De ce nu aveți opțiunea Facebook Marketplace

Facebook Marketplace este o caracteristică populară integrată în rețeaua socială Facebook, utilizată de peste 800 de milioane de utilizatori în fiecare lună pentru a cumpăra și vinde produse și servicii.

Serviciul Facebook Marketplace poate fi accesat direct de pe Facebook gratuit prin următoarele metode:

  • Site-ul Facebook: Faceți clic pe Piata link din meniul principal din partea stângă a ecranului.
  • Aplicații Facebook: atingeți pictograma care arată ca trei linii orizontale pentru a deschide meniul secundar și apoi apăsați pe Piata. Dacă nu puteți vedea linkul, acesta poate fi ascuns sub Vezi mai multe legătură. Atingeți-l pentru a vizualiza toate opțiunile meniului.

Derek Abella / Lifewire

În timp ce Facebook Marketplace poate fi găsit de obicei prin cele două metode de mai sus, opțiunea poate uneori să dispară complet din cauza unei probleme tehnice sau a unei restricții plasate pe un cont.

Iată ce trebuie să știți despre cum să adăugați Marketplace la Facebook și pentru a face ca pictograma să apară din nou în aplicații și pe site-ul Facebook.


Motive pentru care lipsește pictograma Facebook Marketplace

Dacă ați deschis site-ul sau aplicația Facebook și pictograma Facebook Marketplace nu apare, există o varietate de cauze potențiale care ar putea fi în spatele acestei probleme.

  • Ai sub 18 ani. Facebook Marketplace este disponibil numai pentru utilizatorii Facebook cu vârsta de peste 18 ani.
  • Regiunea dvs. de origine nu este acceptată. Facebook Marketplace este disponibil numai în 50 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada și Australia. Dacă adresa dvs. de domiciliu din profilul dvs. Facebook este setată la o țară care nu este acceptată, pictograma Facebook Marketplace nu apare.
  • Sunteți într-o țară neacceptată. Călătorirea într-o țară care nu este acceptată de Facebook Marketplace poate determina opțiunea să dispară de pe site-ul și aplicațiile Facebook.
  • Dispozitivul dvs. nu este acceptat. Facebook Marketplace funcționează numai pe dispozitivele iPhone 5 sau mai recente, Android și iPad. Nu funcționează pe iPod touch.
  • Contul dvs. Facebook este nou. S-a știut că Facebook Marketplace nu apare deloc noilor utilizatori Facebook. Acest lucru se face probabil pentru a împiedica escrocii să creeze conturi noi și să vândă produse false la scurt timp după ce conturile anterioare au fost interzise de pe platformă.
  • Este ascuns în meniul dinamic. Meniul principal de pictograme din cadrul aplicațiilor Facebook este dinamic și afișează comenzi rapide către funcțiile Facebook pe care le utilizați cel mai mult. Dacă mergeți puțin timp fără a utiliza Facebook Marketplace, pictograma poate dispărea. Apasă pe pictogramă pe trei linii din meniul principal pentru a vedea mai multe servicii Facebook.
  • Accesul dvs. a fost revocat de Facebook. Acest lucru se poate întâmpla dacă ați utilizat Marketplace într-un mod care încalcă politicile sau standardele sale.

Cum să obțineți Marketplace pe Facebook

Dacă în prezent nu aveți Facebook Marketplace după ce vă conectați la Facebook, există mai multe lucruri pe care le puteți încerca să apară.

  1. Deconectați-vă de pe site-ul sau aplicația Facebook și apoi conectați-vă din nou.

  2. Dezinstalați și reinstalați aplicația Facebook pe dispozitivul dvs. mobil.

    Iată cum să dezinstalați aplicații pe iOS și cum să dezinstalați aplicații pe dispozitive Android.

  3. Schimbați-vă țara de origine cu una acceptată de Facebook Marketplace. Accesați profilul dvs. Facebook, faceți clic pe Despre, apoi faceți clic pe semnul plus pentru a adăuga un oraș sau Editați | × să-ți schimbi orașul actual.

  4. Folosiți zilnic un nou cont Facebook, comentați postări și adăugați prieteni. Odată ce Facebook detectează că contul dvs. este real și nu un fals creat pentru a vinde produse, funcționalitatea Marketplace poate fi deblocată.

  5. Accesați site-ul web Facebook Marketplace direct într-un browser web. Aceasta poate fi o bună opțiune de rezervă dacă linkul refuză să apară pe site-ul principal Facebook și în cadrul aplicațiilor.


Nu pot găsi aplicația Facebook Marketplace

În timp ce există aplicații separate pentru Facebook Local și Facebook Messenger, Facebook Marketplace funcționează complet în aplicația și site-ul principal Facebook. Dacă instalați aplicații pe un nou telefon sau tabletă, tot ce aveți nevoie pentru a accesa Facebook Marketplace este principala aplicație Facebook.

Nu există o aplicație oficială Facebook Marketplace pentru descărcare și nici nu există una pentru dispozitivele iOS, cum ar fi iPhone și iPad.

Dacă ați folosit în trecut o aplicație autonomă Facebook Marketplace, probabil că a fost o aplicație neoficială. Unora le place să utilizeze aplicații terță parte Facebook Marketplace, dar nu sunt necesare și adesea prezintă mai puține funcționalități decât aplicația principală Facebook.