Lanterna iPhone nu funcționează? Încercați aceste remedieri

IPhone-ul are o lanternă care este utilă atunci când aveți nevoie de o sursă de lumină rapidă și convenabilă, deși uneori poate să nu funcționeze. Dacă pictograma lanternei iPhone-ului dvs. este gri și inaccesibilă sau lanterna nu funcționează, există câteva lucruri pe care le puteți încerca să o funcționeze din nou.

Instrucțiunile din acest articol se aplică tuturor modelelor de iPhone.

John Moore / Getty Images


Cum se remediază lanterna iPhone care nu funcționează

Există mai multe motive pentru care este posibil ca funcția lanternă iPhone să nu funcționeze. De obicei, o eroare de software sau o eroare cauzează funcționarea defectuoasă. Alteori cauza exactă se dezvăluie doar cu remedierea corespunzătoare.

Urmați acești pași în ordinea listată pentru depanarea unei lanterne iPhone care nu funcționează.

  1. Închideți aplicația Cameră foto. Dacă aveți aplicația Cameră pornită, puteți crea un conflict între blițul camerei și lanterna, deoarece ambele folosesc același bec și, prin urmare, nu pot fi utilizate în același timp.

  2. Reporniți iPhone-ul. Multe probleme de software și erori pot fi rezolvate prin simpla repornire a dispozitivului. Acest lucru resetează efectiv unele dintre setările temporare care determină funcționarea defectuoasă a aplicațiilor și caracteristicilor.

  3. Efectuați o resetare hard. O repornire de bază uneori nu este suficientă pentru a remedia o problemă. În unele cazuri, poate fi necesar să faceți ceea ce este cunoscut sub numele de resetare hard, care este în esență o resetare mai puternică.

  4. Resetați setările iPhone. Acest proces nu este la fel de dramatic pe cât pare, întrucât nu vă șterge datele personale sau aplicațiile. Mai degrabă, resetează iPhone-ul la setările implicite, lucru care poate face ca pictograma lanternei (și lanterna) să funcționeze din nou.

    Ștergerea setărilor iPhone poate șterge imaginea de fundal.

  5. Restabiliți iPhone-ul la o copie de rezervă anterioară. Restaurarea unui iPhone dintr-o copie de rezervă este o modalitate relativ ușoară de a repara datele pierdute sau corupte, care poate fi motivul pentru care caracteristica lanternei nu funcționează.

  6. Restabiliți iPhone-ul la setările din fabrică. Aceasta este o soluție mai extremă, care consumă mult timp, care ar trebui să rezolve o caracteristică defectă a lanternei. Dacă nu, aveți cu siguranță de-a face cu o problemă hardware.

    O resetare din fabrică șterge datele de pe iPhone, deci este esențial să faceți o copie de rezervă a datelor înainte de a efectua o resetare din fabrică.


Ce trebuie să faceți dacă lanterna iPhone nu funcționează

Unii utilizatori pot găsi că lanterna nu se aprinde, chiar și atunci când butonul său este aprins normal. Aceasta este o problemă hardware, deci trebuie să contactați Apple sau să duceți telefonul la un punct de reparație autorizat. Dacă iPhone-ul dvs. este încă în garanție, ar trebui să îl puteți repara gratuit.

Cel mai bine este să nu încercați să reparați singur lanterna, deoarece acest lucru ar putea invalida orice garanție pe telefon. De asemenea, poate risca agravarea problemei.