Cum să creați o aplicație Facebook pentru pagina dvs.

Puteți crea propria aplicație Facebook pentru cauza dvs., companie, organizație sau utilizare personală - prin integrarea acesteia cu pagina dvs. de Facebook. Platforma Facebook Developers are tot ce aveți nevoie, inclusiv toate instrumentele și ghidurile necesare pentru a vă ajuta să parcurgeți procesul.


Ce este o aplicație Facebook?

Dezvoltatorii construiesc majoritatea aplicațiilor obișnuite pe care le veți găsi pe Facebook, prin intermediul platformei Facebook Developers. Mii de aplicații terțe sunt disponibile pentru a fi utilizate prin intermediul contului personal Facebook care vă ajută să vă conectați cu alte produse și servicii.

O aplicație (care nu trebuie confundată cu o aplicație similară nu destul de completă numită „applet”) nu este cu adevărat o aplicație în sensul că utilizatorii de computere Mac și Windows cunosc termenul. În loc să instalați o aplicație pentru computer (cunoscută și sub numele de software și programe) de pe un disc sau o descărcare pe hard disk-ul computerului dvs., veți utiliza o aplicație Facebook rulând în browserul dvs. - care nu ocupă spațiu pe computer.

De exemplu, dacă utilizați o aplicație pentru a juca Scrabble cu un prieten pe Facebook, Facebook stochează fiecare mișcare pe care o efectuați pe serverele sale, nu local. Pagina se actualizează când vă conectați din nou sau vă reîmprospătați browserul. Aceasta este diferența de bază dintre o aplicație Facebook și o aplicație convențională.


Ce este platforma Facebook Developers?

Facebook a lansat platforma Facebook Developers în 2007, oferind un cadru pe care dezvoltatorii îl pot folosi pentru a crea aplicații care interacționează cu funcțiile de bază ale Facebook. Aceasta a însemnat că aplicațiile pot partaja informații despre utilizatori cu aplicații externe printr-un API deschis (interfață de programare a aplicației).

Platforma Facebook Developers oferă un set de API-uri și instrumente care permit dezvoltatorilor terți să se integreze cu graficul deschis - fie prin aplicații de pe Facebook.com sau site-uri web și dispozitive externe.


De ce ați crea o aplicație Facebook?

S-ar putea să vă întrebați, pentru ce poate folosi afacerea dvs. un joc ca Scrabble? Foarte puțin, dar jocurile nu sunt singura utilizare a aplicațiilor. Orice entitate care își dorește ca numele său să fie distribuit pe o rețea socială poate folosi o aplicație pentru a genera recunoașterea mărcii.

Luați în considerare acest scenariu: dețineți un restaurant cu propria sa pagină de Facebook. Mulți oameni postează comentarii banale pe postările paginii și cam atât. Pagina are o bază de fani, dar nu foarte mulți clienți se simt suficient de încurajați să-i „placă”.

Acum imaginați-vă că pagina are o aplicație care listează elementele din meniu - completate cu fotografii pe care utilizatorii le pot selecta și partaja. În loc să ofere fanilor dvs. actualizări de stare plictisitoare sau linkuri către blogul dvs., o aplicație le poate permite să împărtășească o imagine mai atrăgătoare a ceea ce tocmai au mâncat în restaurantul dvs. Este ușor și distractiv de folosit de fani și, în acest fel, valorificați marketingul social.


Utilizarea API-ului Facebook

API-ul Graph este nucleul platformei Facebook Developers, permițând dezvoltatorilor să citească și să scrie date pe Facebook. API-ul Graph prezintă o vizualizare simplă și consecventă a graficului social Facebook, reprezentând în mod uniform obiecte din grafic (de exemplu, persoane, fotografii, evenimente și pagini) și conexiunile dintre acestea (de exemplu, relații de prietenie, conținut partajat și etichete foto) ).

Împreună cu directorul aplicațiilor, acesta este cel mai puternic aspect al platformei Facebook pentru dezvoltatori.

Două caracteristici pe care dezvoltatorii Facebook le folosesc adesea pentru a-și lărgi audiența sunt invitațiile la aplicații și postările în povești de știri. Ambii spun utilizatorilor Facebook care dintre prietenii lor participă la aplicație.

O invitație este o întrebare explicită adresată prietenilor la alegerea utilizatorului aplicației. Pe de altă parte, opțiunea de flux de știri permite pur și simplu celorlalți să știe că un prieten folosește o aplicație.

A face un utilizator să trimită invitații este mai dificil, deoarece aceste invitații nu sunt întotdeauna binevenite. Cu toate acestea, dacă un utilizator le trimite celor care ar putea fi cu adevărat interesați de aplicație, acest lucru poate duce la înscrieri.

Cu stimulentele, marketingul și branding-ul potrivit, aplicațiile de pe Facebook se pot răspândi ca un incendiu. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a afla cum să vă construiți primul.


Cum să creați o aplicație Facebook pentru pagina dvs. (folosind Messenger ca exemplu)

Următorii pași vă vor ajuta să parcurgeți pașii simpli necesari pentru a configura o aplicație care să funcționeze în mod special cu Messenger, totuși există mai multe alte produse din care puteți alege pentru aplicație. Următorii pași necesită, de asemenea, să aveți deja configurată o pagină Facebook.

  1. Navigați la developer.facebook.com într-un browser web. Dacă nu sunteți deja conectat la contul dvs. Facebook, selectați Logare în dreapta sus pentru a vă conecta la contul dvs.

  2. Selectați Aplicatiile mele în dreapta sus și apoi selectați + Creați aplicație din lista derulantă.

  3. Creați-vă ID-ul aplicației introducând un nume în Câmpul Nume afișat și o adresă de e-mail în Câmpul E-mail de contact.

    Selectați albastrul Creați ID de aplicație butonul când ați terminat.

    Este posibil să vi se solicite să finalizați o verificare de securitate prin introducerea unui cod CAPTCHA.

  4. Facebook vă va oferi opțiunea de a alege dintre patru scenarii pentru a vă ajuta să vă creați aplicația. Puteți alege una și selecta albastru Confirma din partea de jos sau dacă preferați să creați aplicația fără a utiliza unul dintre aceste scenarii, selectați Sări in schimb.

    Pentru acest tutorial particular, o vom face Sări scenariile.

  5. selectaţi Înființat pentru ca un produs să înceapă să-ți construiască aplicația.

    În scopul acestui tutorial, vom selecta Mesager.

  6. În secțiunea Jetoane de acces, selectați lista verticală sub Pagină pentru a selecta Pagina de Facebook pe care doriți să o utilizați.

    Este posibil să trebuiască să editați permisiunile pentru a acorda acces aplicației și pentru a genera un simbol. Selectați albastrul Editați permisiunile buton> Continuați ca [Nume] > Caseta de selectare a paginii > Următor → > Făcut > OK. Un șir de caractere va apărea în câmpul Jeton de acces la pagină.

  7. Înainte de a face orice altceva, trebuie să urmați instrucțiunile de configurare Facebook Webhook pentru a crea un jeton de verificare, de care veți avea nevoie pentru pasul următor.

    Veți avea nevoie de Node.js instalat pe computer pentru a vă configura webhook-ul.

  8. În secțiunea Webhooks, selectați Configurați Webhooks și intră adresa URL a paginii în câmpul URL de apel invers plus fișierul jeton de verificare pe care l-ați creat în ultimul pas în câmpul Verify Token.

  9. selectaţi casetele de selectare lângă evenimentele webhook pe care doriți să le livrați la webhook.

    Facebook recomandă selectarea mesaje messaging_postbacks la minimum.

  10. Selectați albastrul Verificați și salvați butonul.

    O solicitare GET va fi trimisă pe webhook-ul dvs. Dacă configurați totul corect, setările dvs. de webhook vor fi salvate automat.

  11. Acum, pentru a vă abona aplicația la pagina dvs., reveniți la Setările aplicației dvs. și căutați secțiunea Generare jeton și selectați Selectați o pagină pentru a vă alege pagina din lista derulantă.

  12. Înapoi la secțiunea Webhooks, faceți același lucru ca mai sus selectând Selectați o pagină pentru a vă alege pagina din lista derulantă.

  13. selectaţi Mă abonez butonul.

  14. Pentru a vă asigura că configurați totul în mod corespunzător, testați-vă aplicația accesând Facebook.com sau Messenger de pe dispozitivul mobil și trimitând un mesaj către pagina dvs. Webhook-ul dvs. ar trebui să primească un eveniment webhook, ceea ce înseamnă că aplicația dvs. a fost configurată cu succes.

    Dacă utilizați Messenger cu aplicația dvs., vă recomandăm să consultați ghidul de pornire rapidă Facebook pentru a vă ajuta să construiți primul dvs. bot Messenger.