Cum se folosește Dropbox

Dropbox este o platformă populară de stocare în cloud care vă permite să încărcați și să stocați fișiere de la distanță. Apoi le puteți accesa de pe orice dispozitiv prin Dropbox.com sau prin aplicația Dropbox - plus să le partajați și să colaborați la acestea cu alții. Iată cum să utilizați Dropbox eficient.


Cum funcționează Dropbox?

Dropbox rezolvă practic multe dintre problemele asociate stocării fișierelor locale.

Dacă stocați anumite fișiere pe hard disk-ul laptopului, atunci le puteți accesa numai local de pe acel computer. Dacă vă pierdeți laptopul, acele fișiere au dispărut și, dacă rămâneți fără spațiu de stocare pe acesta, nu veți mai putea stoca alte fișiere pe computer până nu le eliminați.

Prin utilizarea unei platforme de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox, fișierele dvs. sunt stocate în siguranță pe serverele de la distanță ale Dropbox, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la epuizarea spațiului de stocare local sau pierderea tuturor fișierelor dacă pierdeți sau spargeți unul dintre dispozitivele dvs. .

Orice lucru pe care îl încărcați sau editați este sincronizat în contul dvs. Dropbox, ceea ce îl face cea mai convenabilă opțiune de stocare a fișierelor. Mai bine, poate fi chiar integrat cu multe alte platforme populare, cum ar fi Gmail, Google Docs, Slack, DocuSign, Asana, Trello și multe altele.


Noțiuni introductive despre Dropbox

Tot ce trebuie să începeți cu Dropbox este un cont gratuit și acces la Dropbox prin web sau aplicație. Pur și simplu creați-vă contul la Dropbox.com.

Cu un cont de bază gratuit, primiți 2 GB spațiu de stocare și puteți face upgrade oricând doriți.

Puteți obține mai mult spațiu de stocare gratuit, recomandând altor persoane să se înscrie și la Dropbox. Pentru fiecare recomandare, primiți 500 MB suplimentar de spațiu - până la 16 GB doar de la recomandări. Dacă aveți nevoie imediat de mai mult spațiu, vă puteți înscrie și pentru un plan individual premium pentru a obține 2 sau 3 TB spațiu sau pentru un plan premium de afaceri pentru a obține 3 TB sau mai mult, plus acces la instrumente avansate de colaborare.

Puteți utiliza Dropbox prin:

  • Dropbox.com
  • Clientul desktop Dropbox pentru Linux, macOS și Windows
  • Aplicația mobilă Dropbox pentru iOS și Android

Următoarele secțiuni vor conține instrucțiuni folosind clientul desktop Dropbox pentru macOS. Puteți urmări dacă utilizați clientul desktop pentru Linux sau Windows, deși s-ar putea să observați câteva ușoare diferențe în clienții desktop pentru aceste sisteme de operare.


Cum să încărcați fișiere în Dropbox

  1. Deschideți clientul desktop Dropbox. Pe un Mac, faceți clic pe dropbox pictogramă din meniul din dreapta sus. Pe un computer, selectați-l în colțul din dreapta jos.

  2. selectaţi dosar pictogramă de lângă câmpul de căutare din partea de sus. Aceasta vă va deschide dosarul principal Dropbox pentru întregul cont.

    Odată ce aveți fișiere și foldere stocate aici, le veți putea vedea listate.

  3. Este o idee bună să creați foldere care să vă ajute să vă organizați fișierele, mai degrabă decât să încărcați fișiere direct în folderul principal Dropbox. Pentru a crea un folder, selectați Crea > Dosar.

  4. Un nou câmp de folder va apărea evidențiat în albastru. Tastați un nume pentru folder în câmp.

  5. Faceți dublu clic pe noul folder pentru al deschide. (Va fi gol.)

    De asemenea, puteți crea foldere în dosare. Pentru a crea un folder nou într-un folder existent, selectați dosar pictogramă în partea de sus.

  6. Deschideți Finder pe Mac sau File Explorer pe PC și găsiți fișierele pe care doriți să le adăugați în folderul Dropbox nou creat. Apoi faceți clic, glisați și fixați fișierele în caseta unde scrie „Trageți fișiere și foldere aici”.

    Dacă adăugați mai multe fișiere sau foldere mari, este posibil ca Dropbox să dureze puțin timp pentru a le încărca pe toate.

  7. Fișierele dvs. vor apărea în Dropbox. Puteți face dublu clic pe orice fișier pentru a-l deschide și puteți face acest lucru de pe orice alt dispozitiv pe care sunteți conectat la contul dvs. Dropbox.

    Puteți selecta miniatura pictogramă sau listă pictogramă din dreapta sus pentru a vizualiza fișierele în două stiluri diferite. Vizualizarea miniaturilor este ideală pentru fotografii.


Cum să partajați fișiere din Dropbox

Puteți partaja fișiere și foldere cu alte persoane prin Dropbox, un hyperlink sau prin servicii populare precum Slack și Zoom.

  1. Există două moduri diferite de a accesa opțiunile de partajare a unui fișier sau folder:

    • Faceți clic dreapta pe fișier sau folder.
    • Selectați fișierul sau folderul, apoi selectați trei puncte în coloana de previzualizare din dreapta.

  2. Pentru a partaja fișierul sau folderul cu alți utilizatori Dropbox sau prin e-mail, selectați Share.

  3. În fereastra care apare, tastați adresa de e-mail sau numele utilizatorilor Dropbox (sau grup de utilizatori) în Pentru a: , apoi selectați albastru Share pictogramă când ați terminat.

  4. Pentru a partaja fișierul sau folderul cu alte persoane printr-un serviciu integrat precum Slack sau Zoom, repetați pasul 1, apoi selectați Distribuiți în urmat de serviciul pe care îl alegeți.

    Vedeți toate celelalte integrări de aplicații oferite de Dropbox.

  5. Pentru a partaja pur și simplu un hyperlink către fișier sau folder, aveți trei opțiuni:

    • Selectați fișierul sau folderul, apoi selectați legătură/lanţ pictogramă din coloana de previzualizare din dreapta pentru a copia linkul.
    • Selectați fișierul sau folderul, apoi selectați trei puncte.
    • Faceți clic dreapta pe fișier sau folder, apoi selectați Copiază legătură din lista drop-down.

  6. Puteți apoi lipi linkul într-un e-mail, un mesaj Facebook, un text sau oriunde altundeva.


Cum se utilizează integrarea Google Dropbox

Dropbox simplifică crearea fișierelor utilizând Documente Google, Foi de calcul Google și Prezentări Google direct în contul dvs.

  1. Navigați la orice folder la alegere.

  2. Selectați Crea.

  3. Selectați Google Docs, Foi de calcul Google or Slide-uri Google.

    Pentru acest tutorial, vom selecta Google Docs.

  4. O nouă filă sau fereastră se va deschide în browserul dvs. web implicit, încărcând un nou document Google prin contul dvs. Google.

    Dacă nu sunteți conectat la Contul dvs. Google, vi se va cere să vă conectați mai întâi.

  5. Puteți începe să utilizați Google Doc așa cum ați face în mod normal, oferindu-i un titlu în colțul din stânga sus și tastându-vă conținutul pe pagină. Observați că bara de adrese va spune dropbox.com în loc de docs.google.com obișnuit atunci când utilizați Google Docs în mod normal.

    Rețineți că produsele Google precum Google Docs, Foi de calcul Google și Prezentări Google au o funcție de salvare automată, deci nu trebuie să vă salvați manual lucrările. Totul va fi salvat automat în Dropbox pentru dvs.

  6. Accesați Google Doc dvs. oricând (și de pe orice dispozitiv) navigând la folderul corespunzător din contul dvs. Dropbox. Ar trebui să vedeți numele documentului care apare acolo imediat ce a fost creat.