l edita adăugând mai multe puncte de destinație (chiar dacă nu doriți să le vizitați), astfel încât ruta te duce exact unde vrei să te ducă.

După ce ajungeți la prima destinație și sunteți gata să plecați după vizită, puteți accesa din nou harta personalizată și puteți atinge următoarea destinație pentru a începe navigarea pas cu pas. Faceți acest lucru pentru toate destinațiile ulterioare pe măsură ce ajungeți la fiecare dintre ele și vă puteți bucura să nu pierdeți timpul trasându-vă harta pe măsură ce mergeți!