Fișierul Themepack (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier Themepack este un fișier Windows Theme Pack. Acestea sunt create de Windows 7 pentru a aplica fundaluri similare pentru desktop, culori ale ferestrelor, sunete, pictograme, cursoare și salvatoare de ecran.

Unele teme Windows folosesc extensia de fișier .theme mai veche, dar acestea sunt doar fișiere text simple. Acestea descriu culorile și stilurile pe care ar trebui să le aibă tema, dar fișierele text simplu nu pot conține imagini și sunete; fișierele tematice fac doar referință la imagini / sunete care sunt stocate în altă parte.

Windows a încetat să utilizeze fișiere .themepack în Windows 8 și le-a înlocuit cu teme care au extensia .deskthemepack.

Puteți descărca teme gratuite de la Microsoft în formatele .themepack și .deskthemepack.


Cum se deschide un fișier Themepack

Fișierele Themepack se deschid în Windows 8 și Windows 10, la fel cum pot în Windows 7. Acest lucru se face doar făcând dublu clic sau atingând dublu fișierul; nu este necesar un alt program sau utilitar de instalare pentru a rula fișierele.

Fișierele mai noi .deskthemepack nu sunt compatibile cu Windows 7, ceea ce înseamnă că, în timp ce fișierele .themepack se pot deschide în toate cele trei versiuni de Windows, numai Windows 8 și Windows 10 pot deschide fișiere .deskthemepack.

Windows utilizează formatul CAB pentru a stoca conținutul fișierelor Themepack, ceea ce înseamnă că pot fi deschise și cu orice program popular de compresie / decompresie, instrumentul gratuit 7-Zip fiind un exemplu. Acest lucru nu se va aplica sau rula nimic în fișierul Themepack, dar va extrage imaginile de fundal și alte componente care alcătuiesc tema respectivă.

Dacă aveți un fișier TEMĂ care nu este o temă Windows, poate fi un fișier temă Comodo utilizat cu Comodo Internet Security și Comodo Antivirus sau un fișier index temă GTK utilizat în GNOME.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul Themepack, dar este aplicația greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele Themepack, consultați ghidul nostru Cum se schimbă programul implicit pentru o extensie de fișier specifică schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier Themepack

Dacă doriți să utilizați un fișier .themepack în Windows 8 sau Windows 10, nu există niciun motiv să-l convertiți, deoarece acestea sunt deja compatibile cu acele versiuni de Windows la fel cum sunt cu Windows 7.

Cu toate acestea, poate doriți să convertiți un fișier .themepack într-un fișier .theme. Puteți face acest lucru cu Win7 Theme Converter gratuit. După ce încărcați fișierul Themepack în acel program, bifați Temă tipul de ieșire apoi selectați Converti pentru a salva fișierul Themepack ca fișier tematic.

Dacă doriți să utilizați fișierele mai noi .deskthemepack în Windows 7, cel mai simplu lucru de făcut, în loc să convertiți .deskthemepack într-un fișier .themepack, este să deschideți fișierul .deskthemepack în Windows 7 cu instrumentul gratuit de instalare Deskthemepack.

O altă opțiune este să deschideți fișierul .deskthemepack în Windows 7 cu un instrument de zip / dezarhivare a fișierului, cum ar fi programul 7-Zip menționat mai sus. Acest lucru vă va permite să copiați imaginile de fundal, fișierele audio și orice altceva doriți să utilizați în Windows 7.

Imaginile de fundal într-un fișier .deskthemepack sunt stocate în Fundal de ecran pliant. Puteți aplica aceste imagini pe Windows 7 ca imagini de fundal, așa cum ați face orice imagine, prin Panoul de control Personalizare > Fundal de ecran meniu.

Dacă trebuie să convertiți imaginile de fundal sau fișierele audio într-un alt format de fișier, puteți utiliza un convertor de fișiere gratuit.