Ce trebuie să faceți când Gmail nu funcționează pe iPhone

Gmail este cel mai popular serviciu de e-mail de pe web. Cu toate acestea, pe cât de simplificat și la fel de ușor de utilizat pe cât este în general, poate întâmpina, ca și alte servicii de e-mail, probleme. Acest ghid acoperă cele mai frecvente probleme pe care proprietarii de iPhone le pot avea cu serviciul și explică cum să le rezolve. De la imposibilitatea de a trimite sau de a primi e-mailuri până la a nu vă conecta la serverul Gmail prin iPhone-ul dvs., vă va face să vă folosiți din nou contul în cel mai scurt timp.


Ce trebuie să faceți când nu puteți obține Gmail pe iPhone

Adesea, pot apărea probleme dacă încercați să utilizați Gmail pe iPhone în timp ce sunteți în vacanță sau într-o locație pe care nu aveți tendința să o vizitați în mod normal. Detectând că sunteți undeva în care de obicei nu sunteți, Gmail poate uneori să nu vă mai permită să accesați serverul lor ori de câte ori deschideți aplicația Mail de pe iPhone. Această problemă poate continua chiar și atunci când vă întoarceți acasă dintr-o călătorie.

De obicei, știți că aceasta este o problemă, deoarece vi se va prezenta oricare dintre mesajele de eroare. „Nu se poate primi e-mail”, „Nu se poate trimite e-mail” și „Nu se poate conecta utilizând SSL” sunt unele dintre cele mai frecvente și, deși pot varia în ceea ce privește formularea exactă, ele indică întotdeauna că aveți o problemă.

Din fericire, puteți rezolva această problemă accesând site-ul web Gmail de pe iPhone și (re) activând dispozitivul. Iată ce faceți:

  1. Deschideți iPhone-ul motor de cautare (cel mai probabil Safari)
  2. Mergi la pagina gmail.com
  3. Conectați-vă la cont aveți dificultăți cu (asigurați-vă că v-ați deconectat de la orice alt cont)
  4. Apoi, copiați și lipiți următorul link în bara de adrese / URL a browserului: https://accounts.google.com/b/0/displayunlockcaptcha
  5. Robinet A continua

Dacă nu puteți deschide Gmail în Safari, este posibil să nu aveți o conexiune bună la internet sau este posibil ca Gmail să nu funcționeze. Dacă oricare dintre acestea este cazul, opriți-vă chiar aici și încercați să vă dați seama care este.

Veți vedea apoi o pagină care spune „Acces la cont activat. Încercați să vă conectați din nou la contul Google de pe noul dispozitiv sau aplicație”.

După ce ați făcut acest lucru, ar trebui să puteți deschide aplicația Mail a iPhone-ului și să începeți să primiți / trimiteți în mod normal.


Ce trebuie să faceți când Gmail nu funcționează pe iPhone: verificați activitatea dispozitivului

În timp ce metoda de mai sus rezolvă, de obicei, majoritatea problemelor Gmail, puteți încerca, de asemenea, să vă verificați contul Gmail pentru e-mailurile de la Google care vă avertizează la o conectare „neobișnuită”.

Astfel de e-mailuri conțin de obicei o casetă roșie pe care scrie „EXAMENAȚI-VĂ DISPOZITIVELOR ACUM. "Ar trebui să faceți clic pe acest link și, dacă este necesar, permite iPhone-ul tău.

Alternativ, vă puteți conecta la contul dvs. Google (prin smartphone sau computer) și puteți verifica dispozitivul și tabloul de bord al activității.

  1. Conectați la Gmail (dacă faceți acest lucru pe iPhone, atingeți linkul „Accesați site-ul Gmail mobil” și apoi linkul „Vizualizați Gmail în desktop” din partea de jos a meniului Setări)
  2. Faceți clic pe imaginea de profil a contului dvs. Gmail și faceți clic pe Cont Google (nu trebuie să faceți clic pe imaginea contului dvs. atunci când faceți acest lucru pe iPhone)
  3. Clic Activitatea dispozitivului și evenimente de securitate
  4. Derulați în jos până la Dispozitive folosite recent submeniu și faceți clic DISPOZITIVE DE REVIZUIRE

După ce faceți acest lucru, faceți clic pe iPhone. În marea majoritate a cazurilor, acest lucru vă va prezenta detaliile celei mai recente date de conectare. Cu toate acestea, dacă există un Permite , faceți clic pe el. După ce faceți acest lucru, încercați să vă conectați la contul dvs. Gmail utilizând aplicația Mail de pe iPhone.


Ce trebuie să faceți când Gmail nu funcționează pe iPhone: activați IMAP

O altă cauză destul de frecventă a problemelor legate de iPhone-ul Gmail este IMAP. Aceasta înseamnă protocolul de acces la mesaje pe internet, un standard tehnologic care permite contului dvs. Gmail să vă trimită toate informațiile despre cont către și de pe telefonul smartphone. În mod normal, IMAP nu ar trebui să vă prezinte deloc probleme sau probleme, dar dacă este dezactivat (din orice motiv), acesta va împiedica Gmail să funcționeze pe iPhone.

Ca atare, iată cum să verificați dacă IMAP este activat și cum să îl reporniți dacă nu este.

  1. Folosind computerul desktop sau laptop, accesați gmail.com și conectați-vă la contul dvs. Gmail
  2. Apasă pe setările roată dințată în colțul din dreapta sus al ecranului
  3. Clic setările
  4. Apasă pe Redirecționarea și POP / IMAP fila
  5. Derulați în jos până la Acces IMAP subtitrare și faceți clic Activați IMAP, dacă nu este deja activat

Aceasta va activa IMAP pentru Gmail, ceea ce va însemna că aplicația de e-mail a iPhone-ului dvs. va începe din nou să trimită și să primească e-mailuri.

De asemenea, în cazul în care nu aveți acces la un computer desktop sau laptop, puteți finaliza procesul de mai sus utilizând iPhone-ul. Iată ce faceți:

  1. Folosind browserul web al iPhone-ului dvs. (de exemplu, Safari), accesați gmail.com și conectați-vă la contul dvs. Gmail
  2. Apasă pe "Accesați site-ul Gmail mobil"link din partea de jos a ecranului
  3. Apăsați pe Mai Mult din colțul din stânga sus al ecranului
  4. Derulați în jos până la partea de jos a paginii, până la submeniul „Vizualizați Gmail în” și atingeți „Desktop"
  5. Robinet setările, din bara de meniu care rulează de-a lungul partea de sus a ecranului
  6. Apăsați pe Redirecționarea și POP / IMAP fila
  7. Derulați în jos până la Acces IMAP subtitrare și atingeți Activați IMAP, dacă nu este deja activat

Asta e, și presupunând că IMAP nu a fost activat înainte, iPhone-ul dvs. ar trebui să înceapă din nou să lucreze cu contul dvs. Gmail.


Ce trebuie să faceți când Gmail nu funcționează pe iPhone: iOS 6 și versiunile anterioare

În timp ce acest ghid acoperă iPhone-uri mai recente și versiuni de iOS, există o opțiune suplimentară pe care utilizatorii o pot încerca dacă rulează iOS 6 sau o versiune anterioară. Aceasta implică să permiteți aplicațiilor „mai puțin sigure” să vă acceseze contul Gmail:

  1. Conectați la Gmail (dacă faceți acest lucru pe iPhone, atingeți linkul „Accesați site-ul Gmail mobil” și apoi linkul „Vizualizați Gmail în desktop” din partea de jos a meniului Setări)
  2. Faceți clic pe imaginea de profil a contului dvs. Gmail și faceți clic pe Cont Google (nu trebuie să faceți clic pe imaginea contului dvs. atunci când faceți acest lucru pe iPhone)
  3. Clic Activitatea dispozitivului și evenimente de securitate
  4. Derulați în jos până la „Permiteți aplicații mai puțin sigure"subtitrare în partea de jos a paginii
  5. Faceți clic pe glisor, astfel încât să se deplaseze în albastru On poziţie

Utilizatorii iOS 6 vor putea folosi Gmail prin intermediul aplicației Mail a iPhone-urilor lor. Cu toate acestea, având în vedere că iOS 6 nu este la fel de sigur ca versiunile mai recente, poate fi o idee bună să faceți upgrade.


Ce trebuie să faceți când Gmail nu funcționează pe iPhone: Ștergeți și restaurați contul

Presupunând că niciuna dintre metodele de mai sus nu a rezolvat problema, un lucru pe care îl puteți încerca atunci când Gmail nu funcționează pe iPhone este să ștergeți contul Gmail de pe smartphone și apoi să îl configurați din nou.

Înainte de a face acest pas sau mai departe, verificați online pentru a vă asigura că problema nu este o întrerupere a Gmail. Evident, dacă Gmail nu funcționează, nu are rost să faci nimic telefonului tău, deoarece acest lucru nu va ajuta la situație.

Iată cum ștergeți contul:

  1. Pe iPhone, atingeți setările
  2. Robinet Parole și conturi
  3. Apăsați pe Cont Gmail
  4. În cele din urmă, apăsați Șterge cont

Apoi, vă recomandăm să configurați din nou contul Gmail pe iPhone:

  1. Mergi la pagina Parole și conturi din nou
  2. Robinet adăugaţi un cont
  3. Robinet Google
  4. Introduceți-vă Adresa Gmail
  5. Robinet NEXT
  6. Introduceți contul dvs. Gmail parola
  7. Robinet NEXT din nou
  8. Verifică asta Mail este activat și activați Contacte, Calendar și Note dacă doriți să le accesați pe iPhone
  9. Robinet Economisești

Gata, deși utilizatorii Gmail cu autentificare cu doi factori activată ar trebui să rețină că vor trebui să introducă un cod Google Authenticator după Pasul 7.

Ce trebuie să faceți când Gmail nu funcționează pe iPhone: restaurați iPhone

măr

O opțiune finală dacă ați încercat totul de mai sus și sunteți sigur că nu este o întrerupere a Gmail, este să efectuați o resetare din fabrică și să restabiliți iPhone-ul la o copie de rezervă anterioară. Acest lucru vă poate ajuta în situații în care un anumit tip de eroare de sistem de pe iPhone face Gmail inaccesibil.

În primul rând, faceți backup datelor. Fie puteți utiliza iTunes, de conectarea iPhone-ul pe un computer utilizând un cablu USB, deschizând submeniul său pe iTunes și apoi selectând Înapoi în sus acum. Sau puteți utiliza iCloud, accesând setările pe iPhone, făcând clic pe Nume (acest pas nu se aplică versiunilor iOS anterioare 10.2), atunci icloud, și, în sfârșit iCloud Backup.

După ce faceți o copie de rezervă, trebuie să opriți fișierul Găsiți My iPhone caracteristică.

  1. Mergi la pagina setările
  2. Apăsați pe Nume (nu se aplică versiunilor iOS mai vechi de 10.2)
  3. Robinet icloud
  4. Glisați Găsiți My iPhone glisor în poziția albă Off
  5. Derulați în partea de jos și atingeți Deconectare

În cele din urmă, puteți efectua resetarea din fabrică în sine urmând următoarea cale: Setări> General> Resetare> Sterge tot continutul si setarile. După ce ați resetat iPhone-ul, trebuie să restaurați ultima copie de rezervă (a se vedea mai jos), apoi să vă configurați din nou contul Gmail (așa cum este descris în secțiunea anterioară).

Iată cum să restaurați utilizând o copie de rezervă iCloud:

  1. Când configurați iPhone-ul pentru prima dată după resetare, atingeți Restaurați din iCloud Backup pe ecranul Aplicații și date
  2. Apăsați pe de rezervă doriți să restaurați (adică cel pe care l-ați făcut înainte de a reseta iPhone-ul)

Și iată cum să restaurați folosind iTunes:

  1. Utilizând un computer desktop sau laptop și un cablu USB, conectați-vă iPhone-ul la iTunes
  2. Apasă pe pictograma iPhone în colțul din stânga sus al ecranului iTunes
  3. Clic Restore Backup
  4. Găsiți dorit de rezervă din meniul derulant „Nume iPhone” și faceți clic pe acesta pentru a selecta
  5. Clic Restabili